Kontakt kundeservice:
78 79 78 03
Kugle af blå, lilla og gule blomster, der ligner en planet

Tag kameraet med ud i haven

Du behøver faktisk ikke at tage særlig langt væk for at finde et superfint fotomotiv! Her får du fotoinspiration, der passer perfekt til næste gang, du er en tur i haven.

Opdag nye verdener lige udenfor din dør – bogstavelig talt! I haven er der et hav af gode fotomotiver, og her kan du kaste dig ud i flere forskellige typer fotografering. Der er insekter, blomster, planter og fugleliv, bare for at nævne nogle. En af fordelene ved at fotografere i haven er, at du ikke skal bruge lang tid på at komme frem til stedet – haven er jo lige ude foran døren, og derudover har du god tid til at udforske og eksperimentere med fotograferingen. Og hvem ved – måske får du taget så mange fine billeder, at du kan lave en CEWE FOTOBOG fra din egen have? Det kan også blive en superflot gave!

I haven finder du fotomotiver overalt, og der er overraskende mange typer billeder, du kan tage. Det travle insektliv, blomster, planter, interessante teksturer og detaljer. Listen er lang, og det er et godt sted at udfordre dig selv og udvikle fotografen i dig. I haven kan du tage dig al den tid, du behøver for at udforske, finde nye perspektiver og være kreativ, når du tager billeder.

Blomster og bier

En blomsterbi forsøger at finde noget mad

Lyden af flittige bier og duften af blomster er synonym med haver og er et rigtig godt fotomotiv (ligesom alt andet, der flyver, kryber og blomstrer i haven). Blomster og bestøvende bier er en særlig god kombination, simpelthen fordi insektet sidder relativt stille på blomsten – og dermed er lettere at tage billeder af. Hvis du ser en blomst med meget pollen, kan du med fordel følge den tæt, så du er klar, så snart insektet sætter sig. Og har du lidt held og er hurtigt kamera, der kan tage seriebilleder, kan du endda få insektet i fokus, mens det er ved at lande på blomsten – og det kan blive nogle rigtig flotte billeder!

Hvis du gerne vil tage fine billeder af sommerfugle, er et godt fototip at komme ud i haven tidligt om morgenen. På det tidspunkt sidder sommerfuglene ofte stille og roligt og varmer sig i morgensolen, og under de helt rette forhold er morgenduggen endnu ikke fordampet, og så kan du få et virkelig flot billede af både græsstrå og sommerfugl dækket af dug.

Hvis du vil isolere en blomst, kan du f.eks. bruge et ark – gerne farvekombineret med blomsten – som baggrund. På den måde får du et lidt mere stilistisk ”look” i billedet. Kombiner gerne med blitz, så du kan bruge en lille blænde, så hele blomsten står knivskarpt.

Et fuglebad eller fuglebræt sikrer dig gode billeder

Action-fyldt billede af en fugl, der vasker sig

Du kan være helt sikker på at få nogle supergode motiver i haven ved at sætte et fuglebræt eller et fuglebad op. Begge dele er fine ting at gøre for de små fjerdækkede dyr, men det er altså også en meget ”enkel” måde at sikre sig at få taget billeder af fugle på. Fugle er som regel et relativt vanskeligt fotomotiv, men når du har sat noget konkret op til dem, er det nemmere at forudse, hvor de vil bevæge sig hen, og så bliver det lettere at fotografere dem. Hav gerne kameraet klar i vindueskarmen, så du hurtigt og nemt at knipse, så snart du ser, der sker noget. Husk at åbne vinduet, så du undgår at have en glasrude mellem kameraet og fuglen – glasset vil typisk reflektere sig på billederne, og det vil give et dårligere billedresultat, især hvis vinduet ikke er skinnende rent.

Her er det fint med et objektiv, der har lidt zoom, så du kan komme helt tæt på. Et relativt hurtigt kamera hjælper også, hvis du har et fuglebad. Så kan du fryse i det øjeblik, fuglen ryster sig, og der står vand ud til alle sider.

