Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 20% på CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer!

Kontakt kundeservice:
78 79 78 03

De bedste tips og tricks til fotoprogrammet

Brug vores guide som opslagsværk, når du laver din CEWE FOTOBOG i fotoprogrammet

26 designtips til din CEWE FOTOBOG

Lav en fotobog, der matcher din stil og smag! Her får du vores bedste tips til fotoprogrammet

Har du lavet en fotobog eller to tidligere, og vil du nu gerne udfordres på designet af din fotobog? Så er der ingen tvivl om, at du bør downloade vores fotoprogram og lave din næste CEWE FOTOBOG heri. Vi har lavet en guide til dig med masser af gode tips til fotoprogrammet, så din næste fotobog bliver præcis, som du drømmer om.

Vores fotoprogram, som kan downloades til din computer eller mac, giver dig virkelig mange muligheder for at designe din fotobog lige som du vil. Fotoprogrammet er nemlig spækket med funktioner, som det kan være en fordel at have styr på. Vi har samlet vores bedste tips i guiden her. Guiden kan læses fra ende til anden, men du kan også bruge den som opslagsværk, når du arbejder med din CEWE FOTOBOG i fotoprogrammet.

Obs! Du finder ikke de samme funktioner, når du laver din CEWE FOTOBOG i CEWE-appen eller online.

Har du ikke downloadet fotoprogrammet endnu?

Godt at vide om: tekst

Alt om billeder i din fotobog

Cliparts i CEWE FOTOBOG

Dét bør du vide om layouts og design

Baggrunde i din CEWE FOTOBOG

Pift din fotobog op med ekstra effekter

Ekstra features

Godt at vide om: tekst

Der er masser af måder at bruge tekst på i din fotobog

Tip 1: Indsæt tekst!

Du kan naturligvis indsætte tekst på omslaget af din fotobog – på for- og bagside, og også på bogryggen. Teksten på bogryggen kan du også vende, så teksten vender den vej, du foretrækker. Det gør du ved at markere tekstfeltet på bogryggen, og derefter trække i det blå punkt.

Du kan også indsætte tekst indeni i din fotobog. På hver side er det muligt at indsætte lige så mange tekstfelter, du ønsker og du kan skrive lige så meget tekst, du vil.

Du indsætter et tekstfelt ved at trykke på ikonet ’Ny tekst’ i menubjælken øverst i fotoprogrammet. Herefter kan du placere tekstfeltet på den ønskede position. Et tekstfelt kan også roteres det antal grader, du ønsker. Det gør du ved at markere tekstfeltet og trække i det blå punkt.

Tip: Når du bruger tekst i din fotobog, vil du med årene stadig kunne huske (eller læse dig til) vigtige detaljer. Det kan sagtens blot være et årstal, et hotelnavn eller et bynavn.

Tip 2: Ændr skrifttypen

Skrifttyperne i fotoprogrammet er de skrifttyper, du har installeret på din computer - og når du vil ændre en skrifttype, fungerer det ligesom i Word. Du markerer din tekst, og vælger den ønskede skrifttype i dropdown-menuen i fotoprogrammets højre side. Du kan også skrue op og ned i størrelsen samt ændre til fed, kursiv eller understreget tekst.

Mangler du en helt særlig skrifttype? Så kan du heldigvis hurtigt få den installeret. Når du downloader en font og installerer den på din computer, vil du efterfølgende kunne se den i fotoprogrammet og bruge den i din fotobog. Der findes masser af gratis fonte online, som frit kan downloades til privat brug.

Tip 3: Ændr farven på din tekst

Når du har indsat tekst i din fotobog, vil farven være sort, men den kan naturligvis sagtens ændres. Når du har markeret din tekst, dukker ’Rediger’-menuen op i højre side af fotoprogrammet. Her kan du klikke på dropdown-menuen i feltet ’Tekstfarve’. Herefter dukker der 36 farver op. Er din ønskede farve ikke til stede, kan du nederst trykke på ’Vælg farve’, og så kan du enten med musen klikke dig frem til den ønskede farve, eller du kan sætte RGB-værdierne for den ønskede farve ind.

Tip: Du kan også vælge en farve fra et billede på siden. Det gør du ved at trykke på knappen ’Vælg skærmfarve’. Herefter trykker du med musen på den farve i dit billede, som du ønsker at bruge, og så ændres farven i teksten.

