Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 20% på CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer!

Kontakt kundeservice:
78 79 78 03

De bedste tips og tricks til fotoprogrammet

Brug vores guide som opslagsværk, når du laver din CEWE FOTOBOG i fotoprogrammet

26 designtips til din CEWE FOTOBOG

Lav en fotobog, der matcher din stil og smag! Her får du vores bedste tips til fotoprogrammet

Har du lavet en fotobog eller to tidligere, og vil du nu gerne udfordres på designet af din fotobog? Så er der ingen tvivl om, at du bør downloade vores fotoprogram og lave din næste CEWE FOTOBOG heri. Vi har lavet en guide til dig med masser af gode tips til fotoprogrammet, så din næste fotobog bliver præcis, som du drømmer om.

Vores fotoprogram, som kan downloades til din computer eller mac, giver dig virkelig mange muligheder for at designe din fotobog lige som du vil. Fotoprogrammet er nemlig spækket med funktioner, som det kan være en fordel at have styr på. Vi har samlet vores bedste tips i guiden her. Guiden kan læses fra ende til anden, men du kan også bruge den som opslagsværk, når du arbejder med din CEWE FOTOBOG i fotoprogrammet.

Obs! Du finder ikke de samme funktioner, når du laver din CEWE FOTOBOG i CEWE-appen eller online.

Har du ikke downloadet fotoprogrammet endnu?

Godt at vide om: tekst

Alt om billeder i din fotobog

Cliparts i CEWE FOTOBOG

Dét bør du vide om layouts og design

Baggrunde i din CEWE FOTOBOG

Pift din fotobog op med ekstra effekter

Ekstra features

Godt at vide om: tekst

Der er masser af måder at bruge tekst på i din fotobog

Tip 1: Indsæt tekst!

Du kan naturligvis indsætte tekst på omslaget af din fotobog – på for- og bagside, og også på bogryggen. Teksten på bogryggen kan du også vende, så teksten vender den vej, du foretrækker. Det gør du ved at markere tekstfeltet på bogryggen, og derefter trække i det blå punkt.

Du kan også indsætte tekst indeni i din fotobog. På hver side er det muligt at indsætte lige så mange tekstfelter, du ønsker og du kan skrive lige så meget tekst, du vil.

Du indsætter et tekstfelt ved at trykke på ikonet ’Ny tekst’ i menubjælken øverst i fotoprogrammet. Herefter kan du placere tekstfeltet på den ønskede position. Et tekstfelt kan også roteres det antal grader, du ønsker. Det gør du ved at markere tekstfeltet og trække i det blå punkt.

Tip: Når du bruger tekst i din fotobog, vil du med årene stadig kunne huske (eller læse dig til) vigtige detaljer. Det kan sagtens blot være et årstal, et hotelnavn eller et bynavn.

Tip 2: Ændr skrifttypen

Skrifttyperne i fotoprogrammet er de skrifttyper, du har installeret på din computer - og når du vil ændre en skrifttype, fungerer det ligesom i Word. Du markerer din tekst, og vælger den ønskede skrifttype i dropdown-menuen i fotoprogrammets højre side. Du kan også skrue op og ned i størrelsen samt ændre til fed, kursiv eller understreget tekst.

Mangler du en helt særlig skrifttype? Så kan du heldigvis hurtigt få den installeret. Når du downloader en font og installerer den på din computer, vil du efterfølgende kunne se den i fotoprogrammet og bruge den i din fotobog. Der findes masser af gratis fonte online, som frit kan downloades til privat brug.

Tip 3: Ændr farven på din tekst

Når du har indsat tekst i din fotobog, vil farven være sort, men den kan naturligvis sagtens ændres. Når du har markeret din tekst, dukker ’Rediger’-menuen op i højre side af fotoprogrammet. Her kan du klikke på dropdown-menuen i feltet ’Tekstfarve’. Herefter dukker der 36 farver op. Er din ønskede farve ikke til stede, kan du nederst trykke på ’Vælg farve’, og så kan du enten med musen klikke dig frem til den ønskede farve, eller du kan sætte RGB-værdierne for den ønskede farve ind.

Tip: Du kan også vælge en farve fra et billede på siden. Det gør du ved at trykke på knappen ’Vælg skærmfarve’. Herefter trykker du med musen på den farve i dit billede, som du ønsker at bruge, og så ændres farven i teksten.