Detaljer og teksturer

Flotte detaljer og teksturer i blade

En have er ofte fuld af små detaljer, du kan bruge som fotomotiv. Det kan f.eks. være, du har en gammel trillebør eller en rustik vandkande? Fremragende motiver i havemiljøet! Det behøver ikke at være alt muligt, du selv sætter op, du kan nemlig finde mange fine, nye detaljer blot ved at kigge lidt rundt i haven. Når du aktivt leder efter motiver, er det overraskende, hvor meget der kan dukke op.

Flotte teksturer kan findes overalt, og i en have er der ofte mange forskellige muligheder for at tage nogle lidt abstrakte billeder. Det kan f.eks. være nærbilleder af en busk med fine blade, træstrukturen i et hegn eller blommetræets bark. Det handler om at kigge med ”fotoøjne” og se efter strukturer. Tag ikke billeder af alt på én gang, men se dig omkring på forhånd. Så får du et lidt mere bevidst forhold til motiverne og ser tingene fra nogle flere vinkler mm.

Se, hvordan lyset forandrer sig i løbet af dagen

En blomst, der bliver oplyst fra undersiden

Alt handler om lys, når du tager billeder, og det lægger du især mærke til, når du fotograferer på forskellige tidspunkter af dagen. Den samme blomst ser helt forskellig ud, alt efter om du tager billeder af den i eftermiddags-/aftenlyset eller midt på dagen, når solen står højt på himlen. Her er det en klar fordel, at motiverne er i din egen have, for så er det ikke noget problem at skulle gå ud flere gange på en dag, og du har ikke brug for at ”jagte lyset”. Du kan bare tage dig al den tid, du har brug for til at eksperimentere.

Når det er sagt, behøver du ikke at begrænse dig til kun at bruge det naturlige lys fra solen. Når solen er væk, er det bare med at finde lyskæder, lommelygter, lanterner og andre lyskilder frem – det kan du lave nogle meget interessante billeder med. Prøv f.eks. at oplyse et par tulipaner med farvet LED-lys i samme farve som blomsten eller prøv bare at lægge en lyskæde med små lysdioder ned i blomsterbedet. Eller måske vil du endda prøve dig med noget lysmaling? Mulighederne er mange!

Har du ikke en have? Find en park!

Hvis du har en park i nærheden, giver det dig mulighed for at tage mange flotte billeder i en gigantisk have

Bor du i lejlighed og har ikke en have? Intet problem! De fleste store byer med respekt for sig selv har fine parker, hvor der er massevis af fotomotiver i. Du kan også undersøge, om der findes nogle grunde eller en kolonihave i nærheden af dig. Kolonihaver er ofte helt fantastiske, når det kommer til blomster og planter, og du kan tage mange fine billeder bare ved at gå på stierne/vejene omkring. Hvis du spørger nogen, om du må komme ind i deres skønne kolonihave og tage nogle billeder, vil du typisk få et ja (folk i kolonihaver er ofte ude i haverne og pusle, så det er supernemt at spørge). Husk at dele dine billeder med havejeren efterfølgende – det bliver de med garanti glade for.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 80 kr. til en CEWE FOTOBOG*
  • Gaveidéer til familie og venner
  • Inspiration til, hvad du kan lave med dine digitale billeder
  • Fototips til bedre og anderledes fotografering
  • Designtips til dine fotoprodukter
  • Info om nyheder, webinarer og produktlanceringer
* Du modtager værdikoden, når du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Koden gælder 1 gang pr. kunde og ordre. Ved tilmelding accepterer du vores Datapolitik, som du finder nederst på siden. Du kan til enhver tid afmelde dig via link i nyhedsbrevet.
Din tilmelding…
mangler kun 1 klik tilbage

Af sikkerhedshensyn vil du snarest modtage en bekræftelsesmail. Du aktiverer din tilmelding ved at klikke på linket i mailen.

Vi beklager
Der er desværre opstået en fejl

Vi kunne desværre ikke melde dig til vores newsletter. Prøv igen senere.