Kontakt kundeservice:
78 79 78 03
En person tager et billede med sin mobil af et bjerglandskab.

Tag knivskarpe mobilbilleder med disse enkle tips

Med nemme tips og tricks kan du tage bedre mobilbilleder, hvor motivet står knivskarpt. Find ud af hvilken forskel filtre, fototilbehør og eksponering kan gøre for dine fotos.

Kameraerne i vores smartphones bliver bedre og bedre, og mange af de billeder vi tager, er ofte med mobilen. Men kender du det her scenarie? Du er vidne til den smukkeste solnedgang, og du vil lige tage et billede med din smartphone, men du formår ikke at fange øjeblikket på bedste vis? Vi har i denne artikel samlet tips og tricks til, hvordan du kan tage bedre mobilbilleder. Så kan den næste solnedgang bare komme an.

Leg med forskellige filtre

En person tager et mobilbillede af træer og bjerge.
Eksperimentér med kameraets forskellige filtre eller prøv at lave dine egne filtre.

Du kan nemt ændre dit billede med et filter, og der findes mange løsninger for dette under kameraindstillinger og i forskellige apps. Selvom denne type filter, er nemme at bruge, kan du sagtens prøve at lave et filter selv. Prøv for eksempel at holde dine solbriller foran kameralinsen, når du tager et mobilbillede. Dette hjælper især i en situation med skarpt sollys. Du kan også prøve at spraye lidt vand på solbrillen, som giver en sjov effekt. Det er kun din fantasi, der sætter grænser, så kom i gang med at prøve forskellige ting af.

Optimer dine mobilbilleder med fototilbehør

Havet skyller ind på stranden, hvor en lensball ligger, mens solen står lavt på himlen.
Fototilbehør kan optimere dine mobilbilleder og gøre fotograferingen endnu sjovere.

Selvom du bruger dit mobilkamera, kan du sagtens anvende fototilbehør for at optimere dine mobilbilleder. Vores tre favoritter er en gimbal, LED-lys og en lensball.

Gimbal er et stativ til din mobil. Stativet eller holderen giver dig et fast greb, som gør det rart for dig at optage videoer eller tage billeder. Mange gimbals har indbyggede funktioner, som bevæger kameraet for dig. På den måde undgår du mobilbilleder- og videoer, der ryster. De fleste modeller passer til mange forskellige smartphones, så det er nemt at finde et gimbal-stativ, som passer til din mobil.

LED-lys. Skal dine billeder og videoer se mere professionelle ud, så anbefaler vi, at du bruger LED-lys. Her er der mange muligheder for at lege med lyset og skabe skygger og lignende. Det er bare med at prøve sig frem.

Lensball - hvad er det lige? Tænker du nok. Jo, en lensball er en glaskugle, som man tager billeder igennem. Det er blevet ret populært og bruges flittigt på Instagram. Glaskuglen er med til at lave de smukkeste mobilbilleder, og så er det ret sjovt at eksperimentere med den.

Indstil eksponering, når du tager mobilbilleder

Flere mennesker sidder om et bord, mens en person tager billeder med sin mobil.
Prøv at justere eksponeringen, når du tager billeder, for at gøre billedet mørkere eller lysere.

På de fleste smartphones kan du justere eksponeringen. Det vil sige, at du kan gøre billedet mørkere eller lysere, end mobilen gør det. Små justeringer i eksponeringen gør meget for mobilbilledets udtryk, og her er det endnu engang at prøve sig frem. På en iPhone skal du trykke på sol-ikonet, som kommer frem, når du trykker på skærmen for at skabe fokus i dit billede. Tag din finger op eller ned alt efter om billedet skal have mere lys eller mørke. På en Android skal du finde ikonet med +/- for at justere eksponeringen.

Brug apps til at redigere billeder med

En person fotograferer solnedgangen over havet med en smartphone.
Med forskellige apps til din mobil kan du nemt redigere dine mobilbilleder.

Din smartphone indeholder allerede forskellige muligheder for at redigere dine mobilbilleder og påføre forskellige filtre, men du kan sagtens få gavn af at hente forskellige apps til din smartphone. Disse giver endnu flere muligheder for at redigere dine billeder og videoer. Du kan også hente apps, som du kan bruge i stedet for kamera-appen.

Vores favorit mobilapps til redigering og fotografering er

  • Snapseed – redigering
  • Adobe Lightroom – redigering
  • Darkroom – redigering
  • Halide Mk II – kamera
  • Open Camera – Kamera
  • Photoshop Camera – Kamera

5 hurtige tips til bedre mobilbilleder

Fire personer holder hver sin mobil og tager billeder af hav og himmel.
Fem enkle tips kan gøre dine mobilbilleder mere dragende og ekstra skarpe.

For at vende tilbage til den populære solnedgang, så har vi her samlet fem gode tips, der nok skal gøre dine billeder af solnedgangen endnu bedre. De kan også bruge til mange andre motiver, og de kræver hverken meget tid eller forberedelse, men det gør en stor forskel for slutresultatet:

1. Tør altid linsen af, inden du tager billedet.

2. Slå gitterfunktionen til i dine kameraindstillinger. Så kan du bedre skabe en god komposition i dine mobilbilleder.

3. Tag mange billeder, så du har flere at vælge imellem – og glem ikke at slette de mindre gode bagefter.

4. Brug et lille mobilstativ for at holde mobilen stabil, når du tager billedet.

5. Brug volumeknappen til at tage billederne.

Sådan kan du bruge dine mobilbilleder

Nyd dine flotte billeder i de fineste og mest personlige fotoprodukter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 20% på CEWE FOTOBOG og vægbilleder*
  • Unik velkomstfordel
  • Kreative tips og idéer
  • Få endnu mere inspiration
  • Benyt muligheden til at lave flotte, personlige gaver
* Du modtager værdikoderne, når du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Koderne gælder til din første ordre af CEWE FOTOBOG og vægbilleder. Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik, som du kan læse mere om nederst på siden. Du kan til hver en tid afmelde dig igen via linket i nyhedsbrevet.
Din tilmelding…
mangler kun ét klik

Af sikkerhedsmæssige årsager vil du snarest modtage en bekræftelsesmail fra os. Klik på linket i mailen for at bekræfte din tilmelding og for at kunne gøre brug af velkomstfordelene.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Det gør du ved at klikke på linket for afmelding nederst i nyhedsbrevet eller i ”Min konto”.

Vi beklager
Der er desværre opstået en fejl

Vi kunne desværre ikke melde dig til vores newsletter. Prøv igen senere.