Vinderne af CEWE Photo Award 2019 er fundet

Skandinaver i topti i verdens største fotokonkurrence CEWE Photo Award

Vinderne af verdens største fotokonkurrence, CEWE Photo Award, er fundet. Blandt topti er svenske Anders Anderssons dronefoto ”The pool, revisited”, mens Ina Schieferdecker fra Tyskland kan kalde sig den overordnede vinder af fotokonkurrencen med sit foto ”Hide-and-seek with a ground squirrel”. I alt blev der indsendt 448.152 fotos til CEWE Photo Award.

Hvilke fotos skaber opmærksomhed? Hvilke fotos går verden rundt? Ofte er det motiver, der viser verdens dårligdomme eller motiver, der gør dig opmærksom på en krise. Under mottoet „Our world is beautiful“ ønsker Europas største fotovirksomhed, CEWE, med fotokonkurrencen CEWE Photo Award at sætte fokus på alt det, der gør vores verden enestående og smuk. I år har flere fotografer end nogensinde før deltaget i fotokonkurrencen: Tilsammen har de indsendt 448.152 fotos, hvilket betyder, at CEWE Photo Award er den største fotokonkurrence i verden.

Vinderbillede viser vores smukke verden

Vinderbillederne stammer fra hele verden og er taget af både professionelle og hobbyfotografer. Den overordnede vinder af CEWE Photo Award er Ina Schieferdecker fra Tyskland, der med sit spektakulære foto af en sisel (en del af egernfamilien) både vandt kategorien „Dyr“ og hele fotokonkurrencen. Ina Schieferdecker kan glæde sig til at komme på en valgfri rejse, at få nyt fotoudstyr og personlige fotoprodukter fra CEWE til en samlet værdi af mere end 186.000 kr. (25.000 euro). „Jeg er meget glad for, at det er lykkedes mig at sætte fokus på dette truede dyr. Det er inspirerende for mig, at jeg som en del af dette fotoeventyr også kan vise andre skønheden i en sisel“, udtaler hobbyfotografen om sit motiv.

Juryformand Yann Arthus-Bertrand og de øvrige medlemmer af juryen, der bestod af den britiske fotograf Christie Goodwin, dronefotografen Tobias Hägg (@airpixels) Markus Schreiber (Associated Press), Joachim Herrmann (Reuters), Wilfried Vyslozil, bestyrelsesformand i SOS Børnebyerne International, og Christian Friege, bestyrelsesformand i CEWE, var helt enige: „Dette foto har alle de faktorer, der ligger til grund for et godt foto: idé, udformning og teknik. Hertil kommer også en smule humor. Det er et rigtigt vinderfoto med symmetri, følelser og fremragende komposition.“

Skandinavien repræsenteret blandt vinderne

Anders Andersson

Svenske Anders Andersson sørgede for, at Skandinavien var repræsenteret i topti, da han med sit foto „The Pool Revisted“ vandt kategorien ”Hobby og fritid”. Fotoet er et levende og kontrastfyldt billede af badende gæster i en pool omkranset af hård beton. De klare linjer og helhedskompositionen sikrede Anders sejren. Sammen med de ti andre vindere får Anders fotoudstyr til en værdi af ca. 37.200 kr. (5.000 euro) og fotoprodukter fra CEWE til en værdi af ca. 18.600 kr. (2.500 euro).

Flere skandinaviske fotografer har også gjort sig bemærket med deres enestående fotos. Danmark har f.eks. 14 vindere fordelt mellem 11. – 1.000 pladsen, mens Norge har 86 vindere og Sverige har seks vindere. Udover Anders Andersson, hvis foto også var blandt månedsvinderne, har Skandinavien også haft yderligere fem månedsvindere: De to danske fotografer Lars Lykke og Knud Fuusgaard med deres to fotos ”Happy life” og ”Diepause, grizzlybjørn med unge”, den svenske fotograf Jasmine Persson med ”Power of Padang Padang” samt de to nordmænd Arnfinn Johansen med fotoet ”Artic fox” og Anders Brakestad med billedet ”Streets of lava”.

Om CEWE Photo Award 2019

Niveauet i årets CEWE Photo Award var højere end nogensinde før. Fotoentusiaster fra hele verden har fra maj 2018 til juni 2019 indsendt 448.152 til fotokonkurrencen. Det betyder, at CEWE Photo Award er verdens største fotokonkurrence. Præmiesummen var på mere end 1,8 millioner kroner. For hvert indsendt foto har CEWE doneret 75 øre (0,10 euro) til SOS Børnebyerne International. SOS Børnebyerne har derfor modtaget en donation på mere end 334.500 kr. (44.815,20 euro).

Deltagerne i CEWE Photo Award kunne indsende deres fotos til ti kategorier: Landskaber, mennesker, natur, arkitektur og infrastruktur, sport, mad, humor, hobby og fritid, dyr samt rejse og kultur.

CEWE Photo Award starter igen i maj 2020.

Se alle vinderbillederne her.