Kontakt kundeservice:
78 79 78 03

Sådan laver du en unik fotokalender

Se, hvordan du laver en smuk, praktisk og personlig fotokalender til dig selv - eller som en gave

Det er både hurtigt og enkelt at lave vores populære fotokalendere. Hos CEWE finder du både vægkalender, bordkalender og aftalekalender, så der er noget for enhver smag og ethvert behov. Selvom det er hurtigt at lave en fotokalender, så kan du med små fifs gøre din fotokalender endnu bedre og give den et ekstra personligt touch. Læs videre og bliv klogere på designtips og kreative idéer, og se også vores 5 korte steps til, hvordan du bestiller en fotokalender.

Overvejelser til din fotokalender

Inden du laver din fotokalender, så overvej om den er til dig selv eller skal gives i gave. Her får du 5 gode ideer.

Fotokalendere til hele familien

Skal du lave fotokalendere til dig selv og flere i familien – måske forældre, bedsteforældre og søskende? Så er familiebillederne et oplagt valg til din kalender. Find dine 12 bedste billeder fra årets højdepunkter og brug de gode minder i en fotokalender. Når du kigger årets billeder igennem, opdager du måske, at du har så mange, at der er potentiale til en årbog?

Start nu

Tradition – kalender med børnebørn

En fotokalender med billeder af børnebørnene hvert år er en hyggelig tradition. Måned efter måned spreder de søde små glæde i hverdagen. Med dine 12 bedste billeder af børnene kan du lave en personlige gave, som går lige i hjertet. Det er ikke altid lige let at få de små krudtugler til at se ind i kameraet, så tag et kig på de 5 fototips til børnefotografering, så du får taget de bedste billeder, som efterfølgende kan komme i din kalender.

Start nu

En hyldest til dit kæledyr

Er du hundemor eller kattefar? Eller har du en hest eller marsvin? Så gætter vi på, at dit kamera er fuld af billeder af din pelsede ven! Uanset hvilket kæledyr du har, kan du lave en fotokalender med dine 12 bedste billeder og nyde billederne måned for måned det næste år. En perfekt gave til dyreelskere! Finder du lidt for mange gode billeder, kan du samle dem i en fotobog til dit kæledyr.

Start nu

Smukke naturbilleder hele året

Der er masser af smukke fotomotiver i Danmark – lige fra det vilde Vesterhav til de bornholmske klipper i Østersøen, og fra det flade Vadehav i syd til det smukke Skagens lys i nord. Er du naturfotograf, har du sikkert masser af smukke kandidater at vælge mellem til en fotokalender. Hvis du bruger billeder til januar, som er taget i januar osv., kan du lave en rød tråd i kalenderen. Se vores fototips til at tage endnu bedre billeder.

Start nu

En særlig interesse

Har du en spændende hobby eller interesse – eller har du lavet et fotoreportage igennem længere tid? Det kan være du har fotograferet det samme træ igennem et helt år, fra de nøgne grene i januar, over maj hvor træet står i blomst til efterået, hvor bladene er orange. Billeder fra en fotoreportage kan give den fineste fotokalender.

Start nu

Vores papirtyper

Du kan lave fotokalendere på klassisk digitaltrykpapir eller på smukt fotopapir

Digitaltryk fås i 3 varianter: standard, højglans og mat. Standard og mat har smukke bløde farver og en mat overflade, mens digitaltryk højglans giver en stærkere farvegengivelse. Priserne varierer fra 179 til 189 kr.

fotopapir kommer detaljerne mere til sin ret. Vi tilbyder fotopapir blankt og fotopapir eksklusiv mat, og til forskel fra digitaltryk bliver dine billeder ikke printet men fremkaldt. Derfor vil du opleve en bedre farvegengivelse og klarere detaljer. Priserne for fotopapir starter ved 199 kr. Fotopapir eksklusiv mat er et førsteklasses fotopapir med reflektionsfri overflade og perfekt detaljedefinition. Her starter prisen fra 399 kr.

