Fotoguide: Sådan tager du billeder med mobilen

Det er lidt en kliché, men det er nu sandt nok, at det bedste kamera er det, du har ved hånden. Og let’s face it. Ofte er det din smartphone. Det er heldigvis ingen skam, for kameraerne i nye smartphones er efterhånden så gode, at du sagtens kan tage knivskarpe billeder med kameraet, der er integreret i din telefon.

Tip 1: Lyset. Det er både din bedste ven og din fjende, men så længe du arbejder bevidst med lyset, når du skyder dine billeder, og tager billeder i både modlys, sidelys og frontlys, så kan du altid efterfølgende udvælge det eller de bedste. Det bedste lys har du ved solopgang og solnedgang.

Tip 2: Tør linsen af. Dine billeder bliver endnu skarpere, når din linse er helt ren. Sådan er det bare.

Tip 3: Powerbank. Det er drønærgerligt at være på farten og løbe tør for strøm, når man ser noget, man bare må fotografere. Og når man tager billeder med mobilen, så bruger man bare meget strøm. Løsningen er en powerbank, og du behøver ikke investere i en stor og tung en af slagsen. En lille, let en vil kunne hjælpe dig i langt de fleste tilfælde.

Tip 4: Slå net/gitter til. I kameraindstillingerne kan du slå gitter eller net til, som er hjælpelinjer i kameraet. Når de er slået til, kan du bruge linjerne til at skabe en fin balance i dine billeder. På iPhone 7 eller nyere hedder det ganske enkelt ’Net’ i indstillingerne.

Tip 5: Tag en serie af billeder. Særligt når du tager action-billeder, altså billeder med fart i som fx hoppende børn eller et dyr, der løber, er det genialt at tage mange billeder lige efter hinanden. På iPhone kan du gøre det ved at holde udløserknappen nede. Efterfølgende kan trykke på ’Vælg’ og vælge det eller de bedste billeder i serien. Dette er en feature på iPhone 7 eller nyere.

Tip 6: Styr selv lyset. Når du tager dit billede, kan du selv bestemme, hvordan lyset skal være. Det gør du ved at trykke et tilfældigt sted i billedet og holde det indtil AE -/ AF-LÅS er aktiv. Herefter kan du via solen manuelt sætte lyset op og ned i styrke. Dette er en feature på iPhone 7 eller nyere.

God fornøjelse med dine billeder!