CEWE Fotoverden app CEWE FOTOBOG, fotogaver og meget mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 80 kr. til din næste CEWE FOTOBOG!

Kundeservice
Kontakt kundeservice:
78 79 78 03
Alfabetbog

Alfabetbog

Lav en alfabetbog til børnene

 • Bredt udvalg af formater
 • Personligt design
 • Effektlak til de fleste formater
79,95 Kr. *

Hvordan vil du bestille?

Produktinformation

Format:

 • Stor og Stor panorama
 • XL
 • XXL og XXL panorama
 • Kvadratisk
 • Kompakt panorama
 • Lille og Mini
 • Kids
 • Pure

Omslag:

 • Hardcover
 • Softcover
 • Hæfte
 • Læder
 • Lærred

Papirtype:

 • Digitaltryk standard, højglans eller mat
 • Fotopapir blank, mat eller eksklusiv mat

Lav din egen ABC-bog med personlige fotos

Har du skolebørn, der er ved at lære at læse? Måske er de så småt begyndt at lære bogstaverne at kende, eller måske skal de snart til det. Nogle børn synes, det er dejligt at lære at læse og de nyder, at en hel ny verden åbner sig for dem. Andre synes absolut ikke, at er spor spændende, de vil meget hellere game eller ud at lege. Men læsning skal jo til! Og uanset om dine børn hører til i den ene eller den anden kategori, vil de synes, det er rigtig hyggeligt og sjovt med en hjemmelavet ABC-bog med billeder i, I selv har taget eller med dine billeder af velkendte ting og situationer fra deres dagligdag.

Sådan laver du fotobog som alfabetbog til børnene

En [fotobog]() med alfabetet er både sjov at lave og sjov at have. Se her, hvordan du gør:

 • Du skal bruge et billede for hvert bogstav i alfabetet, altså 29 billeder (ja, der er jo også W!)
 • Lav en side pr. bogstav eller sæt eventuelt 2 bogstaver pr. side. Ikke flere, så bliver det for mast og ikke særlig overskueligt for barnet at se på
 • Nu skal du til det sjove; at finde ord til alle bogstaverne. Find eventuelt nogle ord, som barnet kender fra sin hverdag. Under M og F er det jo nærliggende med Mor og Far, under E kan du skrive Emma, hvis din datter hedder Emma, og videre i den dur

Ved at bruge billeder af ting, barnet ser i sin hverdag og kan relatere til, lærer han eller hun hurtigere bogstaverne. Desuden bliver det meget sjovere!

Fotobogen som alfabetbog er en oplagt fødselsdagsgave til den lille, men I kan også lave den sammen. Hvis I vælger at lave den sammen, kan barnet være med til at bestemme, hvilke billeder, der skal være ved de forskellige bogstaver, og det er der jo også noget læring i. Læs med længere ned hvor vi opstiller en liste over billeder, du eksempelvis kan have med.

Lav din ABC-bog som Halfdan: Lav bogstavrim

Alle børn synes, at bogstavrim er sjove! Særligt hvis de selv har været med til at finde på dem. Et bogstavrim er ikke svært at finde på, det betyder bare, at flere ord efter hinanden begynder med det samme bogstav eller den samme lyd. Som for eksempel i Halfdan Rasmussens rim og remser: Børges bukser brændte… eller vores egen Sure citroner smager skønt.

Find selv på sjove rim og remser, hvor ordene har samme begyndelsesbogstav. Lav en hyggestund med dit barn, hvor I finder på sjove ord, I kan bruge til alle bogstaverne. Det er ikke sikkert, at et barn har tid og energi til at sidde i lang tid og lave remser til alle bogstaverne, men I kan måske udvælge nogle, han kan være med til at lave, og så kan du tage resten. Husk også på at med vores gratis fotoprogram, som du skal bruge til at lave fotobogen, opretter du dig som bruger og logger ind. Dermed kan du gemme din ABC-bog og arbejde på den indimellem, når inspirationen kommer over dig.

Forslag til bogstavrim

Bogstavrim kan for eksempel se sådan ud:

A: Alle aber altid efter Agnes

B: Børnene bagte boller, bageren bagte bare brød

C: Citroner smager surt siger Sille

D: Dorthe drømmer dejligt

E: Elefanten Elmer elsker emojies

F: Frederik får fem fede film

G: Gunnar griner gerne

H: Hanne hiver Holger hårdt. ”Hold”, hyler Holger

I: Ingeborgs is

J: Jesper jubler over Julies julelege

K: Kirsten kysser Karsten

L: Lille Line leger længe

M: Musen Marie malede mange malerier

N: Nydelige Nellie nejer

O: Ole Orm opfinder otte omkvæd

P: Pingvinen Pingu peger på Penny Pindsvin

Q: Vi er spejlblanke her… Kan du finde på en god en med Q?

R: Rikke rækker Rolf risengrøden

S: Solvej synes, saftevand smager skønt

T: Trine turde tage toget tidligt

U: Ulven Ulla undgår Ugler

V: Vilde vampyrer viser vældige varulvetænder

W: Viola ville vælge vafler. Hvad ville Vega vælge?

X: Hmmm… den var også svær…?

Y: Yndige Yrsa ynder ymer

Z: Zebraen Sille sover stadig selvom solen skinner

Æ: Æv, æslet æder æbleskrog

Ø: Ønskefeen ønsker sig øllebrød øjeblikkeligt

Å: Åge ål åbner åbenbart årsfesten

Ja der er lidt for enhver smag og med en blanding af både små, korte og længere og svære rim, er der lidt inspiration til alle aldre og evner. Hvis dine børn for små endnu til at lære at bogstaver, så se vores babybog CEWE FOTOBOG Kids som er en sød, lille fotobog til de mindste. Fortsæt selv, det er sjovt og hyggeligt at finde på, og mon ikke, du er lidt bedre til at finde på tekster til din hjemmelavede ABC bog end vi er!

Hvilke billeder og ord kan du bruge i din ABC-bog?

Det er heldigvis så nemt i dag, at hvis ikke du har de billeder, du skal bruge, går du bare ud og tager nogle. Så når du har fundet de ting eller personer, der skal være billeder af i bogen, så se efter om du har nogle gode fotos i forvejen på dit kamera eller i din telefon. Eller må I på ekspedition ud efter de gode motiver!

Har dit barn en særlig interesse? Så kan du lave ABC-bogen som en tema-bog eller hobbybog, med billeder af hans interesse. Ellers er det bare om at slippe fantasien løs og finde sjove og gode ord og billeder. Gå på opdagelse i hjemmet og i haven, eller cykel hen på skolen i weekenden eller om eftermiddagen og få taget et par gode billeder at ting og personer, barnet ofte ser i sin hverdag. Det kan også være, du har nogle flotte feriebilleder liggende fra sommerferien eller søde babybilleder, du kan bruge. Ellers er det bare om at gå i gang med at finde ord og billeder. Alt efter hvor langt barnet er i processen med at lære at læse og med at lære bogstaverne og deres lyde at kende, kan du bruge korte eller lange ord.

God fornøjelse!