Lav en fotobog med billeder af familien

Har du nogensinde tænkt over, hvem du fotograferer allermest? Hvis du kigger igennem din kamerarulle, vil du utvivlsomt opdage, at langt de fleste billeder med god grund er af dine familie. Det er sådan en skam, at de mange billeder aldrig rigtig bliver set igen, fordi de bare forsvinder i mængden af billeder på telefonen eller computeren. Gå derfor igennem dine fotos, og lav en fotobog med billeder af familien.

En helt personlig fotobog med billeder af din familie

Børnene, der tegner ved spisebordet, bedsteforældrene i fuld gang med at hjælpe i haven, kæledyret, der slænger sig i sofaen med resten af familien, mor og far i gang med at lave mad. Du tager sikkert mange billeder af familien i fuld gang med helt normale hverdagsting. Det er alle disse billeder, som vi ofte glemmer at få gjort noget ved, men som fortæller en helt personlig historie: din families.

Ved at samle billederne i en fotobog sikrer du, at de bliver set gang på gang. Store og små elsker at kunne tage en fotobog ned fra hylderne og se tilbage på alle de gode stunder, I har haft sammen. For børnene er det også ekstra sjovt at kunne se den store udvikling, de har gennemgået på få år. En måde at gribe det an på, er ved at lave en årbog hvert år, hvor du samler årets billeder i kronologisk rækkefølge. Du kan også vælge at gå anderledes til værks ved at lave en fotobog med billeder af familien:

  1. Gennemgå dine billeder, og udvælg dine yndlingsbilleder af familien
  2. Download vores gratis bestillingssoftware
  3. Vælg format, papirtype og layout til din fotobog
  4. Træk billederne ind i bogen, og indsæt tekster
  5. Se bogen igennem i ”Preview”, og gennemfør bestillingen

Tip: Bedsteforældrene vil med sikkerhed blive virkelig rørte over at få en kopi af fotobogen. Når du bestiller fotobogen, kan du vælge at indtaste en alternativ leveringsadresse, så det er nemt for dig at sende en vidunderlig overraskelse til bedsteforældrene.

Brug dine egne billeder af familien til at lave flotte baggrunde i din fotobog

Det kan være et flot stilistisk virkemiddel at lade baggrunden i din fotobog være hvid. Den hvide baggrund kan dog også hurtigt blive lidt ensformig for læseren at kigge på. En måde at sikre, at fotobogen bliver ved med at være spændende at kigge i, er ved at bruge dine egne billeder som baggrund.

Billeder som baggrund giver en yderligere dimension og næsten 3D-lignende effekt til billederne i forgrunden på siderne. Med dine egne billeder som baggrund skaber du også en stemning for de resterende billeder – du sætter så at sige scenen for den historie, du er i gang med at fortælle om din familie.

Når du bruger dine egne billeder, skal du dog også være forsigtig: Brug billeder, der er ”rolige”. Der må helst ikke ske for meget på billedet, for så tager baggrunden fokus fra de billeder, der egentlig skal være i fokus. Et billede med for mange elementer kan også hurtigt give et mere rodet og larmende udtryk i din fotobog.

Det er helt enkelt at indsætte et af dine egne billeder som baggrund:

  • Højreklik på det billede, du vil bruge til din baggrund
  • Vælg, om du vil have dit billede som baggrund på en side, begge sider eller alle sider i fotobogen
  • Gør evt. billedet lysere ved at dobbeltklikke på baggrunden, og rediger det i CEWE fotoview

Tip: Hvis du gerne vil have, at dit baggrundsbillede går på tværs af begge sider, så anbefaler vi, at du vælger en af vores tre typer af fotopapir. Fordelen ved fotopapiret er, at siderne bliver klistret sammen to og to, så du ikke får nogen bøjning i midten af bogen som ved klassiske bøger. Fotopapiret egner sig derfor særlig godt til billeder, der skal gå på tværs af begge sider.

Få endnu mere ud af dine billeder

Er der nogle af dine billeder, der bare er alt for gode til ”kun” at forevige dem i en fotobog? Så brug dem til at lave store vægbilleder til hjemmet eller som hyggelig underholdning for hele familien i form af puslespil. Husk også at vise dine venner, hvor meget de betyder for dig ved at lave en venskabsbog med dine yndlingsbilleder af jer sammen.

God fornøjelse med at lave din fotobog med billeder af familien!