CEWE app CEWE FOTOBOG, fotogaver og meget mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 20% på din første ordre!

Kontakt kundeservice:
78 79 78 03

Portrætfoto

Portrætfoto

Lav portrætbilleder hos CEWE

 • Vælg selv blandt de mange forskellige størrelser
 • Sæt dit eget foto i sort-hvid på fotolærred eller fx fotoplakat
 • Mulighed for design som collage eller flerdelt vægbillede
fra 179,00 kr. *

Hvordan vil du bestille?

Produktinformation

Format

Fra 20 x 20 til 150 x 225 cm

Materialer:

 • Plakater i 6 forskellige papirkvaliteter
 • Fotolærred
 • Billede på aluminiumsplade
 • Billede på akrylglas
 • Vægbillede på træ
 • Galleritryk
 • Billede på skumplade
 • Hexxas

Tips og ideér til dine portrætsfotos

Hos CEWE kan du få fremkaldt portrætfotos i bedste kvalitet og med mange muligheder for at få printet billederne på spændende materialer. Læs med her og se også, hvordan du bruger dine gode billeder til at lave en fotobog og en fotokalender.

5 tips til gode portrætbilleder

 1. Hav styr på de tekniske ting. Det kan være blitzen på dit kamera eller en ekstern blitz, du har købt til lejligheden. Lyset er meget vigtigt her og kan bidrage til at skabe stemning i billedet ved at fremhæve visse ansigtstræk og skygge for andre. Vær ikke bange for at prøve dig frem, husk på at de billeder, der ikke blev gode, kan slettes igen med et enkelt klik
 2. Tag stilling til om personen på portrætbilledet have noget særligt tøj på, og om håret skal sættes? Eller skal det være et billede, der viser, hvordan han eller hun som regel ser ud?
 3. Hav ansigtet i fokus. Det skal være enten i midten eller lidt oppe i billedet. Så får man de bedste proportioner på portrættet. Her skal du indstille dit kamera til at tage billeder med de rigtige sideforhold
 4. Lys eller mørk baggrund? En mørk baggrund skaber lidt dramatik i billedet, og en hvid farve signalerer lethed og harmoni. Tænk på, hvilke signaler, du sender ved at bruge de forskellige baggrunde
 5. Tag mange billeder! Så kan du næsten være sikker på, at de bliver bedre og bedre hen ad vejen. Og hvorfor så det? Det er fordi, du som fotograf finder ud af, hvad der fungerer, og personen, du tager portrætbilleder af bliver mere og mere afslappet. Også selv om det er én, du kender, du tager billeder af – måske en veninde eller dine børn. Det er jo en ny situation for jer, og man skal lige ’finde hinanden’ på dette lidt ukendte område. For det kan ikke helt sammenlignes med alle de selfier, I har taget eller med alle de snapshots, du har af ungerne. Portrætter er noget særligt, og der hviler en ganske særlig stemning over et portrætfoto.

Få dine fotos trykt på flotte materialer og i spændende varianter

Når du skal til at bestille dine flotte portrætter hos CEWE, skal du tage stilling til, om det skal være sort-hvide billeder eller i farver. I vores software kan du nemlig lave farvebilleder til sort-hvide. Det er også her, du beslutter, hvilke flotte materialer dine portrætter skal trykkes på. Du kan blandt andet vælge mellem følgende:

Du kan også lave et unikt portrætfoto af din partner eller af dine børn. Du kan udtrykke noget forskelligt alt efter hvilket materiale, du vælger, dit portræt skal printes på.

En anden god og populær idé er at lave en fotovæg med portrætter, du selv har taget. Det kan enten være en serie billeder med dine børn, af dine familiemedlemmer eller med venner og veninder.

Ikke to ansigter er ens og specielt ved børn gør det sig også gældende, at ikke 2 ansigtsudtryk er ens. Lav en portrætserie med dine børn. Du kan for eksempel lave en flot og dekorativ fotovæg, hvor familiens portrætter hænger. Vær her opmærksom på følgende detaljer, der får dine portrætter til at hænge pænt:

 • Du kan eksempelvis lave alle portrætterne i samme størrelse og med samme ramme. Det giver et roligt og enkelt helhedsindtryk
 • En anden mulighed er at lave portrætterne i samme størrelser med forskellige rammer. Så får hvert portrætfoto sit eget udtryk, men de gode helhedsindtryk bevares
 • Lav et stamtræ med portrætter af alle familiemedlemmer. Hvis du har ældre, analoge billeder af den ældre generation, kan du scanne dem ind og fremkalde dem også

Tag gode portrætter med din mobil

Der findes også en portræt-app til visse telefoner, som kan hjælpe dig i gang med at tage gode portrætter. Ellers kan du prøve dig frem med at indstille fokus og eksponering på dit kamera på mobilen. Leg også lidt med burst mode, hvor kameraer tager mange billeder hurtigt efter hinanden. Dette er især brugbart, når du tager billeder af børnene. De kan jo, som bekendt, have lidt svært ved at sidde stille i ret lang tid ad gangen.

Husk at være opmærksom på følgende: Hvis du vil have dine portrætfotos i samme formater allesammen, skal du sikre dig, at billederne er taget i det samme format. Det gør du ved at tjekke indstillingerne på dit kamera. Billederne skal altså være taget i samme format for at kunne printes i samme format. Alternativt kan du beskære billederne i vores software.

Professionelle portrætfotos

Har du fået taget portrætfotos professionelt hos en fotograf? Så er du nok sikret gode billeder i høj kvalitet. Vidste du, at du også kan bruge disse fotos til at lave flotte billeder til udsmykning af dine vægge eller til at stå til pynt på kommeoden eller i vindueskarmen? Det kan du, du skal blot uploade billederne i vores software. Vær dog lige opmærksom på, om fotografen har brugt billedebehandlingsprogram, det kan nemlig godt komme lidt i karambolage med vores software. Ring til vores kundeservice, hvis det volder dig problemer.

Et portrætbillede er en oplagt gaveidé

Forær bedsteforældrene flotte portrætter af børnebørnene eller lav et smukt portræt af dig selv som en gave til ham, du holder af. Er du ude efter en gave til hende, kan du lave en serie portrætter af hendes børn. Hvis du er på udkig efter andre flotte personlige gaver, så lav en flot CEWE FOTOBOG hvor de bedste pletskud fra en særlig begivenhed foreviges i sin egen bog. Eller hvad med vores flotte og praktiske fotokalendere, som findes i mange forskellige varianter? Der er gaveidéer nok, bare du har de gode billeder, så hjælper vi med resten.

CEWE VÆGBILLEDER – en verden af muligheder

Der er mange muligheder, når du selv kan fremkalde dine billeder på forskellige spændende måder. Find inspiration og idéer til billeder og plakater her hos CEWE og lav selv din personlige fotokunst til hjemmet.

God fornøjelse!