Tip 4: Brug effektlak i guld, sølv, roseguld eller blank effektlak på omslaget

På for- og bagside af din fotobog kan du skrive tekst, og denne tekst kan du dekorere med effektlak i guld, sølv, roseguld eller blank effektlak, som giver din fotobog et elegant look.

Tip: Prøv dig frem! Selv en lille detalje som et årstal eller navnet på et sted kan gøre en kæmpe forskel for indtrykket af din fotobog.

Alt om billeder i din fotobog

Et, to eller mange billeder. Med eller uden kant. Bliv klogere på alle mulighederne med billeder

Tip 5: Indsæt alle de billeder, du vil

En CEWE FOTOBOG er din fotobog, og du bestemmer, hvordan den skal se ud. Derfor bestemmer du helt selv om du vil have ét eller flere billeder pr. side. Du kan også trække et billede hen over midten af bogen, så billedet vises på et dobbeltopslag. Du bestemmer også selv, hvor store dine billeder skal vises. Måske foretrækker du, at billederne går helt til kant? Måske foretrækker du, at der er god luft omkring hvert billede? Eller måske foretrækker du at gruppere en serie af billeder på samme side. Det meste kan lade sig gøre! Og du behøver ikke gøre det samme på hver side. Måske bliver din fotobog mere interessant at kigge i, hvis du laver et mix af ovenstående? Det afgør du!

Du finder ikonet ’Nyt billede’ i menubjælken øverst i fotoprogrammet. Herefter indsættes dit billedfelt og du kan trække det til den ønskede position ved at flytte det, når du klikker på det røde ikon med hvide pile i. Husk at holde musen inde, når du trækker billedet til den ønskede position. Herefter kan du trække dit billede over i billedfeltet.

Tip: Du kan også rotere dine billeder, spejlvende dem og meget andet, når du dobbeltklikker på dem. Du kan også bruge dine billeder som baggrund (se tip 21)

Tip 6: Tjek kvaliteten af dine billeder!

Når du har indsat et billede i din fotobog, kan du nemt tjekke om billedets opløsning og størrelse er god til tryk. Når du har markeret dit billede i bogen, vises ’Rediger’-menuen til højre i fotoprogrammet, og heri kan du se feltet ’Kvalitet’. Ser du en grøn smiley, er billedet perfekt til tryk. Er smileyen gul, er kvaliteten nogenlunde, og er den rød, er kvaliteten ikke er optimal til tryk. Hvis dit billede er enten gult eller rødt, behøver det ikke at betyde, at billedet ikke kan bruges overhovedet. Du kan gøre billedet mindre på din side, og på et tidspunkt vil størrelsen være fin til tryk. Du kan også overveje, hvor du har billedet fra. Har du hentet det fra din mail-indbakke, via facebook eller Messenger, kan det være komprimeret. Her kan det være en fordel at få det fx via CEWE myPhotos, Airdrop eller lignende tjenester, så du modtager billedet i sin oprindelige kvalitet.

Tip: Trykker du på smileyen (som forhåbentlig er grøn) under ’Kvalitet’ i højremenuen, vil der komme smileys på alle dine billeder i fotobogen og du kan hurtigt danne dig et overblik over kvaliteten af alle billeder i bogen. Klikker du på smileyen igen, forsvinder de.

Ekstra info: Selvom en smiley er rød, vil billedet stadig blive trykt i din fotobog. Alle de billeder, du lægger i din fotobog, vil blive trykt, men når du sidder med den færdige bog, vil du opleve, at billedet fremstår uskarpt og pixeleret.

Tip 7: Placer dine billeder ved hjælp af magneten og gitteret

Vil du gerne selv placere billederne på siden og holde samme afstand mellem dem, så anbefaler vi dig at bruge gitter-funktioner og magneten. Du kan aktivere begge funktioner, når du har indsat et billede på din side, så ’Placer’-menuen vises i højre side af fotoprogrammet. Øverst finder du ’Hjælp ved justering’, hvor du kan slå gitter og magneten til. Herefter kan du bruge hjælpelinjerne til at placere billederne.

Tip: Afstanden i gitteret kan justeres ned, hvilket kan være en fordel, hvis du ønsker samme afstand mellem alle billeder.

