Kontakt kundeservice:
78 79 78 03

Læs om alt hvad du har brug for til konfirmationsfesten og festbordet

Vil du lave en personlig konfirmationsfest? Vi har alt det, du skal bruge, til at lave en personlig og gennemført konfirmationsfest og et flot dækket konfirmationsbord. Start forberedelserne nu!

Der er nok at se til, holde styr på og beslutte sig for, når man skal holde en konfirmationsfest. Og selvom der måske stadig er noget tid til den store dag, så er det aldrig for tidligt at gå i gang med forberedelserne til konfirmationen – for tiden flyver jo, som bekendt. Jo før I har styr på alle de praktiske gøremål omkring konfirmationen, jo mere kan I slappe af i dagene op til festen. Her får du inspiration og krea-tips til, hvilke konfirmationsforberedelser du med fordel kan gå i gang med allerede nu, og som er med til at gøre konfirmationsfesten helt unik.

Send flotte og personlige invitationer til gæsterne

Noget af det første, der skal være styr på, er dine konfirmationsinvitationer. For ingen fest uden gæster, vel? Derfor er det en god idé, hvis du og konfirmanden allerede nu begynder at gøre jer nogle tanker om, hvilken type invitationer konfirmanden gerne vil have. Er der et specielt tema, en farve eller et særligt udtryk, der hører til konfirmationsfesten, så lad det gå igen i invitationerne. I kan nemt gøre konfirmationsinvitationerne fine og personlige ved selv at designe dem. Vi har mange forskellige designskabeloner, som I kan bruge, men vil I helst selv designe indbydelserne fra bunden, kan I også det.

Her er en lille huskeseddel for, hvad I skal have med, når I laver invitationerne:

  • Hvad inviteres der til?
  • Hvem er invitationen til?
  • Hvornår skal begivenheden foregå?
  • Hvorhenne foregår det?
  • Hvem er invitationen fra?

Dernæst skal du, sammen med konfirmanden, finde et godt billede til at have på forsiden af indbydelsen. Og her har den unge mand eller dame nok et par ord at skulle have sagt. Så husk at spørge ham eller hende ad. Måske kan I bruge et Instagram billede eller et Facebook billede? Sådan gør I:

  1. Vælg den type invitation, I vil lave: Skal det være et dobbelt- eller enkeltkort? Hvilken papirkvalitet skal indbydelsen være trykt på? I kan også vælge mellem høj- eller tværformat.
  2. Upload billedet, og ret eventuelt lidt til, hvis det er nødvendigt.
  3. Skriv teksten. Husk at få det hele med – også en SU-dato. Vælg en pæn teksttype og farve.
  4. Pynt med cliparts, skygger, farver og hvad I ellers synes ser flot ud.

Sådan – det var det! I skulle hverken have gang i saks eller limstift, og resultatet bliver superflot, personligt og professionelt.

Få et gennemført festbord med fine bordkort

Hvis I har styr på, hvilke familiemedlemmer, venner og naboer der deltager på den store dag, så lav bordkortene nu, og få endnu et punkt tjekket af listen. Ligesom med invitationerne kan du, sammen med konfirmanden, lade et eventuelt tema, farve eller udtryk gå igen i bordkortene, ligesom I også helt selv kan designe, hvordan bordkortene skal se ud. Bordkort er ikke bare praktiske, fordi de viser gæsterne, hvor de skal sidde – bordkortene giver også et flot udtryk og pynter fint på konfirmationsbordet. En uundværlig del til en flot, personlig og gennemført konfirmationsfest!

Pynt konfirmationsbordet med menukort

Konfirmationsfesten byder på mange skønne begivenheder og fornøjelser – og maden er helt sikkert en af dem. Gør det nemt for konfirmationsgæsterne at se, hvad menuen står på ved at have fine menukort på bordet. I kan for eksempel vælge at lægge et menukort på hver plads sammen med bordkortet, så hver enkel gæst har sit eget menukort, eller I kan sætte nogle menukort rundt omkring på bordet og gøre dem til en del af bordækningen af det fine konfirmationsbord. Så kan gæsterne nemt følge med i, hvad de skal have at spise i løbet af dagen og se frem til de lækre retter. I kan designe menukort, der passer til lige netop det udtryk, konfirmanden gerne vil have, og som udseendemæssigt går i tråd med både invitationer og bordkort. Det giver en fin rød tråd.

Pynt festbordet til konfirmationen med Art Prints

Billedstrimler er sjove og egner sig rigtig godt til pynt. Lav billedstrimler med billeder af konfirmanden fra baby til teenager og pynt festbordet til konfirmationen med de hyggelige billeder. Lav fx forskellige billedstrimler som fortæller hver sin historie om konfirmanden – en historie i tre billeder om dengang, da hovedpersonen tabte sin første tand, havde første skoledag eller fra fodboldkarrieren. Det er både underholdende og fint at se på for gæsterne.

Udover fin bordpynt og masser af flag kan I lave en sød og sjov tidslinje med billeder af festens hovedperson. Med retro billeder kan I lave nogle superfine og stilfulde billeder, og på det hvide felt under selve billedet kan I skrive en kort tekst. Det kan for eksempel være et årstal eller en konkret begivenhed. Efterfølgende kan I hænge printene på en snor med klips, sætte dem på væggen med dekorationstape eller pynte festlokalet med heliumballoner med snore i, hvor I lader retro billederne hænge i enden af snorene. Så får I en ekstra festlig, flot og personlig konfirmationsfest!

Brug også dine gode billeder af teenageren i den ultimative gave til konfirmanden!

Lav en kærlig og personlig gæstebog til konfirmationsfesten

Konfirmationsfesten er en helt speciel dag, som både gæster, forældre og ikke mindst konfirmanden selv vil huske resten af sit liv. Så på denne særlige dag er det ekstra skønt med en kærlig hilsen fra alle de gæster, der er med til fejringen. Brug en CEWE FOTOBOG som gæstebog på den store dag, og lad alle gæster få mulighed for at skrive et par kloge ord, et sjovt citat eller en sød hilsen til konfirmanden. I stedet for en almindelig gæstebog kan I sammen designe en unik fotobog, hvor I laver et fint mix af billeder og tomme flader, hvor gæsterne kan skrive deres hilsner. Design gerne bogen med billeder af konfirmanden helt tilbage fra babyårene og frem til nu.

Tip: Den bedste papirtype at skrive på med kuglepen er digitaltryk mat.

Mangler du mere inspiration til konfirmationen, så læs med her.

Vi ønsker dig og konfirmanden rigtig god fornøjelse med forberedelserne samt en fantastisk konfirmationsfest!

Kom i gang med forberedelserne

Med disse produkter kommer du godt i gang med forberedelserne til konfirmationen