Kontakt kundeservice:
78 79 78 03

Fototips: Sådan tager du portrætfotos som en prof

Selvom I ikke har en professionel fotograf til at tage billeder af den glade og stolte teenager på festdagen, så kan I sagtens få taget nogle superfine portrætbilleder. Man får utvivlsomt de bedste billeder med et godt kamera, men når det er sagt, har mange nye telefoner i dag et superfint kamera integreret og med det kan du sagtens tage fine portrætbilleder.

Tip 1: Rolig baggrund

Inden du går i gang med at knipse løs med kameraet, så overvej, hvilket miljø personen du fotograferer er i. Ved at finde en rolig baggrund uden mange forstyrrende elementer, kommer personen helt naturligt i fokus, og det er dét, der fanger øjet, når man efterfølgende kigger på billederne – og ikke fx bilerne på parkeringspladsen eller legepladsen med. En god idé er også at finde forskellige baggrunde og tage et par testbilleder inden, så du kan se, om det fungerer eller ej.

Tip 2: Naturligt lys

Naturligt lys gør underværker for dine billeder. Så hvis I har mulighed for at komme udenfor og tage billederne, bør I prøve det. Men husk lyset er både din bedste ven og din fjende. Så længe du dog arbejder bevidst med det, og tager billeder i både modlys, sidelys og frontlys, så kan I altid finde de bedste efterfølgende.

Tip 3: Tør linsen af

Det lyder banalt, og det er det også, men dine billeder bliver bare endnu skarpere, når din linse er helt ren. Sådan er det bare, så glem det nu ikke.

Tip 4: Det naturlige smil

Noget af det sværeste er at fange et naturligt smil. En måde at undgå det påtagede smil er ved ikke at sige ”smiiil”, når du begynder at skyde billederne. De mest interessante portrætfotos er ikke nødvendigvis med kæmpe Colgate-smil. Husk også at personen ikke nødvendigvis behøver kigge direkte i kameraet.

Tip 5: Tag en serie af billeder

For at undgå billeder med lukkede øjne kan det være en fordel at tage mange billeder lige efter hinanden. På iPhone 7 eller nyere kan du faktisk bare holde udløserknappen nede. Så tager du helt automatisk billeder indtil du slipper igen. Efterfølgende når du kigger på billedet i kamerarullen, kan du trykke ’Vælg’ og vælge det eller de bedste billeder i serien.

Sådan bruger du de fine billeder

Når billederne er taget, skal de selvfølgelig bruges og vises frem. Få inspiration til, hvordan du bruger de mange fine portrætbilleder her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 20% på CEWE FOTOBOG og vægbilleder*
  • Unik velkomstfordel
  • Kreative tips og idéer
  • Få endnu mere inspiration
  • Benyt muligheden til at lave flotte, personlige gaver
* Du modtager værdikoderne, når du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Koderne gælder til din første ordre af CEWE FOTOBOG, vægbilleder og fotokalender. Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik, som du kan læse mere om nederst på siden. Du kan til hver en tid afmelde dig igen via linket i nyhedsbrevet.
Din tilmelding…
mangler kun ét klik

Af sikkerhedsmæssige årsager vil du snarest modtage en bekræftelsesmail fra os. Klik på linket i mailen for at bekræfte din tilmelding og for at kunne gøre brug af velkomstfordelene.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Det gør du ved at klikke på linket for afmelding nederst i nyhedsbrevet eller i ”Min konto”.

Vi beklager
Der er desværre opstået en fejl

Vi kunne desværre ikke melde dig til vores newsletter. Prøv igen senere.