Kontakt kundeservice:
78 79 78 03
Scene med tre figurer fra superhelte-film.

Legende fotografering for voksne og børn

Sæt liv til dine gamle figurer eller brug børnenes legetøj i en kreativ fotoaktivitet. Få idéer til, hvordan du kan arrangere forskellige scener og skabe fantastiske fotos.

Måske har du noget gammelt legetøj eller nogle figurer stående oppe på loftet? Eller måske er du forælder til en flok unger, der har deres legetøj spredt ud over det meste af hjemmet? Uanset er disse stykker legetøj ikke bare fine motiver til fotografering – de kan også gøre dig klogere på lys og komposition i dine fotos. Ikke mindst er det utrolig sjovt at arrangere og fotografere figurerne! Invitér dine børn med til at lave en hel scene i LEGO eller et sejt portræt af en action figur. Læs med her og find inspiration til, hvordan du griber legetøjsfotograferingen an.

Fortæl en historie med figurerne

Små figurer på trægulv i lyset fra en åben dør
Lav scener med figurer og tag billeder af historien, som du kan bruge i en fotobog.

Lav din egen Toy Story og giv legetøjet liv! Find masser af forskellige stykker legetøj frem og lav forskellige scener med det for at fotografere historien. Lad som om legetøjet flygter, går på opdagelse, bager i køkkenet, tager for sig i køleskabet, find selv på flere… Kun din fantasi sætter grænserne!

Tip: Tager din fantasi virkelig fart, ender du måske med en hel historie, som du kan bruge til at lave din egen fotobog med. Børnene vil da elske at læse en bog med billeder af en historie, de selv har været med til at lave. Prøv CEWE FOTOBØGER Lille og Mini, der passer perfekt til små hænder og rygsækken, når I skal på tur.

Byg en spændende scene med LEGO

LEGO-figur med et redskab i hånden og en blå sten set inde fra jorden.
Brug LEGO-figurer som motiv i dit billede.

LEGO kender vi alle, som den ultimative underholdning for store og små, og som en evig kilde til kreativitet. Lav en spændende scene eller historie i LEGO, eller måske kan du genskabe et kendt øjeblik fra en film, som du kan fotografere? Det er muligt at bygge næsten alt i LEGO, så det er bare at give kreativiteten frie tøjler og begynde at bygge. Du har ikke brug for mere end en eller to figurer for at skabe en flot scene, så det er nemt at tilpasse til, hvor meget du vil lægge i billedet.

Lav dit eget puslespil og brug et af de flotte billeder med LEGO som motiv på spillet. Det vil helt sikkert give barnet lyst til at lægge puslespillet, og mon ikke du bliver inviteret med?

Skab eventyrlige billeder med miniature figurer

Miniature figurer har spændt reb omkring en lysende kugle, der ligner månen.
Et fototip er at bruge miniature figurer sammen med ting i almindelig størrelse som motiv.

Mange har togsæt liggende fra barndommen, eller måske har du det som hobby. Til disse togsæt er der ofte miniature figurer af mennesker i forskellige varianter, som gør almindelige ting indenfor alle mulige temaer. De små figurer er helt perfekte at lave detaljerede scener med, som du kan fotografere fra forskellige vinkler. En særlig sjov idé er at lade arbejderfigurer arbejde med almindelige ting i almindelig størrelse som for eksempel en ost eller som på billedet her. Slip fantasien løs og få de mest fantastiske fotos!

Tip: Et eventyrligt billede med mange små figurer vil passe perfekt ind som et stort vægbillede på børneværelset. Med et spændende billede på væggen har barnet noget at blive inspireret af, når det sidder og tegner eller leger med LEGO.

Tag dit legetøj med ud i ægte kulisser

En figur af en dinosaur står på jorden med bjerge i baggrunden.
Hvorfor ikke tage billeder af legetøjet ude i haven eller i skoven?

Er vejret godt, kan du tage legetøjet med ud for at lave nogle ”realistiske” scener. Vælg nogle lidt store figurer, som for eksempel en dinosaur, og tag dem med ud i skoven eller haven, så du kan fotografere legetøjet i ægte kulisser. Vær opmærksom på, at planter og andre genstande ikke stikker over figuren - så forsvinder lidt af illusionen. Har du nogle miniature træer, så tag også dem med ud. De er nemlig gode at bruge sammen med en detaljeret figur.

Mangler du gaveidéer til børnene? Brug legetøjsbilledet på en t-shirt med tryk eller en pude med foto.

Brug action figurer til at tage et portrætbillede

Tre figurer fra Star Wars-filmene står foran en orange baggrund.
Brug action figurer, når du fotograferer, og bliv bedre til at indstille lys og komposition.

Mange børn har helt styr på de forskellige superhelte. Sammen kan I lave jeres egen superhelte-scene med action figurer! Brug børnenes figurer til at tage et dragende portrætbillede. For at få en flot filmisk scene kan I prøve at eksperimentere med LED-lys for at skabe god dramatik i billedet. Prøv for eksempel med forskellige farver på forskellige lamper. En computerskærm med et passende billede på kan fungere som en god baggrund og gøre, at billedet ser lidt mere professionelt ud.

Tip: Lav en drikkeflaske til børnene med det flotteste superheltefoto. Så har barnet altid et minde om en sjov dag med sig i skole og på tur. Har barnet en smartphone, vil billedet også se flot ud på et cover til mobil.

Ha’ det sjovt med at bygge de flotteste scener og tage de sejeste billeder!

Velkomstfordel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 20% på CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer

Læs om:

  • Unikt tilbud på dit første køb af CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer
  • Kreative tips og idéer til gaver
  • Fototips og spændende produktnyheder
  • Sjove fotokonkurrencer
  • Vores nyhedsbrev og hjemmeside er fyldt med inspiration
  • Benyt muligheden og lav hurtigt flotte, personlige gaver
* Du modtager værdikoderne, når du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Koderne gælder til din første ordre af CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer. Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik, som du kan læse mere om nederst på siden. Du kan til hver en tid afmelde dig igen via linket i nyhedsbrevet.

Din tilmelding…

mangler kun ét klik

Af sikkerhedsmæssige årsager vil du snarest modtage en bekræftelsesmail fra os. Klik på linket i mailen for at bekræfte din tilmelding og for at kunne gøre brug af velkomstfordelene.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Det gør du ved at klikke på linket for afmelding nederst i nyhedsbrevet eller i ”Min konto”.

Vi beklager

Der er desværre opstået en fejl

Vi kunne desværre ikke melde dig til vores newsletter. Prøv igen senere.