Kontakt kundeservice:
78 79 78 03
En skov i efterårsfarver med sollys, der falder ned mellem træerne.

Fototips

Sådan tager du farverige efterårsbilleder

Efteråret har en helt særlig stemning, der kan give de flotteste billeder! Her får du 5 fototips til at tage endnu bedre efterårsbilleder. Så er du klar til at tage din kæreste, dit barn eller din hund i din ene hånd og dit kamera i den anden og fange den farverige årstid i billeder.

De smukke efterårsdage er så småt på vej. Dagene bliver køligere og de varme trøjer hentes frem fra bagerst i skabet – efteråret er her! Måske er du lidt trist over at skulle sige farvel til sol, sommer og varme, men du kan trøste dig med, at efteråret er helt fantastisk, når det gælder fotografering.

Efterårsbilleder er typisk meget farvestrålende og har en hel særlig stemning, som du selvfølgelig skal ud at fange med dit kamera! Grib din jakke, find kameraet eller mobilen frem og tag ud i det skønne efterår. I denne artikel giver vi dig 5 fototips til at tage endnu bedre efterårsbilleder.

1. Tag efterårsbilleder af de farverige blade

Mange gullige og rødlige blade ligger ovenpå hinanden.
Tag billeder af de farvestrålende efterårsblade, når de sidder på træet, og når de dækker jorden.

Overgangen fra den lyse, grønne sommer til efterårets gule, orange, brune og røde omgivelser er virkelig smuk. Tag billeder af efterårsbladene, før de forsvinder – både af dem på træerne og dem der er faldet til jorden. Prøv gerne at tage billeder tidligt om morgen eller vent til tættere på aftenen. Solen kan nemlig være lidt hård ved dine efterårsbilleder. Når solen er lavere på himlen, giver det omgivelserne et blødere skær og kan derfor forstærke alle de smukke farver. Prøv dig frem og se hvilken forskel det gør for dine efterårsbilleder.

Stolt af dine billeder? Vis dem i en CEWE FOTOBOG!

2. Den magiske efterårssol

Kraftigt sollys oplyser et landskab med klipper dækket af skov om efteråret.
Tjek vejrudsigten hvis du vil have magiske efterårsbilleder af solopgange og -nedgange.

At tage efterårsbilleder af smukke solopgange og -nedgange kan kræve lidt tålmodighed. Sørg for at tjekke vejrudsigten på forhånd, så du reducerer chancen for at blive skuffet.

Når solen går op og ned, ændres lysniveauet hurtigere, end den gør i løbet af dagen. Her kan du justere eksponeringen, så det passer med lyset. Hvis du er i nærheden af noget vand, kan du prøve at tage billeder af solens refleksion i vandet. Solens stråler vil give et smukt lys over vandet, som udvider sig, jo tættere det kommer på dig. Denne effekt kan give nogle imponerende billeder af efterårets solopgange og -nedgange.

Farverige efterårsbilleder som dette kan skabe hygge i hjemmet. Hvad med at lave et vægbillede med dine nye skud af den magiske efterårssol?

3. Efterårsbilleder af børnenes leg

Et smilende barn med hvid bluse og mørkt hår kaster efterårsblade op i luften.
Lad børnene være med til at skabe nogle livlige efterårsbilleder.

Tag varmt og behageligt tøj på og tag en tur ud i det fine efterår! Efterårsportrætter er virkelig populære – især billeder af børnene der leger i de smukke efterårsblade. De små er måske lidt tilbageholdende med at stå stille foran kameraet, så tag endelig efterårsbilleder imens de leger. Når de har travlt med at have det sjovt, vil de ikke bemærke kameraet på samme måde, og du vil opleve at få nogle magiske øjeblikke i hus.

Se hvordan du tager knivskarpe mobilbilleder

4. Efterårsbilleder af din firbenede bedste ven

En sort hund har forpoterne på et græskar, der ligger på bunden af en sti dækket af orange blade.
Når du lufter din hund, kan du passende tage nogle efterårsbilleder af din firbenede ven.

Når du alligevel er ude og lufte hunden i det dejlige efterårsvejr, er det en oplagt mulighed til at tage nogle efterårsbilleder af din firbenede ven. Udendørsbilleder af dit kæledyr fanger deres personlighed, når de for eksempel løber igennem en masse blade. Hunde kan hurtigt blive distraheret, og det er ikke altid let at få dem til at sidde stille. Giv i stedet din hund chancen for at løbe rundt og hav mobilen eller kameraet klar – du ved aldrig, hvornår muligheden for det bedste pletskud opstår.

Saml dine billeder i en fotobog eller en fotokalender med dit kæledyr som hovedperson

5. Tag et skridt tilbage

Skov, bjerge og himmel med skyer spejler sig i en sø i solskin.
Skab fine linjer i dit efterårsbillede ved at træde et skridt væk fra motivet.

Fra bladene på jorden til de farverige trækroner – tag et par skridt tilbage for at sikre, at du får hele dit motiv med. Find linjer i landskabet, der kan være med til at guide beskueren. Leg med linjer fra åer, træer, bakker, veje, bygninger og broer. De kan alle være med til at skabe fine linjer i dit efterårsbillede.

Sådan! Nu har du et godt udgangspunkt, når du skal ud i efteråret og tage nye billeder. Når du er i mål med dine efterårsbilleder, kan du samle dem alle i en CEWE FOTOBOG.

Find mange flere fototips her!

Velkomstfordel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 20% på CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer

Læs om:

  • Unikt tilbud på dit første køb af CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer
  • Kreative tips og idéer til gaver
  • Fototips og spændende produktnyheder
  • Sjove fotokonkurrencer
  • Vores nyhedsbrev og hjemmeside er fyldt med inspiration
  • Benyt muligheden og lav hurtigt flotte, personlige gaver
* Du modtager værdikoderne, når du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Koderne gælder til din første ordre af CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer. Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik, som du kan læse mere om nederst på siden. Du kan til hver en tid afmelde dig igen via linket i nyhedsbrevet.

Din tilmelding…

mangler kun ét klik

Af sikkerhedsmæssige årsager vil du snarest modtage en bekræftelsesmail fra os. Klik på linket i mailen for at bekræfte din tilmelding og for at kunne gøre brug af velkomstfordelene.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Det gør du ved at klikke på linket for afmelding nederst i nyhedsbrevet eller i ”Min konto”.

Vi beklager

Der er desværre opstået en fejl

Vi kunne desværre ikke melde dig til vores newsletter. Prøv igen senere.