Obs: Magneten vil ikke altid placere billederne helt lige som du vil, og derfor kan det være nødvendigt at slå den til og fra, som du synes det passer i dit design.

Tip 8: Billede med ramme

Ønsker du, at dit billede skal have en anden form? Eller en ramme omkring? I venstremenuen finder du ikonet ’Skabeloner og rammer’. Herunder finder du et hav af forskellige skabeloner og rammer, som du kan bruge som dekoration i din fotobog. Rammerne er delt op i kategorier, og når du når til bunden i hver kategori, har du faktisk mulighed for at downloade endnu flere via ’Download flere…’-knappen.

Tip 9: Billede med ’farvet kant’

Vil du gerne have farvet kant om eller inde i dine billeder? Det gør du helt nemt på følgende måde:

  1. Indsæt dit billede på den ønskede plads i dit layout.
  2. Tryk på Dekorer-ikonet øverst til højremenuen.
  3. Slå ’Farvet kant’ til og juster brede, position og farve efter dine ønsker.

Bonusinfo: Vil du bruge den samme type ramme på andre billeder, kan du under ’Yderligere funktioner’ trykke på ’Gem som standard’ og herefter bruge den på andre billeder, når du vælger 'Indsæt standard'. Smart og enkelt!

Tip 10: Sortering af billeder i mappen efter optagetidspunkt

Når du har fundet mappen med dine billeder enten lokalt på computeren eller via CEWE myPhotos, bliver billederne vist. Her kan det være en fordel at få dem vist efter optagelsestidspunktet – og dermed i kronologisk rækkefølge. Denne funktion kan du slå til ved at klikke på ikonet 'Visning' med de små 9 firkanter (som ligger under billedmappen).

Tip 11: Lav en gratis CEWE myPhotos-konto

Med en gratis CEWE myPhotos-konto sparer du masser af tid på at flytte dine billeder fra mobilen over på computeren. Du kan uploade dine mobilbilleder direkte fra din smartphone til din CEWE myPhotos-konto, som er en cloudløsning, der gør det muligt for dig at få nem adgang til dine billeder, når du arbejder på din CEWE FOTOBOG på computeren.

Når du arbejder i fotoprogrammet, kan du få adgang til dine CEWE myPhotos-billeder ved at trykke på ikonet ’Billeder & videoer’ i venstre-menuen. Når du klikker dig tilbage til udgangspunktet, kan du nederst vælge CEWE myPhotos, og logge på din konto igennem fotoprogrammet.

Du kan også gemme dit fotobogsprojekt på din CEWE myPhotos-konto og fx dele den med venner og familie, så I sammen kan arbejde på en fælles feriebog.

Opret en CEWE myPhotos-konto her

Cliparts i CEWE FOTOBOG

Gør dit sidelayout mere interessant ved brug af clipart som supplerer dine billeder

Tip 12: Brug cliparts i dit design

Cliparts er meget andet er blomster, hjerter og smarte udtryk. Det er også farver, linjer og former. Alt sammen elementer, som du frit kan bruge for at gøre dit sidelayout mere personligt.

Du finder cliparts via blomster-ikonet i venstremenuen. Bemærk, at du i hver kategori kan hente endnu flere cliparts via knappen ’Download flere…’ i bunden af oversigten.

Tip 13: Skift farven på et clipart

Har du fundet et clipart, du gerne vil bruge, men som du synes, har en forkert farve? Det kan sagtens ændres. Marker dit clipart, og tryk på ’Rediger’-ikonet i højremenuen. Du kan nu ændre farverne i dit clipart, så det matcher farverne i dit opslag eller i din fotobog.

Tip 14: Brug transparens i clipart

Når du arbejder med cliparts – særligt farver – kan det give en flot effekt at skrue op for transparens. På den måde kan du fx lægge en farve ind over et billede og stadig se hele motivet.

Når du har lagt dit clipart ind på din side, skal du klikke på ’Dekorer’ i højremenuen. Her finder du ’Transparent’, og den kan du skrue op og ned for alt efter din smag.

Tip 15: Effektlak på omslaget

På omslaget af din CEWE FOTOBOG kan du highlighte cliparts og tekst med effektlak i guld, sølv, roseguld eller blank effektlak. I dropdown-menuen med cliparts kan du se alle de elementer, som kan gøre din for- og bagside endnu smukkere.

Tip: Kig efter diamant-ikonet, som indikerer, at det kan styles med effektlak!

