Kontakt kundeservice:
78 79 78 03

Tag skarpe mobilbilleder og gem de smukkeste minder

Med nemme tips og tricks kan du tage bedre mobilbilleder, hvor motivet står knivskarpt. Find ud af hvilken forskel filtre, fototilbehør og eksponering kan gøre for dine fotos.

Kameraerne i vores smartphones bliver bedre og bedre, og mange af de billeder vi tager, er ofte med mobilen. Men kender du det her scenarie? Du er vidne til den smukkeste solnedgang, og du vil lige tage et billede med din smartphone, men du formår ikke at fange øjeblikket på bedste vis? Vi har i denne artikel samlet tips og tricks til, hvordan du kan tage bedre mobilbilleder. Så kan den næste solnedgang bare komme an.

Leg med forskellige filtre

Du kan nemt ændre dit billede med et filter, og der findes mange løsninger for dette under kameraindstillinger og i forskellige apps. Selvom denne type filter, er nemme at bruge, kan du sagtens prøve at lave et filter selv. Prøv for eksempel at holde dine solbriller foran kameralinsen, når du tager et mobilbillede. Dette hjælper især i en situation med skarpt sollys. Du kan også prøve at spraye lidt vand på solbrillen, som giver en sjov effekt. Det er kun din fantasi, der sætter grænser, så kom i gang med at prøve forskellige ting af.

Optimer dine mobilbilleder med fototilbehør

Selvom du bruger dit mobilkamera, kan du sagtens anvende fototilbehør for at optimere dine mobilbilleder. Vores tre favoritter er en gimbal, LED-lys og en lensball. Det kan fototilbehøret:

Gimbal En gimbal er et stativ til din mobil. Stativet eller holderen giver dig et fast greb, som gør det rart for dig at optage videoer eller tage billeder. Mange gimbals har indbyggede funktioner, som bevæger kameraet for dig. På den måde undgår du mobilbilleder- og videoer, der ryster. De fleste modeller passer til mange forskellige smartphones, så det er nemt at finde et gimbal-stativ, som passer til din mobil.

LED-lys Skal dine billeder og videoer se mere professionelle ud, så anbefaler vi, at du bruger LED-lys. Her er der mange muligheder for at lege med lyset og skabe skygger og lignende. Det er bare med at prøve sig frem.

Lensball Hvad er det lige? Tænker du nok. Jo, en lensball er en glaskugle, som man tager billeder igennem. Det er blevet ret populært og bruges flittigt på Instagram. Glaskuglen er med til at lave de smukkeste mobilbilleder, og så er det ret sjovt at eksperimentere med den.

Indstil eksponering når du tager mobilbilleder

På de fleste smartphones kan du justere eksponeringen. Det vil sige, at du kan gøre billedet mørkere eller lysere, end mobilen gør det. Små justeringer i eksponeringen gør meget for mobilbilledets udtryk, og her er det endnu engang at prøve sig frem. På en iPhone skal du trykke på sol-ikonet, som kommer frem, når du trykker på skærmen for at skabe fokus i dit billede. Tag din finger op eller ned alt efter om billedet skal have mere lys eller mørke. På en Android skal du finde ikonet med +/- for at justere eksponeringen.

Brug apps til at redigere billeder med

Din smartphone indeholder allerede forskellige muligheder for at redigere dine mobilbilleder og påføre forskellige filtre, men du kan sagtens få gavn af at hente forskellige apps til din smartphone. Disse giver endnu flere muligheder for at redigere dine billeder og videoer. Du kan også hente apps, som du kan bruge i stedet for kamera-appen.

Vores favorit mobilapps til redigering og fotografering er

 • Snapseed – redigering
 • Adobe Lightroom – redigering
 • Darkroom – redigering
 • Halide Mk II – kamera
 • Open Camera – Kamera
 • Photoshop Camera – Kamera

5 hurtige tips til bedre mobilbilleder

Det er altid en god idé at følge disse tips, inden du tager dine mobilbilleder. Det kræver hverken meget tid eller forberedelse, men det gør en stor forskel for slutresultatet:

1. Tør altid linsen af inden du tager billedet.

2. Slå gitterfunktionen til i dine kameraindstillinger. Så kan du bedre skabe en god komposition i dine mobilbilleder.

3. Tag mange billeder så du har flere at vælge imellem – og glem ikke at slette de mindre gode bagefter.

4. Brug et lille mobilstativ for at holde mobilen stabil, når du tager billedet.

5. Brug volumeknappen til at tage billederne.

Når sommeren er forbi og du har kamerarullen fyldt godt op med knivskarpe billeder, kan du lave en CEWE FOTOBOG Pure, som er beregnet til mobilbilleder.

Vis dine mobilbilleder i personlige fotoprodukter

De mange, fantastiske billeder du nu har taget med din mobil, skal selvfølgelig vises frem. Udover at dele dine mobilbilleder på sociale medier, er det også ret underholdende at vise billederne frem i fysisk form. Lav for eksempel en flot fotobog med plads til mange billeder. Du kan tilføje tekst og grafiske elementer på bogens sider alt efter hvilken stil, du gerne vil have.

Du kan også lave en fotokalender, hvor du udvælger 12 af dine bedste mobilbilleder, så hver måned har et helt unikt billede. Eller hvad med et mobilcover, når du nu er i gang med at tage billeder med mobilen?

Vores fotoprodukter er også rigtig gode gaveidéer, hvis du mangler en personlig gave til den næste fødselsdag eller juleaften. Fotogaver fra CEWE er gaver fra hjertet, der altid gør et stort indtryk på modtageren!

Vi håber, du bruger vores tips til at få nogle skarpe og iøjnefaldende mobilbilleder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 80 kr. til en CEWE FOTOBOG*
 • Gaveidéer til familie og venner
 • Inspiration til, hvad du kan lave med dine digitale billeder
 • Fototips til bedre og anderledes fotografering
 • Designtips til dine fotoprodukter
 • Info om nyheder, webinarer og produktlanceringer
* Du modtager værdikoden, når du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Koden gælder 1 gang pr. kunde og ordre. Ved tilmelding accepterer du vores Datapolitik, som du finder nederst på siden. Du kan til enhver tid afmelde dig via link i nyhedsbrevet.
Din tilmelding…
mangler kun 1 klik tilbage

Af sikkerhedshensyn vil du snarest modtage en bekræftelsesmail. Du aktiverer din tilmelding ved at klikke på linket i mailen.

Vi beklager
Der er desværre opstået en fejl

Vi kunne desværre ikke melde dig til vores newsletter. Prøv igen senere.