CEWE app CEWE FOTOBOG, fotogaver og meget mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 80 kr. til din næste CEWE FOTOBOG!

Kontakt kundeservice:
78 79 78 03
Cewe fotobog stor

Hvordan laver du din egen fotobog?

Vi hjælper dig i gang hos CEWE

 • Bredt udvalg af formater
 • Personligt design
 • Effektlak til de fleste formater
fra 79,95 kr. *

Hvordan vil du bestille?

Produktinformation

Format

Omslag:

 • Hardcover
 • Softcover
 • Hæfte
 • Læder
 • Lærred

Papirtype:

 • Digitaltryk standard, højglans eller mat
 • Fotopapir blank, mat eller eksklusiv mat

Hvordan laver du din egen fotobog?

Vil du gerne lave din egen fotobog eller er du allerede gået i gang? Der rejser sig typisk flere spørgsmål både før og under processen. Her på siden svarer vi på en række af de spørgsmål, vi oftest oplever at blive stillet om vores fotobog:

 • Lav din fotobog online, i softwaren eller på mobilen?
 • Hvilken type fotobog, skal jeg vælge?
 • Hvilken type papir, skal jeg vælge?
 • Hvordan får jeg mine billeder frem i softwaren?
 • Hvad koster en fotobog?
 • Kan jeg spare penge, når jeg køber en fotobog?
 • Hvor mange billeder, skal jeg lave fotobogen med?
 • Er mine billeder i den rette opløsning?
 • Hvorfor er der en smiley hen over mine billeder?
 • Hvorfor er der en rød advarselstrekant hen over mit foto?
 • Hvordan indsætter jeg tekst i fotobogen?
 • Hvordan skifter jeg papirtype undervejs?
 • Hvordan indsætter jeg flere sider?
 • Hvordan får jeg to billeder til at være på linje?
 • Hvordan flytter jeg oversigten over mine billeder?
 • Kan jeg lave en fotobog som gave?
 • Kan jeg få hjælp til at lave min egen fotobog?

Skal jeg lave min fotobog online, på computeren eller på mobilen?

Tre muligheder for at lave fotobøger Her hos CEWE har du tre muligheder for at lave din fotobog, og hver mulighed har fordele og ulemper. Hertil afhænger det naturligvis af din personlige præference:

1. Download vores software på din computer – Vores anbefaling

Fordele: Vores software giver dig klart flest designmuligheder, hvor du kan give din fotobog lige præcis det layout, detaljer, finesser og finish, som du har lyst til. Ydermere er det praktisk, hvis du allerede har lagt alle dine fotos i mapper på computeren. Så kan du sidde og lave fotobogen i ro og mag, og det er nemt at gå til og fra, når du fortsætter den næste dag. Det oplagte valg for dig, der er omhyggelig og går op i detaljer. Men det er dog ikke et krav, da du også blot kan lade vores designagent sammensætte bogen for dig, hvis du er glad for at slippe for designarbejdet.

Ulemper: Vil du lave en fotobog lynhurtigt, eller er du den lidt utålmodige type, kan softwaren godt tage lidt tid at sætte sig ind i. Med mindre du altså bruger det automatiske designforslag, som mange også er glade for. Har du alle dine billeder på mobilen og vil du ikke uploade dem til computeren, er dette heller ikke den rette løsning. Har du først lavet én fotobog i softwaren, er det dog nemt at gå til alle de næste gange.

2. Lav fotobogen online

Fordele: Du behøver ikke at downloade vores software på computeren. Dette er dog sjældent et problem, med mindre du har bøvl med din computer eller fx ikke har mere plads.

Ulempe: Du har ikke alle de samme designmuligheder som i softwaren.

3. Hent vores app CEWE FOTOVERDEN i App Store / Google Play

Fordele: Hvis du har alle dine fotos på mobilen og ikke vil bøvle med at lægge dem over på computeren, er det nemt med en app. Ydermere kan du arbejde på fotobogen både ude, hjemme og på farten hvor som helst. Du kan lave alle de samme typer af fotobøger i vores generelle foto-app – eller du kan lave en lille, hurtig, enkel fotobog via vores app Pure.

Ulemper: Ikke for dig, som har taget billeder med dit spejlreflekskamera og uploadet dem til computeren. Heller ikke for dig, som gerne vil sidde og nørkle med designdetaljer og arbejde ergonomisk med musen foran en større skærm. Online editoren er heller ikke det oplagte valg, hvis du har hundredvis af fotos fra en større rejse eller bryllup, og vil lave en omfangsrig fotobog med mange billeder i.

