Kundeservice
Kontakt kundeservice:
78 79 78 03

Naturskønne fotosteder på Bornholm

Overvejer du at holde ferie på solskinsøen Bornholm? Vi har allieret os med Mike Grønbech-Dam, hobbyfotograf og indfødt Bornholmer, som tager os med rundt på solskinsøen – både til de kendte og mindre kendte steder.

Bornholm er kendt for sine mange solskinstimer, naturskønne omgivelser og seværdigheder som Gudhjem, Østerlars Kirke og Hammershus. Øens unikke omgivelser er et oplagt sted til en aktiv ferie, hvor du endelig må huske at have dit kamera eller smartphone klar, så du kan fange øens magi og seværdigheder. I denne artikel guider vi dig til Bornholms absolutte must sees, og vi tipper dig om, hvordan du tager smukke billeder på din ferie.

3 tips til dine sommerbilleder

Med disse tre tips kan du nemt optimere dine sommerbilleder.

1. Tag billeder med dybde: Tænk over billedets forgrund, mellemgrund og baggrund, da du kan skabe dybde i billedet ved at have fokus på forskellige ting. Se bare Mikes flotte billede fra Serpentinervejen ved Gudhjem, hvor vi kan ane sten og klipper i forgrunden, bilens perfekte placering i mellemgrunden og solnedgangen i baggrunden.

2. Brug linjerne til at guide beskueren: Vores blik drages helt naturligt af linjer, og det kan du med fordel have i baghovedet, når du skal ud og tage nye billeder. Leg med forskellige linjer i dit billede, både lige, diagonale og snoede linjer, som kan være med til at understøtte billedets motiv. Prøv blot at se hvordan vejen og bilen i Mikes billede, tager os med på en tur igennem landskabet.

3. Lad magien opstå i The Golden Hour: I The Golden Hour, eller den gyldne time, har du mulighed for at fange ren magi med dit kamera. Du kan opleve denne stund i dagens første og sidste tid med sol, hvor lyset bliver blødere og varmere. I nogle tilfælde kan du også opleve de smukke, lyserøde skyer, som Mike har her ved Hullehavn i Svaneke. Mike fortæller, at det er en god idé at være klar minimum 30 minutter før solopgang, så du er sikker på at få det hele med.

5 magiske steder på Bornholm

Når du planlægger din tur til Bornholm, så sæt dig godt ind i, hvad du gerne vil se og opleve. Du må endelig ikke snyde dig selv for at tage på opdagelse ved de mindre kendte, men mindst lige så attraktive, steder. Vi har fået Mike til at komme med et udpluk til dig, som du kan bruge som inspiration.

Broen til Arnager Havn

Arnager er et lille og hyggeligt fiskerleje. Her kan du opleve en dejlig sandstrand, et silderøgeri og Nordeuropas største træbro over havvand. Det er en perfekt mulighed for at komme helt ned i gear.

Udforsk Hammeren

Udforsk Bornholms nordlige område, Hammerknuden, også kaldt Hammeren. Her vil du opleve unikke naturområder med vandrestier og seværdighederne Hammershus, Opalsøen og Hammeren Fyr. Tæt ved Hammershus kan du finde den sjove og smukke klippeblok, Kamelhovederne.

Præstebo Stenbrud

Slå et smut forbi Præstebo Stenbrud ved Paradisbakkerne. Det er ren balsam for sjælen.

Bornholms skønne strande

Vil du gerne ud og bade på Bornholm, så har du flere muligheder for det. Du kan tage et smut forbi Høl Strand i Listed, som er en lille, intim strand, der ligger i en vig på klippekysten. Ellers er Næs Strand, Antoinette Strand nord for Rønne og selvfølgelig Dueodde virkelig et besøg værd.

Solnedgang og Sandvig

Er du til en dejlig kop kaffe toppet med en smuk solnedgang, så er Sandvig noget for dig. Her kan du nyde hjemmelavet is og lokal frugt i caféen Sandvig Is Kalas.

Hvem?

Mike Grønbech-Dam er hobbyfotograf, og i 2020 vandt han konkurrencen #bornholmmoment. Vil du se flere af hans flotte billeder, kan vi anbefale dig at følge med på hans instagram @mike7gd.

Forny dine vægge med dine bedste rejseminder

Trænger du til fornyelse i dit hjem? Brug dine rejseminder til at lave smukke vægbilleder. Det er sådan en fin måde at se tilbage på sine bedste ferier på.

Design dine vægbilleder her