Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 20% på CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer!

Kontakt kundeservice:
78 79 78 03

Designtips til din første CEWE FOTOBOG

Lær om de forskellige funktioner i appen, online-editoren og fotoprogrammet

Når du først er igennem fasen med alle overvejelserne, er du klar til at begynde på din første fotobog. Her får du gode tips til design og forskellige funktioner i forbindelse med designet af din fotobog i appen, online-editoren og i fotoprogrammet.

Vi er tilfredse, når du er tilfreds

Husk, du har 100 % tilfredshedsgaranti på alle vores produkter. Er du utilfreds med noget, efter du har modtaget dit produkt, eller har du selv lavet en fejl, kan du altid få dine penge retur. Vi er nemlig først tilfredse, når du er tilfreds.

Tips til fotoprogrammet

I fotoprogrammet har du langt de fleste designmuligheder - og friheder. Her fortæller vi om et par af de allerbedste funktioner.

Fotobogs-Assistenten

Har du sorteret dine billeder i en mappe på computeren eller i CEWE myPhotos, kan du lade CEWE FOTOBOG-assistenten generere et forslag til dig. På den måde er dine billeder lynhurtigt sat ind i fotobogen, og du skal blot tjekke, at de er indsat hensigtsmæssigt. Hvis ikke, flytter du naturligvis bare de elementer, du mener skal sidde anderledes.

Vælg en Bogskabelon

På siden med Bogskabeloner, bliver du kun præsenteret for et udpluk af vores bogskabeloner, men scroller du ned på siden, møder du et link til 'Flere Bogskabeloner downloads'.

Tip: Selvom du vælger en skabelon, kan du stadig redigere i den. Du kan fjerne elementer eller tilføje elementer såsom cliparts, rammer og effekter.

Cliparts

Elsker du søde og sjove citater? I Clipart-mappen finder du en ny kategori, der hedder Trends. Heri er der masser af søde og sjove quotes, fine stregtegninger og andre trendy elementer, som du kan pynte din fotobog med.

Et smukt sidelayout

Der findes masser af sidelayouts i venstre-menuen, men du kan også tilpasse siden helt automatisk med få klik? Start med at indsætte dine billeder på en side, fx 4 stk. Vælg nu 'Placer' i højre-menuen og scroll ned til 'Layout specialfunktioner'. Her kan du klikke på ikonet med to pile, indtil du rammer et passende layout. SMART!

Rammer om eller i dine billeder

Du kan ramme dine billeder ind ved at sætte farvet kant om eller inden i dine billeder:

  1. Indsæt dit billede
  2. Tryk på Dekorer-ikonet øverst til højre.
  3. Slå 'Farvet kant' til og juster brede, position og farve efter dine ønsker.

Bonusinfo: Under 'Yderligere funktioner' kan du trykke på 'Gem som standard' og bruge samme settings på andre billeder.

Skrifttyper

Der er masser af skrifttyper installeret i fotoprogrammet, men du kan faktisk installere endnu flere. Når du har installeret en ny skrifttype på din computer, vises den automatisk i dropdownlisten over skrifttyper i softwaren og er klar til brug i din fotobog.

Ofte stillede spørgsmål til fotoprogrammet

Se, hvad vi oftest bliver spurgt om, når den første fotobog skal laves i fotoprogrammet

I fotoprogrammets venstre side skal du trykke på ikonet 'Billeder og videoer', og finde den mappe på din computer, hvor du har gemt dine billeder. Når du klikker på mappen for at åbne den, dukker dine billeder op i fotoprogrammet, og du kan nu trække dem over i din fotobog.

Du trykker på tekstikonet i menulinjen og kan herefter med musen trække et tekstfelt frem i det ønskede område. Herefter kan du skrive inde i det med den skrifttype og -størrelse, som du vælger i navigationen til højre, ligesom du kender det fra Word. Du kan altid rykke rundt med tekstfeltets placering efterfølgende.

Hvis du ændrer mening i forhold til papirvalg, kan du heldigvis nemt skifte undervejs. Klik på tandhjulet og 'Ændring af produktdetaljer' nederst i højre hjørne. Herefter får du mulighed for at skifte papir i dropdown-menuen ud for papirtype.

Marker billederne og gå ind i placeringsværktøjet i navigationen til højre og vælg 'Juster objekter i forhold til hinanden'

Du kan selv vælge, hvor du vil have vist miniaturevisningen over dine sider i fotobogen. Du kan prøve dig frem og finde ud af, hvor du synes de skal ligge ved at klikke på ikonet med den lille pil i den grå menulinje nederst.

Tips til online-editoren

I online-editoren kan du arbejde online på din fotobog uanset hvor du er, og om du sidder ved din private pc eller arbejdscomputer.

Fotobogsskabeloner

Med en fotobogsskabelon skal du bare sætte dine billeder ind på pladsholderne, og evt. skrive lidt tekst. Du behøver ikke bruge alle elementer i skabelonen. Du kan frit redigere i alle sider og fjerne eller tilføje elementer. Vil du have et andet design på en side, finder du bare den sideskabelon, du kan lide, og trækker den over i bogen.

Ryk sider rundt i fotobogen

Har du fortrudt rækkefølgen på dine sider, så behøver du ikke slette noget. I højre side kan du se alle siderne i din fotobog, og her har du mulighed for at ændre rækkefølgen helt simpelt ved fx at markere side 2/3 og trække den ned til side 4/5.