Hent app'en i App Store eller Google Play

Hvilken type fotobog skal jeg vælge?

Det afhænger af temaet:

Formatet Stor er vores populæreste valg. Det er bl.a. pga. alsidigheden – hverken for stor eller for lille, og den passer til mange lejligheder. Ydermere kan bogen kombineres med alle papirtyper, så du har maksimalt valgfrihed, når det kommer til papir.

Har du mange bryllupsbilleder er formatet XXL populært, da de flotte billeder virkelig kommer til deres ret i dette store format.

Har du mange feriebilleder fra rejsen, er det formatet XXL Panorama ideelt til de storslåede landskabsbilleder. Eller er det snarere børnebilleder fra poolen, som du nemt vil kunne vise til bedsteforældrene, kan du overveje formatet Lille. Så kan du let bære rundt på bogen i håndtasken.

Et kvadratisk format har sin charme, og kan for mange være flottere at se på, men det kræver i nogle tilfælde lidt mere arbejde at få billederne til at passe ind her. Kan dine fotos sagtens beskæres eller laver du en fotobog af Instagram-billeder er det dog helt perfekt! Vælg mellem Kvadratisk eller den større XL

Hvilken type papir, skal jeg vælge?

Vælg fotopapir, hvis du vil have "lay flat" muligheden, hvor siderne ikke buer ned ad mod midten. Således kan du have bogen stående opslået i reolen, så den fungerer nærmest som en udstilling eller fotoramme. Det kan være flot til store bryllupsbilleder eller landskabsfotografier, som strækker sig i panoramaformat over begge sider. Vælg herefter blankt, mat eller eksklusiv mat alt efter din personlige smag.

Vælg digital tryk, hvis du vil skære lidt af prisen for fotobogen – eller ganske enkelt, hvis du synes, det er flottere og ”lay flat”-muligheden ikke er vigtig for dig. Det kan være et stort plus, at siderne ligner dem i en rigtig bog, så du ikke skal være bange for at ”sætte fingre” på billederne – samtidig med, at kvaliteten står knivskarpt. Digital tryk kommer på samme måde i enten en blank eller mat udgave.

Hvordan får jeg mine billeder frem?

I venstre side i fotobogsprogrammet skal du vælge den mappe på din computer, hvor du har gemt dine billeder. Klik herefter på mappen for at åbne den, og du vil kunne se dine billeder, så du kan starte med at vælge det, du ønsker at sætte ind på første side.

Hvad koster en fotobog?

Det afhænger helt af dit valg af bogtype, papirtype og ikke mindst, hvor mange sider, der skal være i bogen. Du kan læse mere på denne side om, hvad en fotobog koster.

Kan jeg spare penge, når jeg køber en fotobog?

Ja, det kan du godt. En af dine kundefordele, når du handler hos CEWE er, at jo mere du fylder i din varekurv – jo mere værdi får du for pengene. Du kan spare helt op til 20%, når du køber for minimum 1.499 kr. Og når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, får du – udover konkurrencer, inspiration og nyheder – en værdikode på 80 kr. til din næste CEWE FOTOBOG. Du kan dog kun bruge én værdikode pr. ordre.

Hvor mange billeder, skal jeg sætte i min fotobog?

Du kan enten sætte et enkelt billede på en hel side, hvis du gerne vil fremhæve et rigtig flot billede og det er i høj opløsning. Du kan også sætte adskillige billeder på samme side som en fotocollage. Vær dog opmærksom på, at det kan komme til at se rodet ud, hvis du gør det på mange sider i træk. Det er godt at variere imellem, hvor mange fotos du sætter på siderne. De større fotobøger kan selvsagt bære flere fotos på hver side uden at virke overfyldte.

Tip: Sætter du flere billeder ved siden af hinanden, er det en god idé at give dem en tynd ramme omkring, fx i hvid. Her skal du markere alle billederne på samme tid og klikke på ramme-ikonet oppe i menulinjen.

Er mine billeder i god nok opløsning?

Har du taget dine fotos med et spejlreflekskamera og uploadet dem direkte til computeren via kortet eller med kabel, er de helt sikkert i høj nok opløsning til forstørrelser på selv store sider. De fleste fotos taget med en god smartphone er også i høj opløsning, men vær dog altid opmærksom på efterbehandlingen:

 • Har du sendt dem via mail eller WhatsApp i lavere opløsning?
 • Har du hentet dem fra Facebook?
 • Eller har du højreklikket og trykket ”gem som” fra din GooglePhotos backup i stedet for at downloade dem?

