Guide: Magiske (skjulte) fotosteder i Danmark

Vi er mange, der bliver hjemme i dejlige Danmark denne sommer, og helt ærligt, vi glæder os til at komme rundt i det danske sommerland! Danmark byder nemlig på masser af skønne og smukke steder, og for at vi kan vise dig, hvor dejlig Danmark er, har vi allieret os med fotograferne, Erik @bursprak, Daniel Hertz @hertzfoto og Karoline og Rasmus @thetravelbook, der viser os smukke danske steder fra et helt nyt perspektiv. Du vil blive overrasket!

Aarhus. Smilets by, og det er svært ikke at smile, når man cykler rundt i Aarhus. Byen byder på masser af unikke områder samtidig med, at nye kvarterer og bydele skyder op, fx Aarhus Ø med Isbjerget og havnebadet, men også Aarhus K, området omkring Godsbanen, som er stedet for Aarhus’ kreative ildsjæle. Er du i Aarhus, må du ikke snyde dig selv for at tage forbi Den Uendelige Bro, der er såvel et kunstværk og en badebro. Den ligger syd for byen på Ballehage Strand (få kilometer fra centrum), og er et yndet udflugtsmål for aarhusianerne. Hvis du gerne vil tage billeder af den unikke badebro – uden alt for mange mennesker – er det bedste at komme i de tidlige morgentimer eller sen aften.

Rubjerg Knude. Med Danmarks vel nok mest kendte fyrtårn, ikke mindst fordi tårnet i 2019 blev flyttet 70 meter ind i landet. I området omkring fyrtårnet kan du opleve forskellige naturfænomener – og vejen til fyrtårnet føles nærmest som en hel ørkenvandring.  

Lyngvig Fyr. På den jyske vestkyst er der masser af skønne steder, og ét af dem er Hvide Sande. Hvis I er på de kanter, må I besøge Lyngvig Fyr, der skyder op i klitlandskabet. Rent faktisk er det muligt at besøge fyret, og efter at I har fulgt de 228 trin op i tårnet, kvitteres I med en helt igennem fantastisk udsigt udover Vesterhavet, klitterne og Ringkøbing Fjord.

Bulbjerg. Jyllands eneste klippe og fuglefjeld finder du i Nordjylland ved Thy. Fjeldet kan besigtiges både fra stranden og fra den 47 meter høje kalkstenstop. Udover kameraet skal du huske 2 ting, når du besøger Bulbjerg. 1: Kikkert, så du kan se de mange fugle, der yngler og bosætter sig på den stejle klint. 2: Agtpågivenhed. Havet slider nemlig på den store klippe, og derfor sker der hvert år både mindre og større skred.

Dodekalitten. Et helt spektakulært monument, der stadig er under opførelse i de lollandske alper. Dodekalit betyder tolvsten på græsk, og når monumentet er færdigt i 2025, vil det bestå af 12 stenfigurer, der er hugget af billedhugger Thomas Kadziola i 7-9 meter høj granit. Øverst er udhugget hoveder, som alle kigger mod centrum af en cirkel. Et absolut must-see på Lolland.

Efter sommeroplevelserne…

Når du har været af sted på fantastiske udflugter og har kameraet fyldt med fine billeder, må du ikke glemme at bruge dem. Lav fx et stilfuldt vægbillede med dit yndlingsbillede, eller saml alle dine bedste sommerbilleder i en CEWE FOTOBOG.