Kontakt kundeservice:
78 79 78 03

Digitalisering

Sådan digitaliserer du dine gamle billeder

Gør noget nyt med noget gammelt og saml alle dine familiebilleder i en slægtsbog

Vi har dem alle. De gamle billeder, som ligger i en kasse på loftet, i kælderen eller allerbagerst i skabet. De har ligget der i årevis. Måske endda i årtier! Det er tid til at finde de gamle skatte frem og tage en tur ned ad Memory Lane. De gamle billeder kan nemlig om noget tage os tilbage i tiden og genopleve steder, mennesker og dufte, som måske ellers var gået i glemmebogen.

Her i artiklen guider vi dig til at puste nyt liv i de skønne, gamle billeder, og tipper dig også om, hvordan du kan bruge de gode gamle billeder i en fin slægtsbog.

Er dine billeder allerede digitaliseret?

Fra analog til digital

Når du har fundet de gamle billeder frem, er det heldigvis superlet at digitalisere billederne. Der er flere måder at gøre det på, og her får du fire bud på, hvordan det kan gøres:

Flere fotohandlere tilbyder professionel digitalisering af dine gamle, analoge billeder og negativer. Vil du have det allerbedste resultat, er det godt givet ud at finde en fotoforhandler, der kan gøre det for dig. Med stor sandsynlighed vil du få dine gamle billeder endnu skarpere, hvis du har negativerne til dem.

Hvis du har en hjemmeprinter, kan du være heldig, at den har en scanner, som gør det muligt at scanne de gamle billeder. Det kan også være, at du kender en med en scanner, du kan låne. De fleste scannere er nemme at bruge, men bemærk at de fås med forskellige features. Nogle scannere giver ikke kun mulighed for at scanne papirbilleder, men også de gamle negativer. Hvis du har mulighed for at scanne de gamle negativer med en fotoscanner, vil du højst sandsynlig opleve de bedste resultater med denne fremgangsmåde.

Der findes et stort udvalg af fotoscanner-apps, som du kan downloade til din smartphone. Fælles for langt de fleste apps er, at de fungerer ved, at du med telefonens kamera scanner dine gamle billeder – typisk fire forskellige steder på billedet, og herefter dannes én billedfil, hvor evt. genskin er fjernet. Kvaliteten af den nye fil afhænger delvist af, hvor godt et kamera du har i din telefon. Tip! Prøv dig frem med et par billeder og se, om du er tilfreds med kvaliteten, inden du går igennem de mange gamle billeder, du har liggende.

Den letteste måde at digitalisere dine gamle billeder på er helt klart ved at tage billeder af billederne med et digital kamera. På den måde har du superhurtigt og nemt dine billeder som digitale filer på dit kamera. Ulempen ved denne metode er, at det kan være svært at tage gode billeder, som ikke har genskin. Det bedste er at prøve sig frem med et par stykker – gerne i naturligt lys og uden et direkte spot ned på billedet, der tages billede af. Inden du knipser løs og køre hele stakken af gamle billeder igennem, så prøv dig frem med et par stykker og se billederne på en stor skærm for at vurdere, om kvaliteten er god nok.

Sådan bruger du de digitaliserede billeder i en slægtsbog

Når du har digitaliseret alle de gode minder, så skal de naturligvis ikke bare samle støv på kamerarullen eller i en harddisk. Her kan du se, hvordan du kan lave en fin slægtsbog. På den måde vil billederne og historierne ikke kun glæde dig her og nu, men kan også gå videre i generationer.

Opbyg bogen i et kronologisk forløb

Når man laver en slægtsbog, er det en god idé at se på den som en historie. Din families historie. Derfor starter en klassisk slægtsbog med de ældste billeder og slutter med de nyeste. På den måde får du en god fortælling igennem hele bogen, samtidig med at du får mulighed for at bruge alle dine gode gamle billeder.

Kombiner dine gamle billeder i sort-hvid og farve

Farverne i billederne – eller manglen på farve – hjælper dig med at fortælle din historie, og derfor er det en god idé ikke at redigere for meget i dine billeder. Når dine gamle billeder går fra sort-hvid til farve, så vis det i din slægtsbog, og lad bare de gamle 60’er og 70’er-billeder beholde deres gullige skær for et mere autentisk udtryk.

