Kundeservice
Kontakt kundeservice:
78 79 78 03

Sådan digitaliserer du dine gamle billeder

Vi har dem alle. De gamle billeder, som ligger i en kasse på loftet, i kælderen eller allerbagerst i skabet. De har ligget der i årevis. Måske endda i årtier! Det er tid til at finde de gamle skatte frem og tage en tur ned ad Memory Lane. De gamle billeder kan nemlig om noget tage os tilbage i tiden og genopleve steder, mennesker og dufte, som måske ellers var gået i glemmebogen.

Her i artiklen guider vi dig til at puste nyt liv i de gamle skønne billeder.

Fra analog til digital

Når du har fundet de gamle billeder frem, er det heldigvis superlet at få billederne digitaliseret. Og der er flere måder at gøre det på. Her får du 3 muligheder:

1. Tag billeder af billederne

Den letteste måde at få digitaliseret sine gamle billeder på er helt klart ved at tage billeder af billederne med sit digitale kamera. På den måde har du superhurtigt og nemt dine billeder som digitale filer på dit kamera. Ulempen ved denne metode er, at det kan være svært at tage gode billeder, som ikke har genskin. Det bedste er at prøve sig frem med et par stykker – gerne i naturligt lys og uden et direkte spot ned på billedet, der tages billede af. Inden du knipser løs og køre hele stakken af billeder igennem, så prøv dig frem med et par stykker og se billederne på en stor skærm for at vurdere, om kvaliteten er god nok.

2. Download en fotoscanner-app til din smartphone

Der findes et stort udvalg af fotoscanner-apps, som du kan downloade til din smartphone. Fælles for langt de fleste appsene er, at de fungerer ved, at du med telefonens kamera scanner dine billeder – typisk 4 forskellige steder på billedet, og herefter dannes én billedfil, hvor evt. genskin er fjernet. Kvaliteten af den nye fil afhænger delvist af, hvor godt et kamera du har i din telefon. Tip! Prøv dig frem med et par billeder og se, om du er tilfreds med kvaliteten, inden du går igennem de mange billeder, du har liggende.

3. Har du adgang til en fotoscanner?

Hvis du selv ligger inde med en fotoscanner, eller kender en, der har en scanner, du kan låne, så er det en nem måde at digitalisere sine billeder på. De fleste scannere er nemme at bruge, men bemærk at de fås med forskellige features. Nogle scannere giver ikke kun mulighed for at scanne selve papirbilleder, men også de gamle negativer. Hvis du har mulighed for at scanne de gamle negativer med en fotoscanner, vil du højst sandsynlig opleve de bedste resultater med denne fremgangsmåde.

En fotobog fuld af minder

Når du har fået digitaliseret alle de gode minder, så skal de naturligvis ikke bare samle støv i kameraet eller en computer! Brug de fantastiske minder i en fotobog, og husk at skrive årstal, steder og små anekdoter til billederne. På den måde vil historierne ikke kun glæde dig her og nu, men kan også gå videre i generationer.

Find et passende format til din fotobog