Kundeservice
78 79 78 03

Fotobøger, fototips og firbenede venner

Veronica Gangstø er kvinden bag Instagram-kontoen Luca The Sheltie, hvor hun poster smukke, fantastiske og sjove billeder af sin hund, Luca. Vi og Lucas 72.000 andre Instagram-følgere er faldet pladask for den flotte Shetland Sheepdog, og i dette blogindlæg har vi taget en snak med Veronica, som netop har lavet en fotobog med billeder af Luca. Hun fortæller os, hvordan hun laver sine fotobøger og giver os desuden et par gode tips til at tage flotte hundebilleder.

Foto: Veronica Gangstø

Hvad handler din fotobog om?

– Jeg har lavet en fotobog med billeder af Luca fra de første år. Billederne går helt tilbage fra hvalpetiden til nu, hvor han er en 5 år voksen hund. Jeg har taget rigtig mange billeder i den periode, så derfor var det vigtigt at udvælge mine favoritter, som viser hans udvikling. I processen valgte jeg naturligvis de billeder, jeg havde ekstra gode minder til eller som på andre måder skilte sig ud. Jeg prøvede også at tage højde for at vælge billeder, som ville passe godt sammen på samme side i fotobogen.

Hvordan bygger du dine fotobøger op?

– Jeg bygger altid mine fotobøger op i kronologisk rækkefølge. Jeg synes, det giver en mere overskuelig fotobog, og det bliver lettere at følge historien. Specielt i dette tilfælde, hvor bogen handler om Lucas opvækst. Det var hurtig blevet lidt rodet, hvis jeg havde blandet hvalpe- og voksenbilleder med hinanden. Jeg plejer også at vælge en fotobog i panorama format, for så føler jeg, at jeg får udnyttet pladsen i bogen bedre.

Eksempel på opsætning. Foto: Veronica Gangstø

– Jeg synes også, det er vigtigt at give god plads til billederne, og jeg køber hellere et par ekstra sider til fotobogen, sådan at billederne kommer til deres ret, end at sætte for mange billeder på én side. Jeg synes, det kan virke lidt rodet. Ofte sætter jeg blot et enkelt eller to billeder ind per side. Jeg kan også finde på at sætte op til maks 4 billeder sammen, men så sætter jeg også kun ét billede på den modsatte side for at opretholde en fin balance. Det gør det mere behageligt for personen, som ser på billederne, når de bladerer igennem bogen.

Eksempel på opsætning. Foto: Veronica Gangstø

– Personligt er jeg ikke så glad for at bruge mange rammer og cliparts i mine fotobøger. Jeg synes, at billederne skal tale for sig selv, og få fuldt fokus, når man bladrer igennem bogen.

Hvordan plejer du at designe forsiden?

– På forsiden foretrækker jeg at bruge ét billede, som tydeligt viser, hvad fotobogen indeholder og handler om, og derudover skriver jeg en titel. I dette tilfælde er titlen bare navnet på min hund: Luca. Enten trækker jeg billedet henover hele forsiden, ellers laver jeg en stor ramme og sætter billedet ind i den.

Foto: Veronica Gangstø

Hvad er det bedste ved at lave fotobøger?

– Det bedste ved at lave fotobøger er helt klart at se sine billeder på print, og dele minderne med familie og venner. Det er så meget bedre at se billeder i en fotobog end på en computer- eller mobilskærm. Du har foreviget øjeblikke og minder, som kan nydes i generationer.

Begynd på din egen fotobog her

Veronicas bedste tips til at tage flotte billeder af din firbenede ven:

  • Vær tålmodig og hav det sjovt!
  • Vær kreativ med perspektiv og vinkler.
  • Tænk på lyset. Lyset er din ven, og husk også at se på omgivelserne omkring dig.
  • Husk at have masser af godbidder med, og ros din hund en masse, så den hygger sig med at være model.

Tag gerne et kig på Instagram-profilen @lucathesheltie for mere inspiration og flotte hundebilleder!