Dette er alle scenarier, som giver dig billeder i lavere opløsning. Så sørg altid for at bruge dine fotos i den originale kvalitet. Har du nogle i lavere opløsning, kan du dog altid sætte dem ved siden af hinanden i en collage, så du bruger dem i mindre format. Smileyen i menulinjen vil fortælle dig, om de er gode nok til en grøn eller gul smiley.

Hvorfor er der en smiley hen over mine billeder?

Der er altid et ikon i menulinjen med en smiley i grøn, gul eller rød. Denne indikerer kvaliteten af dit billede i forhold til opløsning, dvs. hvor mange pixels. Du bør undgå røde smileys for at få et flot resultat. Markerer du flere sider på én gang og klikker på ikonet, vil softwaren vise smileys hen over alle dine fotos på én gang, så du kan få et overblik i sideoversigten. Dette er smart, hvis du har glemt at tjekke undervejs og ikke vil sidde og gøre det enkeltvist. Har du gjort det ved en fejl, skal du blot klikke på smiley-ikonet i menulinjen igen og så forsvinder de.

Hvorfor er der en rød advarselstrekant hen over mit foto?

Det betyder, at dine fotos er i så lav opløsning, at de vil blive meget grynede og uklare, når de bliver trykt i fotobogen. Det er derfor en advarsel til dig for at sikre, at du får et flot resultat. Marker billedet og træk fra hjørnet og indad, så billedet bliver mindre indtil advarselstrekanten forsvinder, og du får en gul smiley oppe i menulinjen. Forsvinder trekanten ikke, anbefaler vi dig at bruge et andet foto i stedet.

Hvordan indsætter jeg tekst i fotobogen?

Du trykker på tekstfeltet i menulinjen og kan herefter trække med musen i det ønskede område, så du laver et tekstfelt. Herefter kan du skrive inde i det med den skrifttype og -størrelse, som du vælger i menulinjen, ligesom du kender det fra Word. Du kan altid rykke rundt med tekstfeltets placering efterfølgende. Du kan læse mere om fotobog med plads til tekst her.

Hvordan kan jeg skifte papir efter, at jeg er gået i gang med at lave fotobogen?

Hvis du ændrer mening i forhold til papirvalg, kan du heldigvis nemt skifte undervejs. Klik nede i højre hjørne der, hvor din pris og bogtype står. Herefter får du mulighed for at skifte papir.

Hvordan kan jeg indsætte flere sider i min fotobog?

Dette kommer meget naturligt. Når du når den sidste af de automatisk inkluderede sider, kan du blot klikke i bunden på ikonet med sider og ”Indsæt flere sider”.

Hvordan får jeg to billeder til at være på linje?

Marker billederne og gå ind i placeringsværktøjet i toppen og vælg > Align > På linje

Hvorfor er oversigten over mine billeder til højre i stedet for til venstre eller nederst?

Du kan selv vælge, hvor du vil have vist feltet med dine billeder. Så hvis du fx plejer at have den i bunden, og den ved en fejl bliver vist til højre, skal du gå ind under punktet ”Generelt” > ”Editor” > og vælge ”Nederst”.

Kan jeg lave en fotobog som gave?

Ja! En fotobog er den oplagte gave enten som:

Der er intet som billeder, som bevarer – og får dig til at genopleve minder. Lav fx en fotobog til din veninde, hvor du finder gamle og glemte billeder fra de første år, I kendte hinanden. Har du kun billederne som print i fotoalbum, kan du heldigvis bruge Googles Fotoscanner app og få et godt resultat uden genskin, du kan sætte ind i bogen.

Kan jeg få hjælp til at lave min fotobog online eller i softwaren?

Ja, har du ikke fået svar på dine spørgsmål her på siden, kan du selvfølgelig ringe til vores kundeservice på: 7879 7803.

Vil du gerne have så lidt arbejde som muligt med at lave din egen fotobog, kan du gøre det nemmere for dig selv ved at bruge softwarens designforslag. Så skal du bare sørge for at have en mappe, hvor du kun har de fotos, du vil have med i bogen. Dobbeltklikker du på mappen og indsætter alle billederne i bogen, vil de blive fordelt efter designagentens forslag.

Vi anbefaler også vores webinarer, som du kan deltage i helt gratis. På et online fotokursus lærer du at lave en fotobog med hjælp fra vores eksperter. Vi afholder jævnligt webinarer om aftenen, som varer en time. Du tilmelder dig her på CEWE.dk.

Har du fået svar på alle dine spørgsmål? Så kan du bestille din fotobog.