Kontakt kundeservice:
78 79 78 03

Billedvæg

Sådan laver du en flot billedvæg

Det er ingen hemmelighed, at vi elsker billeder, og vi kan ikke få nok af den personlige billedvæg eller fotovæg. Læs her, hvordan du laver din egen billedvæg hjemme hos dig selv.

Kan man have for mange billeder i et rum? Det kommer helt an på indretning, stil og smag, men en god tommelfingerregel er kun at have én billedvæg per rum for at undgå et rodet look. Har du for mange billeder, så overvej, om de kan hænge andre steder i huset eller lejligheden. Vidste du forresten, at du kan hænge billeder både på badeværelset og udendørs, når du bruger en alu-plade?

Der findes intet facit for, hvordan en fotovæg skal se ud. Så længe du er tilfreds med den, så er den perfekt! Alligevel er der nogle gode råd og inspiration, som vi gerne vil dele med dig.

Sådan gør du:

1. Find billeder og vælg materiale til dem

Er du til farve eller sort-hvid? Vil du have en billedvæg, som kan hænge i årevis, eller skal det være let at skifte billeder ud i takt med, at børnene vokser eller du skrifter stil? Du vil få det roligste udtryk, hvis du vælger billeder i samme farvepalette. Ønsker du, dine billeder trykkes som klassiske plakater, måske med ramme omkring, eller går du efter et svævende look, så er galleritryk, billede på akrylglas eller Billede på aluminiumsplade noget for dig. Du kan også vælge den lette og slidstærk billede på skumplade eller fotolærred.

Bestil dine vægbilleder her

2. Den gode forberedelse giver det bedste resultat

Mål området på væggen, hvor billederne skal hænge, og lav et omrids med malertape på gulvet i samme størrelse, hvis du har plads til det. Læg billederne indenfor omridset, og leg med forskellige grupperinger og sammensætninger indtil du finder det udtryk, du bedst kan lide. På denne måde undgår du at lave for mange huller i væggen. Når du har fundet det rigtige udtryk, kan du erstatte billederne med et omrids af dem i pap, avis- eller kopipapir. Har du ikke plads på gulvet? Lav i stedet dit omrids med malertape direkte på væggen, og brug papirark til at eksperimentere med størrelser og udtryk i stedet.

Hæng billedvæggen i øjenhøjde

3. Billedvæg i øjenhøjde

Det er mest behageligt at se på billeder, der hænger i øjenhøjde. Vi anbefaler derfor, at midten af billedvæggen, eller dit ankerbillede, er ca. 170 cm fra gulvet. Du bør dog tage højde for både loftshøjden og møblerne nær fotovæggen, så find et område, som du synes passer bedst.

Hæng billederne op, så den nederste kant er mindst 30 cm fra en sofa eller andet interiør, der er placeret under eller ved siden af billedvæggen.

4. Vælg afstand mellem dine billeder

Har du god plads, kan afstanden mellem dine billeder sagtens være ca. 7-10 cm. På mindre vægplads kan du sætte billederne tættere sammen, men undgå at det bliver for tæt. En afstand på mindre end 2 cm kan se sjusket ud. Hvis du vil have et lidt mindre stramt look, kan du blot følge din mavefornemmelse. Det gælder også, hvis du varierer portræt- og landskabsbilleder. Der er intet, som er forkert, så længe du er glad og tilfreds med din egen billedvæg.

5. Find dit ankerbillede og byg derfra

Start med at placere dit største billede først og byg derfra. Hvis du har mange billeder, kan det være en god idé at placere ankerbilledet lidt til siden af midten. Har du få billeder, kan du placere det i et af de yderste hjørner, gerne i bunden. Du kan også centrere ankerbilledet, så hjælper du øjet med at vandre rundt på billedvæggen.

6. Sådan placerer du resten af billederne

Når ankerbilledet er på plads, bør du placere det næststørste billede. Du placerer det på en diagonal fra ankerbilledet eller lige ved siden af. Billedvæggen behøver ikke at være symmetrisk, men det er smart at have en visuel balance. Du skaber et godt flow ved at placere mørke billeder nederst. Bland gerne både portræt- og landskabsbilleder. Hvis dit største billede er portræt, så prøv at sætte et mindre landskabsbillede ved siden af, og arbejd dig indad.

Klar til at hænge på væggen

Nu har du fået dit layout på plads, og du er klar til at hænge billederne op på væggen. Det første vi anbefaler, er at tage et billede af dit layout, så du kan huske, hvordan du vil have det, også når du begynder at flytte papirerne. Husk at forskellige rammer har forskellige ophæng. Det er derfor vigtigt at måle godt op, inden du går i gang med at hænge billederne op.

Inden du sætter sømmet i væggen, er der to tips, som vil gøre det meget nemmere for dig.

1: Hvis du markerer, hvor sømmet skal sidde på det papir, du har lavet til billedet, så skal du bare slå sømmet igennem mærket, når du har sat papiret det rigtige sted på væggen. Så kan du fjerne papir og tape og hænge det første billede direkte på sømmet. Tjek, at billedet hænger vandret, før du fortsætter med billede nummer to. Det er bedst at starte med de største billeder og slutte med de mindste.

