Kundeservice
Kontakt kundeservice:
78 79 78 03

5 tips til fantastiske sommerbilleder

Vi kan vist alle hurtigt blive enige om, at sommeren er fuld af store fotomuligheder. Naturen er fuld af farver, og det varme vejr frister os til at være ude dagen lang! Husk at tage billeder af sommerens små og store øjeblikke. I denne artikel får du fototips, som du kan bruge, når du selv skal ud med kameraet henover sommeren.

Foto: Ruben Soltvedt

Tip 1: Tag billeder, uden personen opdager det

For at få de mest oprigtige reaktioner og billeder, der virkelig fanger øjeblikket, kan du forsøge at tage dine billeder, når personen, du vil fotografere, ikke er forberedt på det. Fang øjeblikket, når børnenes fulde opmærksomhed er på den gode is, når far puster badedyret op eller vennen slapper af i solen. Opstillede billeder foran en seværdighed kan også være gode, men ofte fremkalder de naturlige billeder, der er taget i øjeblikket, de bedste minder og følelser.

Fremkald dine bedste feriebilleder her

Foto: Ruben Soltvedt

Tip 2: Se efter former, linjer og mønstre i naturen

Der er noget meget tilfredsstillende og æstetisk tiltalende ved velordnede genstande og mønstre. Og det skaber også helt fantastiske motiver! Med en drone kan du komme i luften, få et helt nyt perspektiv og tage nogle spektakulære billeder af floder, der hvirvler gennem landskabet – som på billedet ovenfor. Træer på række, perfekt malede striber på vejen og trapper kan også blive absolut fremragende motiver, der skaber orden og regelmæssighed. Du kan finde symmetri mange steder, og med en kreativ tilgang kan du få fantastiske billeder af genstande, mønstre, figurer og linjer i naturen.

Se vores store udvalg af vægbilleder

Foto: Ruben Soltvedt

Tip 3: Inkluder et element som står i kontrast til baggrunden

Storslåede landskaber er smukke motiver og bør klart være en del af dine sommerbilleder. For at gøre billederne endnu mere spændende og helt unikke kan du tage nogle landskabsbilleder, hvor du inkluderer et element, der står i kontrast til baggrunden.

Foto: Ruben Soltvedt

Tip 4: Leg ved vandet

For os er der ikke noget, der indikerer SOMMER mere end vandleg og badning! Husk at fange glæden på de varme sommerdage ved havet eller når I skal køles af i badebassinet i haven. Med henvisning til tip nr. 1: Prøv at tage billeder, når legen er i fuld gang, og personerne ikke ved, at der bliver taget billeder. Der er også et par andre ting, du kan overveje, når du tager billeder ved vandet: Hvis du vil vise bevægelsen i vandet, skal du bruge en længere lukketid, f.eks. 1/200. Hvis du hellere vil fryse vandet, skal lukketiden være kortere, f.eks. 1/800. Prøv dig frem, indtil du har det perfekte pletskud.

Send en sommerhilsen med dit bedste billede

Foto: Ruben Soltvedt

Tip 5: Medtag et objekt, der fortæller en historie

Har du været på cykeltur til et dejligt sted? Eller prøvet at surfe? Tag din genstand med i billedet. Genstanden vil tit give en slags kontekst og minde dig om det sted, du var og fortælle historien om, hvad du lavede!

Lad ikke dine billeder ligge gemt i din telefon eller kamera for evigt. Giv dem den plads, de fortjener på et billedprodukt! Hvad med at lave en fotobog med alle de små og store øjeblikke fra denne sommer eller et vægbillede af dit bedste billede, der bare oser af sommeren?

Begynd på din fotobog nu