Kontakt kundeservice:
78 79 78 03
Kugle af blå, lilla og gule blomster, der ligner en planet

Tag magiske sommerportrætter

Hvad med at gøre sommerportrætterne lidt mere magiske? Her får du tips og inspiration til flotte portrætbilleder i sommertiden.

Sommeren er en skøn tid, når man er vild med at tage billeder! Vi har mange timer med lys, og der sker en masse forandringer i lyset i løbet af en dag, alt efter hvor solen står på himlen. Og det er lige præcis sommerlyset, der gør sommeren så perfekt til portrætfotografering. Du har god tid til at eksperimentere, og så er det jo bare som om, at vi danskere er lidt ekstra glade om sommeren – og en glad ”model” er et perfekt fotomotiv. Det gælder både til det spontane portrætbillede og til et billede, der er lidt mere gennemtænkt. Uanset hvad er det godt at have et tip eller tre i baghovedet, når du tager portrætbilleder.

Brug modlyset

Billeder i modlys giver billedet et helt særligt touch.

Et portrætbillede i modlys – ja, det siger jo nærmest sig selv: Du har sollyset imod dig og har så den person, du tager billeder af, til at stå imellem dig og solen. Det giver det, man kalder ”lens flare” og er i bund og grund en ”brydningsfejl” i linsen. Det bliver ofte anset som noget, man gerne vil prøve at undgå, men det giver faktisk en meget fin æstetisk effekt i billedet, hvis man gør det ”rigtigt”. Science fiction- og actionfilm bruger ofte den teknik, selvom det ikke er naturligt, netop fordi det giver en helt speciel effekt.

En mindre detalje er dog, at dit kamera ikke har godt af, at du står og tager billeder direkte mod solen i al for lang tid, så sørg evt. for, at du kun lukker lidt af sollyset ind bag personen. Hvis personen dækker helt for solen, kan du tage nogle superfine silhuetbilleder.

Brug portrættilstand eller et objektiv med stor blænde

Isoler personen med en ufokuseret baggrund.

Om du tager portrætbilleder med mobilen eller et rigtigt kamera, bør du bruge en egnet portrætfunktion. Langt de fleste nyere mobiler har en portrættilstandsfunktion i kameraappen, og det er en rigtig god funktion at bruge, hvis du gerne vil have lidt ekstra ”pop” i dit portrætbillede.

Både portrættilstanden og et objektiv med stor blænde gør, at personen, du tager et portrætbilledet af, bliver isoleret fra baggrunden, så du får den flotte ufokuserede baggrund, du ønsker. Billedet ser professionelt ud med det samme!

Kreative vinkler

Der skal ikke meget til for at pifte et billede op.

Et generelt godt fototip er at tage billeder af det samme motiv fra flere forskellige vinkler. På den måde ser du motivet på en helt anden måde, og måske finder du en lidt mere sjov og spændende vinkel, end den du først prøvede. Det samme gør sig gældende med portrætter – her kan du virkelig se, hvor meget forskellige vinkler kan betyde for et billede.

Der behøver ikke nødvendigvis meget til for at finde nye, gode vinkler. Ganske små variationer kan gøre en stor forskel. Det kan være, du ser en lille åbning mellem nogle grene i et træ, som du kan tage billeder igennem, eller også kan du bare holde kameraet på en lidt anden måde – f.eks. ved at holde det lidt højere oppe eller have det lidt på skrå. Det er bare at prøve sig frem!

Leg med skygger

Brug forskellige genstande til at kaste interessante skygger på personen.

Prøv at bruge skygger bevidst, når du tager billeder – skygger kan nemlig have en stor effekt på billeder, og det gælder især også portrætbilleder. Det kan give en grad af mystik, hvis halvdelen af personens ansigt f.eks. er i skygge. Du kan også bruge en plante eller andre genstande til at skabe et skyggemønster på den person, du tager billeder af. Hvis du har lyst til at lege med skygger i dine billeder, vil du formentlig blive overrasket over, hvor meget du faktisk kan gøre med skygger.

Sommeren er en perfekt tid til at eksperimentere med skygger. Vi har nemlig meget sollys det meste af dagen, ligesom vi har lange og fine solopgange og solnedgange, der giver dig mulighed for at tage billeder af de lange skygger, et lavt sollys giver.

Golden hour

Billeder taget i ”golden hour” giver en flot og sommerlig stemning.

Hvis du har en lille smule interesse for fotografering, har du garanteret hørt om ”golden hour”. Det er det korte stykke tid lige efter solopgang og lige før solnedgang, hvor lyset har en flot gylden farve og er meget blødere end normalt. Stort set alle typer af fotografering kan drage nytte af de særlige tidspunkter, der særligt blive udnyttet af landskabsfotografer. Men det er også utrolig fint, når du tager portrætbilleder. Blødt, gyldent lys gør simpelthen langt det meste ekstra flot, for at sige det helt enkelt. Tager du et billede af en person i normalt dagslys og sammenligner det med et billede taget samme sted i ”den gyldne time”, er det nemt at se, hvor meget lyset har at sige. Kontraster og skygger nedtones og skaber en helt unik stemning i billedet – perfekt til sommerportrætter!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 80 kr. til en CEWE FOTOBOG*
  • Gaveidéer til familie og venner
  • Inspiration til, hvad du kan lave med dine digitale billeder
  • Fototips til bedre og anderledes fotografering
  • Designtips til dine fotoprodukter
  • Info om nyheder, webinarer og produktlanceringer
* Du modtager værdikoden, når du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Koden gælder 1 gang pr. kunde og ordre. Ved tilmelding accepterer du vores Datapolitik, som du finder nederst på siden. Du kan til enhver tid afmelde dig via link i nyhedsbrevet.
Din tilmelding…
mangler kun 1 klik tilbage

Af sikkerhedshensyn vil du snarest modtage en bekræftelsesmail. Du aktiverer din tilmelding ved at klikke på linket i mailen.

Vi beklager
Der er desværre opstået en fejl

Vi kunne desværre ikke melde dig til vores newsletter. Prøv igen senere.