Gravid uge for uge – dokumentér de vidunderlige uger i en fotobog

Byder det nye år på en helt særlig begivenhed for dig? Venter du en baby i løbet af året, så er du garanteret allerede i gang med at læse bøger, artikler og blogposts om livet som gravid uge for uge. De 9 måneder er virkelig magiske og byder på lidt af hvert inden for emnet forandringer i din krop og psyke. Men, én ting er at læse om andre kvinders erfaringer og fortællinger om graviditeten, noget andet er din egen fortælling om at være gravid. Lav din egen fotobog om din egen graviditet uge for uge, så du kan se tilbage på den spændende tid.  

Dokumentér din graviditetsbog med billeder

Allerede når du ser de to streger på graviditetstesten, kan du begynde at tage et par fine billeder af dig selv. Tag et par fine fotos af dig selv både forfra og fra siden. Tag et par billeder enten en gang om ugen, hver 14. dag eller hvad du nu synes, så du kan se udviklingen, og hvordan det er at være gravid uge for uge. Det er så hyggeligt at følge med i, både mens det står på og bagefter. Så derfor: tag masser af billeder af dig selv som gravid! Det kan godt være, at der vil være dage, hvor du ikke føler dig så fotogen, men mon ikke du vil sætte pris på det senere.

Hvorfor skal du vise, hvordan du er gravid uge for uge?

En graviditetsbog er en rigtig dejlig fotobog at sidde med og mindes, hvordan det var at være gravid. Måske vil du gerne have en lillesøster eller lillebror til Junior, og så er det rart at kunne se i din personlige graviditetsbog, hvordan det var sidst, du ventede en lille. Mange ting går i glemmebogen, når først barnet er kommet, og så kan det være en lettelse at kunne slå op på uge 25 og se, hvordan du så ud sidst, du var der og læse et par ord om, hvordan du havde det.

Én ting er dig og din udvikling, mens du er gravid uge for uge. Du kan også bruge din bog til at skrive lidt om, hvordan dit barn udvikler sig. Her kan du af gode grunde ikke tage en masse billeder, men billeder af mavens størrelse er også fine, sammen med en lille sød sætning og et par ord om, hvor langt barnet er i udviklingen. Skriv for eksempel hvornår barnet begynder at kunne høre, hvornår fingre og tæer er udviklede, og hvor tung og lang han eller hun er.

Udover at din personlige graviditetsbog er sjov og hyggelig for dig både at lave og at have, er det også spændende og hyggeligt for dit barn, når han bliver lidt større at sidde og se i den sammen med dig. Hvert år kan du lave en barnets bog til din søn eller datter, så dit barn også som voksen kan se sit liv og udvikling år for år.  

Men i sidste ende er graviditets-fotobog nok mest til  som et dejligt minde om en skøn og magisk tid.

Psst. Mangler du en gave til din gravide veninde? Så få inspiration i vores indlæg om gaver til gravide.

God fornøjelse!