Kreative tips til fotokalenderen

Designtips og andre kreative ideer til, hvordan du gør din kalender endnu mere unik og personlig

Få alle de vigtige datoer med

Sæt alle familiens mærkedage og fødselsdage i kalenderen. Når du vælger fødselsdagskalender, spiralkalender eller familiekalender, har du plads til at få alle årets vigtigste begivenheder med. Hvis du skal give kalenderen i gave, kan du fx også lægge fælles aftaler, ferier og fester, som du har med gavemodtageren, ind. Det giver et fint overblik over månederne, kombineret med hyggelige minder.

Lav nu

Følg udviklingen måned for måned

Brug billeder af barnet eller kæledyret fra samme tid sidste år. På den måde kan du følge udviklingen måned for måned. Og det er ikke kun dig, der synes det er sjovt at følge med i, hvor meget barnet er vokset, det gør barnet (med stor sandsynlighed) også! Finder du et yndlingsbillede af guldklumpen, kan du også bestille et mobilcover med billede, så du kan nyde billedet uanset hvor du er. Bestil en vægkalender eller bordkalender og følg udviklingen gennem året.

Lav nu

Se frem til store oplevelser

Har du og din familie mange oplevelser planlagt det kommende år? Måske en længe ventet ferie til sydens sol, en weekendtur til en af Europas metropoler, eller en stor fest som konfirmation, dåb eller bryllup? Brug ferie- og festbilleder til din kalender, og se frem til de nye begivenheder ved at glæde dig over dem, I allerede har haft! Du kan også bruge rejsebillederne i en CEWE FOTOBOG – en perfekt måde at mindes alle de dejlige ferieoplevelser.

Lav nu

Brug farver på mange måder

Farver betyder alt! Der er flere måder at bruge farve på. Du kan fx bruge baggrundsfarve bag dine billeder eller ændre tekstfarven. Farven, du vælger, kan enten matche farver i dit billede, eller det interiør du har, hvor kalenderen skal stå eller hænge. Du kan også bruge din yndlingsfarve, eller hvis du ønsker, at billederne skal være mere fremtrædende, kan du bruge diskrete farver som sort, hvid eller grå. Du kan også ændre farven i billederne og fx lave en kalender med sort hvid billeder for et stringent look.

Lav nu

Brug billederne fra kalenderen

Når du laver en kalender, bruger du typisk 12 af dine bedste billeder, og måske vil du gerne nyde dem i mere end én måned. Vores fotokalendere er lavet i papir af høj kvalitet – og derfor kan du klippe billederne ud, når året er gået og fx sætte dem i ramme, bruge dem som fødselsdagskort eller sætte dem i album.

Sådan laver man en fotokalender

Nu, hvor du ved, hvordan din kalender skal se ud, kan du følge disse 5 steps til at få den lavet.
3 fine fotokalendere hænger på væggen og på et bord står der 3 bordkalendere.
Der er noget for enhver smag og ethvert behov i det store udvalg af fotokalendere.

1. Vælg størrelse og startmåned

Vælg den kalendertype, som passer dig eller modtageren af fotokalenderen bedst, fx en vægkalender til køkkenet, en bordkalender til kontoret eller en spiralkalender, som er smart og praktisk at have med på farten. Vores populære vægkalender i A4-format får du fra 179 kr. Det er også nu, du skal vælge papirtype og afgøre om kalenderen skal være i stående og liggende format, samt hvilken måned din kalender skal starte. Giver du kalenderen i julegave, vil det være naturligt at starte kalenderen i januar, men du kan også sagtens give en fotokalender i gave resten af året og du bestemmer helt selv, hvilken måned din kalender skal starte med.

Se alle vores fotokalendere

Idé!

