Kundeservice
78 79 78 03

Mere end gennemsnitlig glad for billeder

Trine-Lise Henriksen er en prisvindende norsk fotograf, som har specialiseret sig i spædbørnsfotografi. Hun har altid haft interesse for fotografering og har taget billeder siden 13-14 års-alderen. Vi har taget en snak med hende om fotolidenskaben, og fået et fint indblik i, hvordan hun bruger billederne til at lave fantastiske julegaver.

Trine-Lises største lidenskab

"Fotografering har altid interesseret mig. Da jeg var ung, arbejdede jeg i et studio, og senere har jeg taget fotouddannelse i både Norge og USA", fortæller Trine-Lise.

Trine-Lise har i dag sit eget studio i Oslo, og tager man et smut forbi hendes hjemmeside eller Instagram-profil, er man ikke i tvivl om, hvad hendes store passion er.

"De sidste fem år har jeg arbejdet og specialiseret mig i spædbørnsfotografi, og jeg elsker det! Jeg har længe arbejdet med børn og babyer, men det er en helt anden måde at arbejde på med nyfødte. Det kræver masser af træning med alt fra sikkerhed, førstehjælp osv. Men det er virkelig blevet min største lidenskab. Jeg elsker også at lære og tager ofte på kurser og deltager i workshops".

Det bedste tip til at fotografere børn og babyer

Billeder af vores søde små børn og babyer er jo i udgangspunktet fine, men for at løfte billederne et niveau har Trine-Lise nogle gode tips.

"Når det kommer til fotografering af børn og babyer, er mit bedste tip at fange de naturlige situationer. Og hvis du fotograferer indendørs, er det bedst at bruge naturligt lys. Sluk for loftslyset og drej barnet mod vinduet, så vil du hurtigt se en stor forskel", siger Trine-Lise.

Trine-Lise kan også rigtig godt lide at fotografere udendørs i naturligt lys, og fange de naturlige øjeblikke, som opstår i leg og bevægelse. For nylig fotograferede hun sine to piger udendørs, og ovenfor kan du se de søde og sjove billeder, som du kan lade dig inspirere af.

Billedminder i julegave

Trine-Lise er nok mere glad for billeder end gennemsnittet, hvilket hun også selv påpeger. Og de bedste gaver – både at give og at modtage – er ifølge Trine-Lise fotogaver.

"Jeg elsker at give billedminder til andre og bliver selv særligt glad, når jeg får nogle", siger Trine-Lise.

"Dette år har været udfordrende for mange, og det har det også været for os. Min far bor i Nordnorge, og han har ikke set sine børnebørn i mange måneder. Derfor har jeg lavet en julekalender og fotokalender til ham i år".

I fotokalenderen har Trine-Lise brugt billeder, hun har taget af familien i løbet af året, som er gået. På den måde kan Trine-Lises far få et sødt indblik i, hvordan familien har haft det, hvad de har oplevet – selvom han bor langt væk.

"Jeg kan godt lide at bruge skarpe billeder i stærke farver, når jeg laver en kalender. Jeg bruger også gerne portrætter og store billeder, så derfor har jeg lavet en stor kalender til far", fortæller hun.

Trine-Lise har også nogle tips til dig, som har lyst til at give en fotokalender til en, du holder af.

"Mit bedste tip er at bruge en blanding af portrætter og billeder taget på afstand. Man får et fint miks i udtrykket og der bliver en fin variation i de forskellige måneder".

Lav din egen fotokalender her

Hvis du har lyst til at se flere af Trine-Lises fantastisk flotte billeder, kan du tage et smut forbi hendes hjemmeside eller besøge hende på Instagram.

Mere inspiration

Har du lyst til at tage kreative juleportrætter, kan du få inspiration og tips i artiklen her.