Kontakt kundeservice:
78 79 78 03

Landskabsbilleder

Få inspiration til at udnytte flotte billeder af landskaber

Udnyt dine flotte landskabsbilleder

Har du taget nogle rigtig flotte landskabsbilleder? Eller drømmer du om at gøre det? Her på siden kan du få inspiration til at udnytte flotte billeder af landskaber til vægbilleder i dit hjem. Eller du kan få et par tips til at tage nogle nye, flotte naturfotos, hvis pletskuddene endnu ikke er i hus.

Når du har udvalgt dit flotteste landskabsbillede, kan du her hos CEWE vælge din favorit stil, når billedet skal printes. Mulighederne strækker sig over formater, stil og materialer:

Hvordan tager du gode landskabsbilleder?

Proportioneringen er vigtig, og så er det selvfølgelig også et spørgsmål om smag. Tager du et landsskabsbillede med f. eks. bjerge et stykke væk, kan det være flot at have bjergene i bunden af billedet og et stort parti himmel (forhåbentlig blå) på billedet. Hvorimod for meget jord i forgrunden ikke giver så flot et perspektiv.

Du tager ofte de flotteste billeder af landskaber i solskin. En undtagelse kan dog være, hvis der er meget himmel på med nogle spændende skyformationer. Fx kan det give en spændende, dramatisk effekt, hvis skyerne trækker op til uvejr i horisonten – måske ude over havet eller mellem bjerge.

Tager du dine fotos i skarpt solskin, skal du naturligvis være opmærksom på kameraets vinkel i forhold til lyset. Med mindre det er fordi, du vil opnå nogle interessante effekter med modlys, er det bedst at have solen i ryggen eller skråt fra siden.

Et godt landskabsbillede har et element i forgrunden

Vil du undgå, at dine landskabsbilleder bliver kedelige? Så skal du tænke over kompositionen med forgrunden, mellemgrunden og baggrunden. Hav en stor sten, et træ, en stor busk eller anden plante i forgrunden, så du skaber kontrast til landskabet i mellem- og baggrunden. I mellemgrunden kan der være en mark, en bjerg- eller bakkeskråning, en flod, sø eller andet. Baggrunden vil typisk være en flot himmel i horisonten eller en fjern bjergkæde.

Tager du billeder af meget storslåede landskaber, fx klippeafsatser og dybe kløfter, giver det en god effekt at have et menneske på billedet. Det giver nemlig indtryk af størrelsesforholdet, og hvor lille mennesket er i forhold til naturen.

Brug panoramafunktionen på din mobil

Tager du billeder med din mobil, kan du bruge funktionen til panoramaformat. Det er ideelt til havlandskaber, hvor du gerne vil have kysten med i hver side og horisonten i midten – det kan være, hvis du vil fange en regnbue eller en solnedgang. Det kan også være, du er ude at vandre i nogle flotte bjerge på ferien. Tager du et almindelige landsskabsbillede, vil du typisk kun få en enkelt bjergtop med, og så går det storslåede helt tabt. Bevæg i stedet mobilen 180 grader og indfang hele oplevelsen af bjergtoppe og bjergskråninger med lys og skygge.

Du kan få trykt dine naturbilleder i panoramaformat på et tilsvarende aflangt fotolærred, fotopapir eller et helt tredje materiale, du vælger.

Lav en fotobog med landskabsbilleder

Der er også andre måder at udnytte dine flotte landskabsbilleder på end at hænge dem på væggen. Du kan samle dem i en CEWE FOTOBOG.

Lav din egen fotobog i et af de store formater som XL eller XXL Panorama og sæt dine flotte billeder ind. Lad dem fylde en hel eller begge sider, så de rigtigt kommer til deres ret. Vælger du fotopapir og lay-flat ryg, udgår du at siderne buer ind mod samlingen. Så kan du et langstrakt billede, og du kan fx også lade bogen slå opslået på reolen. Bladrer du engang imellem, har du din egen lille skiftende fotoudstilling.