Vægkalender i A4, A3 og Kvadratisk kan bestilles med en kalenderliste i FSC®-certificeret træ. En lækker detalje, som i højere grad gør fotokalenderen til en del af dit interiør. Vælg kalenderliste til, når du vælger størrelse og papirtype.

2. Vælg design

Du kan vælge mellem masser af forskellige fine designs. Ser du efter det lille ikon med malerbøtten, så er det et design, hvori du kan vælge mellem 60 farver. Det er nu, du skal afgøre, om du ønsker plads til at kunne sætte mærkedage ind eller om du hellere vil have et stort billede og dermed mindre plads til at skrive egne noter.

Se alle kalenderdesigns her

3. Upload 12 billeder

Nu skal du have uploadet 12 billeder og placeret dem i kalenderen. Til kalenderens forside kan du vælge et billeder fra en af månederen eller du kan bruge et 13. billede. Du kan også designe din kalender med flere billeder pr. måned. Det vælger du under ‘Design og layout’ – her finder du layouts med op til 5 billeder pr. side, afhængigt af din kalendertype.

På en vægkalender er det fremhævet, hvordan man kan indsætte mærkedage.
Vælg et design, hvor det er muligt at indsætte mærkedage.

4. Tilføj mærkedage

Føj fødselsdage, mærkedage og andre planer for året ind i kalenderen nu. Højtider og helligdage er allerede markeret i kalenderen for at gøre det lettere for dig.

En smuk vægkalender hænger fint og pryder væggen.
Så smuk kan din vægkalender også blive!

5. Sidste tjek og bestilling

Kig din kalender igennem en sidste gang, hvor du tjekker om billeder og evt. mærkedage er som du ønsker – og så er du klar til at bestille. Husk at du nemt kan bestille flere af samme kalender, hvis du skal give flere gaver. Det gør du ved at ændre antallet i kurven, men du kan også lave en kopi og fx ændre et par billeder. Fylder du kurven godt op, kan det være, at du kan få noget ud af vores Køb mere, spar mere-fordele.

Glæd dig til at få en personlig fotokalender, som spreder glæde med et nyt billede hver måned!

Er du klar til at lave din fotokalender?

Ofte stillede spørgsmål om, hvordan man laver en fotokalender

Her får du svar på de spørgsmål som vores kunder oftest spekulerer over, når de skal lave en fotokalender.

Når du laver din fotokalender, vælger du et design, og under ‘Design og layout’ kan du vælge et layout med mere end ét billede. Du kan vælge op til fem billeder pr. side, afhængigt af hvilken kalendertype, du har valgt.

Ja, det kan du. Du bestemmer helt selv, hvilken startmåned din kalender skal have – faktisk hele 3 år frem. Der er ingen grund til at vente med at lave julegaverne, de kan ligeså godt laves når du har tid! Har du et stort skolebarn derhjemme? Så er det også oplagt med en studiekalender, der starter i august ved skolestart.

Velkomstfordel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 20% på CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer

Læs om:

  • Unikt tilbud på dit første køb af CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer
  • Kreative tips og idéer til gaver
  • Fototips og spændende produktnyheder
  • Sjove fotokonkurrencer
  • Vores nyhedsbrev og hjemmeside er fyldt med inspiration
  • Benyt muligheden og lav hurtigt flotte, personlige gaver
* Du modtager værdikoderne, når du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Koderne gælder til din første ordre af CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer. Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik, som du kan læse mere om nederst på siden. Du kan til hver en tid afmelde dig igen via linket i nyhedsbrevet.

Din tilmelding…

mangler kun ét klik

Af sikkerhedsmæssige årsager vil du snarest modtage en bekræftelsesmail fra os. Klik på linket i mailen for at bekræfte din tilmelding og for at kunne gøre brug af velkomstfordelene.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Det gør du ved at klikke på linket for afmelding nederst i nyhedsbrevet eller i ”Min konto”.

Vi beklager

Der er desværre opstået en fejl

Vi kunne desværre ikke melde dig til vores newsletter. Prøv igen senere.