Kundeservice
Kontakt kundeservice:
78 79 78 03

Guide til bedre mobilbilleder

Nemme tips og tricks til at tage bedre billeder med mobilen

Kameraerne i vores smartphones bliver bedre og bedre, og mange af de billeder vi tager, er ofte med mobilen. Men kender du det her scenarie? Du er vidne til den smukkeste solnedgang, og du vil lige tage et billede med din smartphone, men du formår ikke at fange øjeblikket på bedste vis? Vi har i denne artikel samlet tips og tricks til, hvordan du kan tage bedre billeder med din mobil. Så kan den næste solnedgang bare komme an.

Leg med forskellige filtre

Du kan nemt ændre dit billede med et filter, og der findes mange løsninger for dette under kameraindstillinger og i forskellige apps. Selvom denne type filter, er nemme at bruge, kan du sagtens prøve at lave et filter selv. Prøv for eksempel at holde dine solbriller foran kameralinsen, når du tager et billede. Dette hjælper især i en situation med skarpt sollys. Du kan også prøve at spraye lidt vand på solbrillen, som giver en sjov effekt. Det er kun din fantasi, der sætter grænser, så kom i gang med at prøve forskellige ting af.

Optimer dine billeder med fototilbehør

Selvom du bruger dit mobilkamera, kan du sagtens anvende fototilbehør for at optimere dine billeder. Vores tre favoritter er LED-lys, en lensball og en gimbal.

LED-lys: Skal dine billeder og videoer se mere professionelle ud, så anbefaler vi, at du bruger LED-lys. Her er der mange muligheder for at lege med lyset og skabe skygger og lignende. Det er bare med at prøve sig frem.

Lensball: Hvad er det lige? Tænker du nok. Jo, en lensball er en glaskugle, som man tager billeder igennem. Det er blevet ret populært og bruges flittigt på Instagram. Glaskuglen er med til at lave de smukkeste billeder, og så er det ret sjovt at eksperimentere med den.

Gimbal: En gimbal er et stativ til din mobil. Du får herved et fast greb, som gør det rart for dig at optage dine videoer eller tage dine billeder. Du slipper samtidig for billeder og videoer, der ryster.

Eksponering

På de fleste smartphones kan du justere eksponeringen. Det vil sige, at du kan gøre billedet mørkere eller lysere, end mobilen gør det. Små justeringer i eksponeringen gør meget for billedets udtryk, og her er det endnu engang at prøve sig frem. På en iPhone skal du trykke på sol-ikonet, som kommer frem, når du trykker på skærmen for at skabe fokus i dit billede. Tag din finger op eller ned alt efter om billedet skal have mere lys eller mørke. På en Android skal du finde ikonet med +/- for at justere eksponeringen.

Brug forskellige mobilapps

Din smartphone indeholder allerede forskellige muligheder for at redigere dine billeder og påføre forskellige filtre, men du kan sagtens få gavn af at hente forskellige apps til din smartphone. Disse giver endnu flere muligheder for at redigere dine billeder og videoer. Du kan også hente apps, som du kan bruge i stedet for kamera-appen.

Vores favoritter:

 • Snapseed – redigering
 • Adobe Lightroom – redigering
 • Darkroom – redigering
 • Halide Mk II – kamera
 • Open Camera – Kamera
 • Photoshop Camera – Kamera

5 hurtige tips

Det er altid en god idé, at følge disse tips inden du tager dine billeder. Det kræver hverken meget tid eller forberedelse, men det gør en stor forskel for slutresultatet.

 1. Tør altid linsen af inden du tager billedet.
 2. Slå gitterfunktionen til i dine kameraindstillinger. Så kan du bedre skabe en god komposition i dine billeder.
 3. Tag mange billeder så du har flere at vælge imellem – og glem ikke at slette de mindre gode bagefter.
 4. Brug et lille mobilstativ for at holde mobilen stabil, når du tager billedet.
 5. Brug volumeknappen til at tage billederne.

Når sommeren er forbi og du har kamerarullen fyldt godt op med knivskarpe billeder, kan du lave en CEWE FOTOBOG Pure, som er beregnet til mobilbilleder.