Tip 4: Brug effektlak i guld, sølv, roseguld eller blank effektlak på omslaget

På for- og bagside af din fotobog kan du skrive tekst, og denne tekst kan du dekorere med effektlak i guld, sølv, roseguld eller blank effektlak, som giver din fotobog et elegant look.

Tip: Prøv dig frem! Selv en lille detalje som et årstal eller navnet på et sted kan gøre en kæmpe forskel for indtrykket af din fotobog.

Alt om billeder i din fotobog

Et, to eller mange billeder. Med eller uden kant. Bliv klogere på alle mulighederne med billeder

Tip 5: Indsæt alle de billeder, du vil

En CEWE FOTOBOG er din fotobog, og du bestemmer, hvordan den skal se ud. Derfor bestemmer du helt selv om du vil have ét eller flere billeder pr. side. Du kan også trække et billede hen over midten af bogen, så billedet vises på et dobbeltopslag. Du bestemmer også selv, hvor store dine billeder skal vises. Måske foretrækker du, at billederne går helt til kant? Måske foretrækker du, at der er god luft omkring hvert billede? Eller måske foretrækker du at gruppere en serie af billeder på samme side. Det meste kan lade sig gøre! Og du behøver ikke gøre det samme på hver side. Måske bliver din fotobog mere interessant at kigge i, hvis du laver et mix af ovenstående? Det afgør du!

Du finder ikonet ’Nyt billede’ i menubjælken øverst i fotoprogrammet. Herefter indsættes dit billedfelt og du kan trække det til den ønskede position ved at flytte det, når du klikker på det røde ikon med hvide pile i. Husk at holde musen inde, når du trækker billedet til den ønskede position. Herefter kan du trække dit billede over i billedfeltet.

Tip: Du kan også rotere dine billeder, spejlvende dem og meget andet, når du dobbeltklikker på dem. Du kan også bruge dine billeder som baggrund (se tip 21)

Tip 6: Tjek kvaliteten af dine billeder!

Når du har indsat et billede i din fotobog, kan du nemt tjekke om billedets opløsning og størrelse er god til tryk. Når du har markeret dit billede i bogen, vises ’Rediger’-menuen til højre i fotoprogrammet, og heri kan du se feltet ’Kvalitet’. Ser du en grøn smiley, er billedet perfekt til tryk. Er smileyen gul, er kvaliteten nogenlunde, og er den rød, er kvaliteten ikke er optimal til tryk. Hvis dit billede er enten gult eller rødt, behøver det ikke at betyde, at billedet ikke kan bruges overhovedet. Du kan gøre billedet mindre på din side, og på et tidspunkt vil størrelsen være fin til tryk. Du kan også overveje, hvor du har billedet fra. Har du hentet det fra din mail-indbakke, via facebook eller Messenger, kan det være komprimeret. Her kan det være en fordel at få det fx via CEWE myPhotos, Airdrop eller lignende tjenester, så du modtager billedet i sin oprindelige kvalitet.

Tip: Trykker du på smileyen (som forhåbentlig er grøn) under ’Kvalitet’ i højremenuen, vil der komme smileys på alle dine billeder i fotobogen og du kan hurtigt danne dig et overblik over kvaliteten af alle billeder i bogen. Klikker du på smileyen igen, forsvinder de.

Ekstra info: Selvom en smiley er rød, vil billedet stadig blive trykt i din fotobog. Alle de billeder, du lægger i din fotobog, vil blive trykt, men når du sidder med den færdige bog, vil du opleve, at billedet fremstår uskarpt og pixeleret.

Tip 7: Placer dine billeder ved hjælp af magneten og gitteret

Vil du gerne selv placere billederne på siden og holde samme afstand mellem dem, så anbefaler vi dig at bruge gitter-funktioner og magneten. Du kan aktivere begge funktioner, når du har indsat et billede på din side, så ’Placer’-menuen vises i højre side af fotoprogrammet. Øverst finder du ’Hjælp ved justering’, hvor du kan slå gitter og magneten til. Herefter kan du bruge hjælpelinjerne til at placere billederne.

Tip: Afstanden i gitteret kan justeres ned, hvilket kan være en fordel, hvis du ønsker samme afstand mellem alle billeder.

Obs: Magneten vil ikke altid placere billederne helt lige som du vil, og derfor kan det være nødvendigt at slå den til og fra, som du synes det passer i dit design.