Kontakt kundeservice:
78 79 78 03
En person tager billeder af et træ med lyserøde blomster.

5 tips til flotte forårsbilleder

Gå ud i foråret og tag smukke og spændende forårsbilleder med vores 5 tips. Brug billederne i alt fra fotobøger til vægbilleder, når du kommer hjem.

Endelig viser foråret sig fra sin gode side, og de smukke forårsmotiver vokser og blomstrer overalt. Hold øje med anemoner, sommerfugle, fugle og andre tegn på forår, som giver de flotteste billeder. Når du alligevel skal ud og nyde det dejlige forårsvejr, så husk dit kamera. Tag din familie med, så også dine børn kan få lov til at bestemme, hvad I skal tage billeder af og hvordan. Eller måske har du en ven eller veninde, som også er interesseret i fotografering – eller som bare trænger til frisk luft og et skud grøn energi!

I denne artikel giver vi dig 5 tips til forårsmotiver, som du kan fotografere, og inspiration til hvordan du bruger dine forårsbilleder i hjemmet.

Tip 1: Vær kreativ med blomsterne

Nærbillede af vintergækker med sløret baggrund.
Tag billeder af forårsblomster fra mange forskellige vinkler.

Nu springer blomsterne og træerne for alvor ud, og de er oplagte fotomotiver. Tag på udflugt og se efter kirsebærtræer, anemoner og ramsløg. Prøv at fotografere dine motiver fra forskellige vinkler, så baggrunden også ændrer sig alt efter, hvordan du placerer dig. Lad sollyset skinne igennem blade og blomster og se magien opstå.

Prøv at sidde på hug og kom helt tæt på motivet, rejs dig op på tæerne med udstrakte arme og lad kameraet pege nedad eller læg dig ned på græsset og lad kameraet peje op i luften. Så får du nogle spændende forårsbilleder, du ikke ser så tit!

Bonustip: Hvis det er tilladt, så pluk nogle af blomsterne og tag dem med hjem. Det skaber hygge derhjemme, og du kan lege med fotografering af blomsterne indendørs også. Se hvordan du kan eksperimentere med blomsterne og få kreative blomsterbilleder!

Tip 2: Fang lyset og få eventyrlige forårsbilleder

En person går i en skov, mens solen skinner igennem træerne.
Prøv at tage billeder i modlys og opdag den magiske stemning, billedet får.

Brug sollyset når du fotograferer. At tage forårsbilleder i modlys giver ofte en særlig stemning i billedet, især i skoven en tidlig forårsmorgen. At lade solen skinne svagt igennem træerne i skoven, giver det flotteste resultat. Det er dog en god idé at prøve sig frem, da du helst skal undgå for meget sollys direkte ind i kameraet.

Tip 3: Portrætter i naturligt lys

Et barn med blå skjorte sidder blandt høje planter med gule blomster.
Brug naturen som baggrund i dine portrætfotos og udnyt det naturlige lys.

Foråret er det perfekte tidspunkt at tage portrætfotos i naturligt lys. Eksperimenter med forskellige elementer i baggrunden og forgrunden af forårsbilledet. Du kan sagtens bruge det, der spirer og gror i baggrunden. Tag dine børn, din kæreste, ven, eller måske dit kæledyr med, som kan være dit motiv.

Bonustip: Få inspiration til hvordan du bruger dine portrætfotos som pynt på væggene i dit hjem. Lav for eksempel en plakat og sæt billedet i ramme. Så har du et flot og personligt vægbillede til stuen eller børneværelset.

Tip 4: Tag forårsbilleder helt tæt på

Nærbillede af en orange sommerfugl, der sidder på en lilla blomst.
Gå helt tæt på en blomst eller et insekt og få nogle fascinerende nærbilleder.

Foråret er muligvis den bedste tid på året for makrofotografering. Der er liv overalt og motiverne står næsten i kø foran dit kamera. Makrofotografering handler om at tage billeder helt tæt på. Ved at gå tæt på motivet og tage et nærbillede af blomsten, sneglen eller bladet på træet gør du de små detaljer tydelige, som du ikke kan se på afstand.

