Kontakt kundeservice:
78 79 78 03
Et barn iklædt en rød redningsvest sidder på et badedyr og flyder på en sø.

5 fototips til fantastiske sommerbilleder

Sommeren er magisk! Få vores fototips til at fange sommerens magi, når du tager sommerbilleder ved vandkanten eller fra toppen af et bjerg.

Vi kan vist alle hurtigt blive enige om, at sommeren er fuld af store fotomuligheder. Naturen er fuld af farver, og det varme vejr frister os til at være ude dagen lang! Husk at tage billeder af sommerens små og store øjeblikke. I denne artikel får du fototips, som du kan bruge, når du selv skal ud med kameraet henover sommeren.

Et barn spiser is af et bæger ved et træbord med vand i baggrunden.
Tag billeder uden at nogen lægger mærke til dig, så får du meget naturlige sommerbilleder. Foto: Ruben Soltvedt

Tip 1: Tag naturlige sommerbilleder, der fanger øjeblikket

For at få de mest oprigtige reaktioner og billeder, der virkelig fanger øjeblikket, kan du forsøge at tage dine sommerbilleder, når personen, du vil fotografere, ikke er forberedt på det. Fang øjeblikket, når børnenes fulde opmærksomhed er på den gode is, når far puster badedyret op eller vennen slapper af i solen. Opstillede billeder foran en seværdighed kan også være gode, men ofte fremkalder de naturlige billeder, der er taget i øjeblikket, de bedste minder og følelser. Selvfølgelig skal du respektere, hvis personen ikke ønsker at blive fotograferet.

Fremkald billeder af de bedste sommerøjeblikke!

En flod slynger sig igennem et grønt landskab med bjerge omkring.
Få fantastiske sommerbilleder ved at gå på opdagelse i naturen efter mønstre og figurer. Foto: Ruben Soltvedt

Tip 2: Se efter former, linjer og mønstre i naturen

Der er noget meget tilfredsstillende og æstetisk tiltalende ved velordnede genstande og mønstre. Og det skaber også helt fantastiske motiver! Med en drone kan du komme i luften, få et helt nyt perspektiv og tage nogle spektakulære billeder af floder, der hvirvler gennem landskabet – som på billedet ovenfor. Træer på række, perfekt malede striber på vejen og trapper kan også blive absolut fremragende motiver, der skaber orden og regelmæssighed. Du kan finde symmetri mange steder, og med en kreativ tilgang kan du få fantastiske sommerbilleder af genstande, mønstre, figurer og linjer i naturen.

Brug dine sommerbilleder som dekorative vægbilleder i dit hjem!

Et barn med rødt tøj på flyder på en sø på en oppustelig flamingo.
Er du omgivet af storslået natur, kan du få nogle spændende billeder ved at bruge kontrastfarver. Foto: Ruben Soltvedt

Tip 3: Inkluder et element som står i kontrast til baggrunden

Storslåede landskaber er smukke motiver og bør klart være en del af dine sommerbilleder. For at gøre billederne endnu mere spændende og helt unikke kan du tage nogle landskabsbilleder, hvor du inkluderer et element, der står i kontrast til baggrunden.

Tager du billeder med mobilen? Bliv bedre til at tage mobilbilleder og find mange andre fototips!

To drenge med badebukser på løber i vandkanten på en strand.
Husk at tage kameraet med på stranden, så du ikke misser det ultimative sommerbillede. Foto: Ruben Soltvedt

Tip 4: Leg ved vandet er det ultimative sommerbillede

For os er der ikke noget, der indikerer SOMMER mere end vandleg og badning! Husk at fange glæden på de varme sommerdage ved havet eller når I skal køles af i badebassinet i haven. Med henvisning til tip nr. 1: Prøv at tage billeder, når legen er i fuld gang, og personerne ikke ved, at der bliver taget billeder. Der er også et par andre ting, du kan overveje, når du tager sommerbilleder ved vandet: Hvis du vil vise bevægelsen i vandet, skal du bruge en længere lukketid, f.eks. 1/200. Hvis du hellere vil fryse vandet, skal lukketiden være kortere, f.eks. 1/800. Prøv dig frem, indtil du har det perfekte pletskud.

Send et postkort med dit bedste sommerbillede på.

Et surfbræt ligger på græsset ved havet tæt på et bjerg.
Fortæl en historie med dine fotos og brug sommerbillederne i en fotobog. Foto: Ruben Soltvedt

Tip 5: Medtag et objekt, der fortæller en historie

Har du været på cykeltur til et dejligt sted? Eller prøvet at surfe? Tag din genstand med i sommerbilledet. Genstanden vil tit give en slags kontekst og minde dig om det sted, du var og fortælle historien om, hvad du lavede!

Lad ikke dine sommerbilleder ligge gemt i din telefon eller kamera for evigt. Giv dem den plads, de fortjener i et fotoprodukt! Hvad med at lave en fotobog med alle de små og store øjeblikke fra denne sommer? Eller et vægbillede som print på glas af dit bedste billede, der bare oser af sommer?

Begynd på din fotobog nu! Se hvordan du kan samle dine ferieminder i en rejsebog.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 80 kr. til en CEWE FOTOBOG*
  • Gaveidéer til familie og venner
  • Inspiration til, hvad du kan lave med dine digitale billeder
  • Fototips til bedre og anderledes fotografering
  • Designtips til dine fotoprodukter
  • Info om nyheder, webinarer og produktlanceringer
* Du modtager værdikoden, når du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Koden gælder 1 gang pr. kunde og ordre. Ved tilmelding accepterer du vores Datapolitik, som du finder nederst på siden. Du kan til enhver tid afmelde dig via link i nyhedsbrevet.
Din tilmelding…
mangler kun 1 klik tilbage

Af sikkerhedshensyn vil du snarest modtage en bekræftelsesmail. Du aktiverer din tilmelding ved at klikke på linket i mailen.

Vi beklager
Der er desværre opstået en fejl

Vi kunne desværre ikke melde dig til vores newsletter. Prøv igen senere.