2: Hvis du har svært ved at markere sømhullet til papiret, kan du sætte malertape fra yderkant til yderkant af billedet, markere, hvor hullerne er med en blyant eller tusch, og derefter overføre tapen til papiret. Du kan også hænge billederne op uden at lave huller i væggen. Se hvordan lidt længere nede i artiklen.

Start din billedvæg her

Gør billedvæggen endnu flottere

Varier rammefarver og designs, men prøv at holde dig til max tre forskellige, fx sort, hvid og en træfarve, der matcher interiøret. Hvis du vælger at bruge metalliske farver, bør du bruge det på mindst to billeder for at undgå, at væggen ser ubalanceret ud.

God komposition gør hele forskellen i din fotovæg

Hvilken vej drages øjet, når man ser på billedet? Der findes meget god litteratur om komposition i billeder, men en god tommelfingerregel er at se på, hvor de førende linjer går, hvilken vej personen eller personerne på billedet vender, eller om store dele af billedet er ensfarvet. Du vil gerne have øjet draget hele vejen rundt på din billedvæg, og derfor kan det være en fordel ikke at placere billeder, så personerne ”kigger ud” af billedvæggen.

Personlige og kreative billedvægge gør et hus til et hjem

Vær kreativ, når du vælger billeder til din fotovæg. Vælg billeder, der matcher i farver eller stemning, men suppler gerne med dit yndlingscitat, keramik, tekstil, grafik eller andre elementer, der betyder noget for dig. Den helt store fordel ved at vælge sine egne billeder er, at det er nemt at udskifte dem, når man trænger til noget nyt. Ofte kan man blot skifte et eller to billeder og få en helt anden oplevelse af rummet!

Lav din egen billedvæg endnu mere personlig! Inkluder en af børnenes flotte tegninger, saml minder om vigtige begivenheder i en ramme eller hæng andre genstande sammen med billederne for at bryde det lidt op.

Nul huller – også i væggen!

Hvis du ikke vil lave huller i væggen, er der mange gode løsninger til, hvordan du kan hænge dine billeder op. Vi elsker Tesa limstifter, 3M hængestrimler eller fotoklistermærker til billeder, du vil hænge direkte på væggen. Vær dog opmærksom på, at der ofte er en vægtgrænse på 1-2 kg på disse forskellige muligheder.

Vi anbefaler plakat eller Billede på skumplade, hvis du ønsker to letvægtsalternativer til billedvæggen.

Kan man have en billedvæg på lidt plads?

Ja, du kan sagtens lave en billedvæg, selvom du ikke har meget vægplads. Prøv en af disse tre tips.

  1. Køb en stor ramme og placer små billeder inde i den. Sæt billeder på et stykke karton, som du tilpasser til rammen, hvis rammen ikke allerede følger med pap, som du kan bruge. Nem at udskifte efter sæson og ønske.
  2. Lav et mikrogalleri med små rammer.
  3. Sæt billederne direkte på væggen. Vores Art Prints er perfekte til at skabe en lille fotovæg. Især Retro Print-formatet er meget trendy. Tjek alle vores Art Prints og find din favorit.

Billedvæg omkring hjørner

Lad din billedvæg fortsætte rundt om hjørnet

Udvid din billedvæg

Din billedvæg behøver ikke slutte, når du rammer ender af væggen. For at skabe en endnu mere interessant billedvæg, kan du lade den fortsætte rundt i hjørnet. Bor du i et toplanshjem, så kan du skabe en superfin fotovæg på væggene omkring trappen.

Tip: Et indvendigt hjørne er ofte lidt mørkere end resten af rummet, og derfor anbefaler vi dig at bruge rammer i lyse materialer og at hænger billederne med god afstand mellem hinanden for at skabe et let look.

Skab wauw-effekt

Har du et udvendigt hjørne et sted i dit hjem, som trænger til lidt personlighed, så overvej, om du ikke kan bygge en billedvæg op rundt omkring hjørnet. Udvendige hjørner er ofte lyse og godt belyst, og hjørnet er derfor ideelt til både sort-hvid billeder eller billeder i farver.

Tip: Når du bygger billedvæggen op, så start med at hænge de første billeder op omkring selve hjørnet og arbejd dig ud derfra. På den måde kan du nemmere arrangere rammerne tæt sammen.

Start din billedvæg her

Måske du også er interesseret i dette?

Velkomstfordel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 20% på CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer

Læs om:

  • Unikt tilbud på dit første køb af CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer
  • Kreative tips og idéer til gaver
  • Fototips og spændende produktnyheder
  • Sjove fotokonkurrencer
  • Vores nyhedsbrev og hjemmeside er fyldt med inspiration
  • Benyt muligheden og lav hurtigt flotte, personlige gaver
* Du modtager værdikoderne, når du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Koderne gælder til din første ordre af CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer. Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik, som du kan læse mere om nederst på siden. Du kan til hver en tid afmelde dig igen via linket i nyhedsbrevet.

Din tilmelding…

mangler kun ét klik

Af sikkerhedsmæssige årsager vil du snarest modtage en bekræftelsesmail fra os. Klik på linket i mailen for at bekræfte din tilmelding og for at kunne gøre brug af velkomstfordelene.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Det gør du ved at klikke på linket for afmelding nederst i nyhedsbrevet eller i ”Min konto”.

Vi beklager

Der er desværre opstået en fejl

Vi kunne desværre ikke melde dig til vores newsletter. Prøv igen senere.