Fototips: Havens små hemmeligheder

Vi bruger megen kærlighed og meget tid på at arbejde i vores udendørs paradiser. Derfor får vores haver også vores fotografihjerter til at slå lidt hurtigere. Dét, som bliver skabt med så stor kærlighed, skal også foreviges.

En lille gåtur ud i det grønne gemmer på mange små detaljer, som du først bliver opmærksom på, når du stopper op og kigger nærmere efter. Se dig opmærksomt omkring, og observer den blomstrende natur. Gå på jagt efter fantastiske fotos med et makroobjektiv eller makrofunktionen i dit digitalkamera.

Din yndlingsblomst i et nyt lys

Du kan skabe flotte dynamiske og abstrakte fotos ved at bruge modlys og specielle refleksioner i lyset i dine billeder. Fotos, som går helt tæt på motivet, får et helt særligt liv med de mange skønne små detaljer, som vi knapt kan se med det blotte øje.

Indstiller du blænden og lukkertiden korrekt, kan du fremtrylle et drømme- og eventyragtig udseende: Vi anbefaler, at du arbejder med et stativ og AV-indstillingerne på dit kamera, så du undgår rystede billeder, og dine billeder bliver knivskarpe. Blænden vælger du selv, og du finder lukkertiden i tidsautomatikken.

Jo mere åben blænden er (= jo mindre blændetallet er), desto højere bliver den uskarpe kontrast i for- og baggrund.

Fascination af dyreverdenen

Den, som intensivt sætter sig ind i sit motiv, vil uden problemer kunne kreere unikke fotografier. Forskellige perspektiver og kombinationen af farve- eller sort-hvid-kontraster gør et billede interessant og formidler følelser.

Også dyreverdenen formår gang på gang at forbavse os. Det kræver en smule tålmodighed ved bier eller andre små insekter at tage vellykkede og levende fotos.

Hvis det ikke lige fungerer første gang, så mist ikke modet, men vent på det perfekte øjeblik.

Morgenstund har guld i mund

Tidspunktet på dagen spiller også en rolle, når du skal fange det gode foto. Som ordsproget ”morgenstund har guld i mund” siger, finder du i den tidligere morgenstund et helt særligt lys. Den gyldne time, som det også kaldes, giver dig muligheden for at tage nogle fantastiske øjebliksbilleder.

Uanset om der er morgentåge, frost eller solstråler: Sammenspillet mellem lys og natur gør dine fotos til unikke fotooplevelser, som vil forbavse og fascinere din familie og dine venner.

Vejrfast materiale

Giv dit udendørsområde et helt personligt look: Med dine fotos på akrylglas får du et produkt i høj kvalitet, som egner sig til såvel indendørs- som udendørsbrug.

Gør din balkon, terrasse og have endnu skønnere med dine smukke fotos. Så kan du glæde dig over dine unikke oplevelser hver dag. Dit ønskeformat bliver trykt millimeterpræcist, så du altid kan få en størrelse, der passer perfekt til det sted, du gerne vil have dit foto hængt op.