Dét bør du vide om layouts og design

Brug vores layouts eller lav dine egne og gem dem, så du kan bruge dem igen. Det gør arbejdet meget nemmere

Tip 16: Smukt layout

Du finder masser af sidelayouts i venstre-menuen, men vidste du, at du også kan tilpasse siden helt automatisk med få klik? Start med at indsætte de billeder, der skal være på din side, fx 4 stk. Vælg nu ’Placer’ i højre-menuen og scroll ned til ’Layout specialfunktioner’. Her kan du klikke på det første ikon med to pile, indtil du rammer et passende layout. Smart og hurtigt!

Tip 17: Byg fotobogen op omkring et design

I vores fotoprogram finder du også mange fine bogskabeloner og stilarter. Det smarte ved bogskabeloner og stilarter er, at de gør designprocessen hurtigere for dig, fordi du ikke behøver bygge siden op fra bunden. Når du åbner fotoprogrammet og vælger dit fotobogsformat, vil du blive præsenteret for et udpluk, men scroller du ned på siden, vil du først møde et link til ’Flere Bogskabeloner downloads’ og helt nede i bunden kan du også downloade flere stilarter.

Tip: Selvom du vælger et design, kan du stadig tilpasse det til dine billeder. Du kan fjerne elementer eller tilføje elementer såsom cliparts, rammer og effekter.

Tip 18: Tilpas en bogskabelon eller stilart efter din smag

Når du har fundet et design, du synes om, kan det stadig ske, at det ikke lige passer til antal billeder, du har, eller de farver, du har valgt. Det ekstra smarte ved bogskabeloner og stilarter er, at de kan tilpasse dine ønsker og behov. Det betyder, at du kan tilføje eller fjerne elementer i designet – eller fx ændre på farver eller tilføje tekster. Prøv dig frem, indtil du når netop det look, du går efter.

Tip 19: Gem dit eget sidelayout

Har du siddet og fiflet med et sidelayout og lavet noget, du synes ser så godt ud, at du gerne vil bruge det flere steder i samme bog – så husk at gemme layoutet! Det gør du ved at markere et element på din side. Herefter dukker ’Placer’-menuen op til højre i fotoprogrammet. Nederst i denne menu finder du ’Layout specialfunktioner’ og når du trykker på ikonet med den lille diskette, så gemmes dit layout. Når du vil bruge dit eget layout, finder du det i venstremenuen under ’Sidelayouts’. I dropdown-menuen vælger du ’Mine layouts’ og trækker det ønskede layout over på den ønskede side.

Baggrunde i din CEWE FOTOBOG

En fotobog behøver ikke have hvid baggrund bag billederne. Læs mere om mulighederne

Tip 20: Farvet baggrund

De fleste af vores standarddesigns og -bogskabeloner kommer med hvid baggrund, men du kan sagtens ændre farven, hvis du ønsker det. I venstremenuen finder du ikonet ’Baggrunde’ og heri er der bl.a. masser af farver og mønstre. Ønsker du fx at bruge en farve, skal du blot dobbeltklikke på farven, så ændres det på det sideopslag, du står på. På den næste side kan du vælge en anden farve eller et andet mønster. Du kan også nemt vælge at den samme farve skal gå igen på alle siderne i din fotobog. Det gør du ved at finde den ønskede baggrund i venstremenuen, højreklikke på den og klikke på ’Indsæt baggrund på alle indersider’.

Tip 21: Billede som baggrund

Du kan også bruge et billede som baggrund på et sideopslag – og herefter lægger andre billeder ovenpå. Det gør du ved at trække dit billede ind på din side. Herefter kan du højreklikke på billedet og vælg ’Som baggrund’. Du kan nu vælge om det skal bruges som baggrund på et dobbeltopslag, eller kun på venstre eller højre side.

Hvis du synes dit baggrundsbillede er for markant, kan du højreklikke igen og trykke ’Bearbejd’. I venstremenuen kan du trykke på ’Baggrundsbillede’, hvorefter billedet sløres.

Pift din fotobog op med ekstra effekter

Video og landkort kan sagtens integreres i en CEWE FOTOBOG. Se hvordan du gør

Tip 22: Video i din CEWE FOTOBOG

Du kan også indsætte video i din fotobog – og det er nemt! Du kan finde videofiler på samme måde, som du finder billedfiler - og muligvis ligger dine videofiler også i din billedmappe. Du trækker din videofil ind i fotobogen på samme måde, som du trækker en billedfil over på dit sidelayout.

