Kundeservice
78 79 78 03

5 tips til børnefotografering

Leonora Grigat, som arbejder som professionel fotograf, har været så sød at dele sine bedste tips med os, så du kan fange de bedste billeder af dine børn eller børnebørn. Få hendes 5 gode tips i artiklen her!

Tip 1: Det skal være sjovt

Leonoras datter, Nova elsker, når Leonora tager hende med ud for at tage billeder, fordi de hygger sig sammen og fordi Leonora gør det sjovt og indbyder til leg imens fotograferingen sker. Det er rigtig vigtigt, at børnene synes, det er sjovt og ikke føler sig presset. Lige så snart de mister interessen, bør man stoppe, måske lege lidt og vurderer om de er klar igen, eller fortsætte en anden dag.

Tip 2: Snacks til modellerne

Lidt snacks er altid godt, og med fordel kan snack som nødder og rosiner gemmes de steder, hvor du ønsker, at fotograferingen skal være. Leonora leger tit tampen brænder med Nova, og det skaber nogle naturlige grin og store smil, når Nova finder "tampen". Her er det selvfølgelig vigtigt at være klar og hurtig med kameraet.

Tip 3: Musik sætter en god stemning

Musik gør os glade, også børn. Så hvis du har musik med og sætter børnenes yndlingssang på, får du med stor sandsynlighed skudt nogle rigtig gode billeder.

Tip 4: Naturligt lys

Leonora bruger altid naturligt lys. Det giver de smukkeste billeder. De bedste tidspunkter at fotografere på i løbet af dagen er i den såkaldte golden hour, som er lige ved solopgang og solnedgang. Rent faktisk synes Leonora også, at skyet vejr er fantastisk at fotografere i, da hun så ikke behøver tage højde for sol og skygger.

Tip 5: Sløret baggrund

Når Leonora tager portrætfotos, bruger hun lavt blændetal og står helt tæt på sit motiv, samtidig med at den fotograferede person ikke står tæt på baggrunden.

Sådan kan du bruge billederne

Der er ikke meget ved at have de fine billeder liggende i kameraet. Leonora har her i efteråret 2020 selv fået fremkaldt de bedste billeder af Nova og August på luksusplakater på papirkvaliteten Fine Art Mat - en papirkvalitet, vi anbefaler, hvis man ønsker plakaten indrammet bag glas.

Du kan bestille dine egne plakater her