Brug gamle dokumenter

Du bestemmer naturligvis selv, hvor detaljeret din slægtsbog skal være, og går du all-in, kan du forsøge at grave gamle dåbsattester og vielsesattester frem. Det kan også være, du kan få lov til at tage billeder af kirkebogen, hvor dine forfædre står opført. Det er sjove elementer, som bryder lidt med de mange gamle billeder.

Tilføj anekdoter og små historier

Har du en sjov anekdote eller historie til et af billederne, så husk endelig at tilføje den som billedtekst. De kommende generationer i din familie skal jo også kende alle de gode historier, så de ikke går tabt, men kan leve videre.

Sæt navne og årstal på billederne

Når man laver en slægtsbog, er det vigtigt at tilføje navne og årstal til alle de gamle billeder igennem hele bogen. Ikke kun på dine forfædre, men også på jer der lever nu. Slægtsbogen skal jo gerne holde generationer ud i fremtiden, så derfor er det vigtigt at få navne og årstal på jer allesammen.

Lav et stamtræ

Som indledning eller afslutning på din slægtsbog kan det være fint og informativt med et stamtræ, hvor alle dine familiemedlemmer er med. På den måde er det lettere for familiens yngste medlemmer og for kommende generationer at placere de forskellige navne og ansigter.

Nu er du klar til at lave din slægtsbog!

Det er ofte et langvarigt projekt at arbejde med de gamle billeder og få dem sat flot op i en slægtsbog, og derfor anbefaler vi, at du laver din slægtsbog i vores fotoprogram, som du kan downloade til din computer. Når du gemmer slægtsbogprojektet på din pc, kan du gå til og fra, som det passer.

Vi har gjort det nemt for dig! Kan du lide designet på slægtsbogen ovenfor? Så kan du hente designet og åbne det i fotoprogrammet på din computer. Hent designet her

Hent vores fotoprogram til din computer

Glem ikke...

Dine søskende vil elske at modtage et eksemplar af din slægtsbog. Måske det kunne være en gaveidé til den næste fødselsdag?

Husk: Selvom du er færdig med din slægtsbog, stopper din families historie ikke. Den fortsætter år efter år, så fremover kunne du jo lave en årbog, som de kommende generationer også vil få stor glæde af.

Del de digitaliserede billeder med resten af familien

Når de gamle billeder og negativer er digitaliseret, skal du naturligvis dele dem med resten af familien, så alle kan få noget ud af billederne. Med CEWE myPhotos kan du nemt, hurtigt og gratis dele de digitaliserede billeder. Du får helt automatisk 15 GB gratis lagerplads, når du opretter en konto, og når kontoen er oprettet, kan du uploade dine billeder i forskellige mappe, som du efterfølgende kan dele med din familie.

Opret en gratis CEWE myPhotos konto her

God fornøjelse med at digitalisere og bruge dine gamle billeder i nye fotoprodukter. Husk, at du altid kan kontakte vores kundeservice, hvis du har spørgsmål til et produkt eller et særligt design.

Måske er du også interesseret i dette?

Velkomstfordel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 20% på CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer

Læs om:

  • Unikt tilbud på dit første køb af CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer
  • Kreative tips og idéer til gaver
  • Fototips og spændende produktnyheder
  • Sjove fotokonkurrencer
  • Vores nyhedsbrev og hjemmeside er fyldt med inspiration
  • Benyt muligheden og lav hurtigt flotte, personlige gaver
* Du modtager værdikoderne, når du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Koderne gælder til din første ordre af CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer. Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik, som du kan læse mere om nederst på siden. Du kan til hver en tid afmelde dig igen via linket i nyhedsbrevet.

Din tilmelding…

mangler kun ét klik

Af sikkerhedsmæssige årsager vil du snarest modtage en bekræftelsesmail fra os. Klik på linket i mailen for at bekræfte din tilmelding og for at kunne gøre brug af velkomstfordelene.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Det gør du ved at klikke på linket for afmelding nederst i nyhedsbrevet eller i ”Min konto”.

Vi beklager

Der er desværre opstået en fejl

Vi kunne desværre ikke melde dig til vores newsletter. Prøv igen senere.