CEWE med til FOTODAGE VIBORG

Fotodage Viborg 2018

For andet år i træk deltog CEWE i Fotodage Viborg. ”Fotodage Viborg, som varer tre uger, sætter fuld fokus på fotografiets mangfoldige verden: Lige fra pressefotos til kunst- og naturfotos. Fotos kan så meget: De kan formidle historier, følelser, give et øjebliksbillede… Fotodage Viborg viser dette på fineste vis. Som innovativ fotoproducent er vi derfor glade for at kunne støtte op om dette skønne tiltag,” fortæller administrerende direktør i CEWE Danmark, Ané Gyldholm.

Fotoeventen havde i 2018 særligt fokus på ”Baglandet”. Temaet kom særligt til udtryk i festivalens topudstillinger, der var lavet af en række af Jyllands bedste fotografer. Gunner Byskov, der er leder af fotografuddannelsen på Medieskolerne Viborg og medlem af Fotodage Viborgs bestyrelse, fortæller: ”Baglandet skal være i orden – ellers falder alt sammen. Det ved enhver! Og alle har vi brug for et bagland, et sted vi kan besøge og hente friske kræfter. En muskelstærk rygrad, noget vi kan stole på. På samme måde har Danmark også et bagland, der stille og roligt arbejder videre, når det hele ellers kan se kaotisk ud, og hvis ikke det var der, ville vi rastløst uden jordforbindelse storme ud i tyndere og tyndere luft. Men ofte skal vi lige vende os om for at få øje på det, måske endda sætte farten en anelse ned – og det er det, vi ville gøre under Fotodage Viborg: stoppe op og kigge os tilbage. Vi vil så få øje på det bagland, der gør det muligt for os at gå videre.”

Udover de mange udstillinger i hele Viborg, som besøgende gratis kunne se, sørgede Fotodage Viborg også for at afholde en række workshops, foredrag, fototure, konkurrencer og meget andet, hvis formål både var at vække interessen for foto hos nogle og at inspirere allerede etablerede fotografer. En central del af Fotodage Viborg er også konkurrencen for unge talenter. Unge i alderen 15-25 år har mulighed for at indsende deres bedste pletskud. De bedste fotos bliver udvalgt og udstillet i alle dagene, mens vinderen af Danmarks Unge Fototalent 2018 bliver kåret i løbet af de tre uger.

I år sponserede CEWE de store CEWE VÆGBILLEDER, som stod i gadebilledet i Viborg for at guide besøgende fra den ene udstilling til den anden. Herudover bidrog CEWE også med præmier i form af gavekort til en CEWE FOTOBOG til forskellige fotokonkurrencer såvel som en udstilling med 20 af de bedste fotos fra CEWEs store internationale fotokonkurrence CEWE Photo Award.

Fotodage Viborg 2017

FOTODAGE VIBORG stillede fra den 5. – 28. maj 2017 skarpt på dokumentar- og pressefotografiet, naturfotografiet og det personlige, kunstneriske fotografi. I løbet af de tre uger kunne lokale og besøgende i Viborg opleve fotografier taget af nogle af verdens bedste fotografer. Her blev alt fra vores skønne natur og historie til forskellige måder at leve og opleve verden på portrætteret. FOTODAGE VIBORG inddragede hele byen. Der var f.eks. udstillinger på både hovedbiblioteket, den gamle Vestre Landsret, Viborg Rådhus og i Viborg Domkirke. En rute af billeder trykt på alu-plader fra CEWE VÆGBILLEDER guidede interesserede igennem byen og fra den ene udstilling til den anden.

På hovedbiblioteket i Viborg kunne de besøgende blandt andet også se CEWE FOTOBOGs udstilling af vinderbillederne fra Our world is beautiful, som er CEWEs store internationale fotokonkurrence. Our world is beautiful er i år løbet af stablen for anden gang, hvor den med over 170.000 indsendte fotos er blandt de største fotokonkurrencer i Europa.

Viborgs fotoklub Fotorammen udstillede også deres bedste fotos på Viborg Bibliotek. Deres billeder blev sponsoreret af CEWE VÆGBILLEDER og produceret på Fotoplakat XXL. I løbet af fotodagene fik Fotorammen besøg af Pia fra CEWE, som fortalte dem meget mere om CEWE FOTOBOG, den gratis design- og bestillingssoftware samt de mange andre flotte fotoprodukter.

I løbet af FOTODAGE kunne de besøgende også opleve CEWEs fotoprodukter på en stand i Sct. Mathias Centret i Viborg. Her stod engagerede medarbejdere fra CEWE klar til at fortælle om de mange fotoprodukter i høj kvalitet, og de besøgende fik blandt andet mulighed for gratis at printe deres billeder på en CEWE fotostation.

I løbet af de tre uger arrangerede FOTODAGE VIBORG flere forskellige events og workshops for fotointeresserede. CEWE FOTOBOG sponsorerede i den forbindelse præmier til nogle af fotokonkurrencerne, ligesom vi var med til at støtte de frivilliges gode arbejde i løbet af de tre uger.

Du kan læse mere om FOTODAGE VIBORG her