Tips til efterårsfotografering

Smukke efterårsdage er oplagte til at tage kameraet i hånden og gå en tur. Efterårets gyldne lys fra den lavtstående sol og de farverige blade giver verden en helt unik stemning. Med vores tips kan du få endnu mere ud af dine efterårsmotiver.

Det perfekte lys

Du fanger nemmest de varme efterårsfarver tidligt om morgenen eller i den sene eftermiddags- eller tidlige aftensstund, når solen står lavt over horisonten og kaster et gul-rødt lys. De lange skygger giver også en ekstra dimension til dine fotos.

Hvidbalance

For at du kan fange bladenes varme farvetoner og aftenssolens varme lys, skal du justere kameraets hvidbalance. Du kan også prøve at fange stemningen med indstillinger som ”skygger” eller ”skyer”.

Brug modlyset

Fotos taget i modlys får et helt unikt udtryk. Du risikerer dog, at de direkte solstråler overskygger baggrunden og himlen. Prøv derfor at fotografere solen gennem bladene, da det gør solstrålerne lidt svagere.

Find refleksioner

Æstetiske refleksioner af farverige efterårsblade i en rolig sø hører til blandt de klassiske efterårsmotiver. Med en smule kreativitet kan du også finde flotte refleksioner andre steder såsom i en glasfacade eller en vandpyt.

Gå helt tæt på

Farverige blade er også gode motiver til nærbilleder. Du kan lysne et enkelt blad ved at lægge det på en neutral baggrund, eller du kan zoome ind på en bunke blade. Du får de bedste fotos, hvis du fotograferer lodret ned på motivet.

Brug polfilter

Ved hjælp af et polfilters særlige egenskaber, virker en blå himmel endnu mere blå og planternes farver bliver endnu flottere. Filtret reducerer også risikoen for genspejlinger efter et regnskyl. Prøv at bruge et cirkulært polfilter.