Kundeservice
Kontakt kundeservice:
78 79 78 03

Sådan tager du farverige efterårsbilleder

De smukke efterårsdage er så småt på vej. Dagene bliver køligere og de varme trøjer hentes frem fra bagerst i skabet – efteråret er her! Måske er du lidt trist over at skulle sige farvel til sol, sommer og varme, men du kan trøste dig med, at efteråret er helt fantastisk, når det gælder fotografering.

Så grib din jakke, find kameraet eller mobilen frem og tag ud i det skønne efterår. I denne artikel giver vi dig 5 fototips til at tage endnu bedre efterårsbilleder.

Det farverige efterår

Overgangen fra den lyse, grønne sommer til efterårets gule, orange, brune og røde omgivelser er virkelig smuk. Tag billeder af efterårsbladene, før de forsvinder – både af dem på træerne og dem der er faldet til jorden. Prøv gerne at tage billeder tidligt om morgen eller vent til tættere på aftenen. Solen kan nemlig være lidt hård ved dine efterårsbilleder. Når solen er lavere på himlen, giver det omgivelserne et blødere skær og kan derfor forstærke alle de smukke farver. Prøv dig frem og se hvilken forskel det gør for dine billeder.

Stolt over dine billeder? Vis dem i en CEWE FOTOBOG!

Den magiske efterårssol

At tage efterårsbilleder af smukke solopgave og -nedgange kan kræve lidt tålmodighed. Sørg for at tjekke vejrudsigten på forhånd, så du reducerer chancen for at blive skuffet.

Når solen går op og ned, ændres lysniveauet hurtigere, end den gør i løbet af dagen. Her kan du justere eksponeringen, så det passer med lyset. Hvis du er i nærheden af noget vand, kan du prøve at tage billeder af solens refleksion i vandet. Solens stråler vil give et smukt lys over vandet, som udvider sig, jo tættere det kommer på dig. Denne effekt kan give nogle imponerende billeder af efterårets solopgange og -nedgange.

Farverige efterårsbilleder som dette kan skabe hygge i hjemmet. Hvad med at lave et Vægbillede fra CEWE med dine nye skud af den magiske efterårssol?

Børnene kan sagtens være med

Tag varmt og behageligt tøj på og tag en tur ud i det fine efterår! Efterårsportrætter er virkelig populære – især billeder af børnene der leger i de smukke efterårsblade. De små er måske lidt tilbageholdende med at stå stille foran kameraet, så tag endelig billeder imens de leger. Når de har travlt med at have det sjovt, vil de ikke bemærke kameraet på samme måde, og du vil opleve at få nogle magiske øjeblikke i hus.

Efterårsbilleder af din firbenede bedste ven

Når du alligevel er ude og lufte hunden i det dejlige efterårsvejr, er det en oplagt mulighed til at tage nye billeder af din firbenede ven. Udendørsbilleder af dit kæledyr fanger deres personlighed, når de for eksempel løber igennem en masse blade. Hunde kan hurtigt blive distraheret, og det er ikke altid let at få dem til at sidde stille. Giv i stedet din hund chancen for at løbe rundt og hav mobilen eller kameraet klar – du ved aldrig, hvornår muligheden for det bedste pletskud opstår.

Saml dine billeder i en CEWE FOTOBOG med dit kæledyr som hovedperson

Tag et skridt tilbage

Fra bladene på jorden til de farverige trækroner – tag et par skridt tilbage for at sikre, at du får hele dit motiv med. Find linjer i landskabet, der kan være med til at guide beskueren. Leg med linjer fra åer, træer, bakker, veje, bygninger og broer. De kan alle være med til at skabe fine linjer i dit billede.

Sådan! Nu har du et godt udgangspunkt, når du skal ud i efteråret og tage nye billeder. Når du er i mål med dine efterårsbilleder, kan du samle dem alle i en CEWE FOTOBOG.