Du får de bedste nærbilleder, hvis du bruger et kamera med et makroobjektiv eller et mobilkamera, der har en linse eller indstilling for makrofotografering. Tager du forårsbilleder med din smartphone, er det også altid en god idé at trykke på skærmen, inden du tager billedet med din mobil. Så indstiller du fokus og eksponering og får et helt skarpt motiv.

Bier, sommerfugle og insekter er oplagte motiver til makrofotografering. Hvis du vil tage billeder af insekter, er det en god ide at gå ud om morgenen, da insekterne ofte sidder mere stille her. Hvis du er heldig, bliver de dækket af frisk morgendug. Det ser fantastisk ud på billeder!

Tip 5: Det rige dyreliv

Nærbillede af en grå og brun spurv, der sidder på et stykke træ.
Med det rette udstyr kan du fange for eksempel en fugl helt tæt på.

Det er ikke kun blomster og træer, der vågner om foråret. Der kommer også gang i dyrelivet. Mange trækfugle vender tilbage efter vinteren, og aktiviterne er også højere blandt de dyr, der bor i Danmark mere permanent. Placer dit kamera helt tæt på et motiv, for eksempel et fuglehus, og brug herefter en Bluetooth-fjernbetjening til at tage billedet. På den måde kan du tage dine forårsbilleder på længere afstand, så du ikke kommer til at skræmme fugle, egern eller andre dyr væk, som du forsøger at tage billeder af.

Spred forårsstemning i hjemmet og til dine nærmeste

En hylde med et billede i hvid ramme og et billede i sort ramme, der hænger på væggen.
Brug de forårsbilleder, du netop har taget, som vægbilleder i dit hjem.

Efter din jagt på flotte forårsbilleder, skal du nu have billederne ud af kameraet, så de ikke går i glemmebogen. Hos CEWE har du mange muligheder for at bruge dine billeder kreativt i forskellige fotoprodukter. Det er nemt og hurtigt at lave både dekorative og brugbare fotoprodukter via vores fotoprogram, vores foto app eller online. Sådan kan du bruge billederne:

Dine bedste forårsbilleder som fotokunst Lad forårets fantastiske farver, lys og dyr flytte ind hos dig og mærk foråret sprede sig. Forstør dine bedste forårsbilleder og udskift eller udvid samlingen af vægbilleder derhjemme. Måske har du et hjemmekontor eller et sommerhus, der også har brug for nyt til væggene?

Foråret i en fotobog En anden fin idé er at lave en fotobog som en coffee table book med skønne forårsmotiver. Du kan designe fotobogen præcis, som du har lyst til med dine egne billeder. Du kan desuden vælge mellem forskellige formater og papirkvaliteter. Tager du forårsbilleder i din have, kan du fylde fotobogen med havebilleder.

En forårshilsen med billeder Har du et familiemedlem eller en ven, som du ikke har set i lang tid? Brug dine billeder til at sende dem et personligt postkort. Du skal bare uploade dine billeder og sende det direkte til den, du holder af. Inden længe har de modtaget den fineste forårshilsen fra dig.

Har du spørgsmål? Så sidder vores kundeservice klar til at hjælpe dig.

God fornøjelse med at finde de flotte forårsmotiver og ikke mindst bruge forårsbillederne i personlige fotoprodukter!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 20% på CEWE FOTOBOG og vægbilleder*
  • Unik velkomstfordel
  • Kreative tips og idéer
  • Få endnu mere inspiration
  • Benyt muligheden til at lave flotte, personlige gaver
* Du modtager værdikoderne, når du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Koderne gælder til din første ordre af CEWE FOTOBOG og vægbilleder. Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik, som du kan læse mere om nederst på siden. Du kan til hver en tid afmelde dig igen via linket i nyhedsbrevet.
Din tilmelding…
mangler kun ét klik

Af sikkerhedsmæssige årsager vil du snarest modtage en bekræftelsesmail fra os. Klik på linket i mailen for at bekræfte din tilmelding og for at kunne gøre brug af velkomstfordelene.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Det gør du ved at klikke på linket for afmelding nederst i nyhedsbrevet eller i ”Min konto”.

Vi beklager
Der er desværre opstået en fejl

Vi kunne desværre ikke melde dig til vores newsletter. Prøv igen senere.