Du bestemmer selv, om du ønsker at vise et stillbillede fra videoen eller ej. Hvis du ikke vil have det med, sletter du det bare. Ønsker du at bruge et andet billede på din videostrimmel, kan du dobbeltklikke på strimlen, så du kan redigere din video. Herefter kan du vælge et vilkårligt billede fra filmen.

Obs! QR-koden som genereres ifm. at du indsætter video, må ikke slettes, for det er QR-koden, som skal anvendes til at afspille videoen med, når du sidder med din fotobog.

Tip 23: Indsæt landkort

Du kan også indsætte kort i din CEWE FOTOBOG. Det kan være et fint designelement, når man laver en rejsefotobog.

Du indsætter et kort ved at trykke på ikonet ’Nyt landkort’ i top-menuen. Herefter dukker Europa op på din side, og du kan nu enten søge på by eller land (også uden for Europa) i ’Rediger’-menuen i højre side af fotoprogrammet. Du kan også zoome ind og ud i dit kort ved hjælp af computermusen, indtil du når det ønskede udsnit. Det er muligt at vælge mellem 4 forskellige landkort-designs, og det er også muligt at indsætte en flyrute. Alle mulighederne finder du i ’Rediger’-menuen.

Ekstra features

Vi har lidt ekstra features som er virkelig brugbare, hvis du laver flere fotobøger

Tip 24: Brug CEWE FOTOBOG-assistenten

Hvis du har sorteret dine billeder i en mappe på computeren eller i CEWE myPhotos, kan du vælge at lade CEWE FOTOBOG-assistenten i fotoprogrammet generere et forslag til dig. På den måde er dine billeder lynhurtigt sat ind i fotobogen. Når du har gemt CEWE FOTOBOG-assistentens forslag, kan du efterfølgende tjekke igennem, at billederne er indsat hensigtsmæssigt. Hvis ikke, flytter du naturligvis bare de elementer, du mener skal sidde anderledes.

Tip 25: Lav en mindre eller større version af din fotobog

Vidste du, at når du først har lavet én fotobog, så kan du superlet lave en større eller mindre variant, så længe du holder dig til samme bogformat. I fotoprogrammet kan du ændre formatet på fotobogen via knappen ’Ændring af produktdetaljer’ nederst til højre. I pop-up’en kan du trykke på knappen ’Ændr bogtype’ og skalere din bog op eller ned i størrelse. Du kan også ændre papirtypen og omslaget!

VIGTIG: Hvis du har lavet en bog med 202 sider på digitaltryk standard, og du vælger fotopapir (hvor max antal sider er 114 sider), så mister du de sider, som du måske allerede har designet.

Tip 26: Gem din fotobog – også efter den er bestilt

Vi anbefaler dig altid at gemme din fotobogsfil – også når du er færdig med bogen. Der er nemlig flere fordele ved at gemme din fotobogsfil.

  1. Nogle gange bliver man så glad for sin fotobog, at man gerne vil have et ekstra eksemplar til sig selv eller give i gave, og så er det dejlig nemt at bestille en ekstra, når den færdige fil ligger klar på computeren.
  2. Når man først har lavet sin første fotobog, vil man typisk gerne lave flere. Og når man har brugt tid på et flot fotobogsdesign, så kan man nemt bruge det igen i en ny bog. Når du har åbnet den gamle version af din fotobog, gemmer du den blot under et nyt navn. Herefter kan du redigere i den nye fotobogsfil, indsætte dine nye billeder og lave de tilpasninger, der ellers måtte være nødvendige. Det er tidsoptimering, når den er bedst!

Flere gode guides

Kom godt i gang med din fotobog med hjælpe fra disse guides

Sådan sorterer du dine mobilbilleder!

Få vores 6 tips til, hvordan du organiserer dine billeder på en nem måde

Guide: Sådan laver du din første fotobog

Her er alt, du skal vide, inden du begynder på din første fotobog. Få det bedste resultat med vores tips.

Så nemt og hurtigt kan du lave en fotobog

Det behøver ikke tage lang tid at lave en fotobog. Her får du vores bedste tips til den hurtige fotobog.